Header Ads Widget

Bol 10-daagse 2024Bol 10-daagse 2024

Beste warmtepompdroger test

De beste warmtepompdrogers uit de test. Met de beste warmtepomp wasdrogers volgens o.a. Kieskeurig en uit de Consumentenbond wasdroger test.

Beste warmtepompdroger test AEG

Een warmtepompdroger is een energiezuinige wasdroger die de was ook op lage temperaturen kan drogen. Daarom is de warmtepomp droger vaak de beste wasdroger. Hier kijken we naar de beste warmtepompdroger uit de test en andere beste warmtepompdrogers.

Dit zijn de beste warmtepompdrogers

Hieronder vind je de beste warmtepompdrogers uit de test van de Consumentenbond en uit de test van Coolblue. Bij de beste warmtepompdroger test van de Consumentenbond vind je ook de beste koop. Dit zijn alle door de Consumentenbond best geteste warmtepompdrogers die momenteel in Nederland verkrijgbaar zijn.
 

Ook bij de beste warmtepompdrogers uit de Coolblue test vind je meerdere beste warmtepompdrogers. Dit betreft de beste warmtepompdroger in menig categorie zoals de beste goedkope warmtepompdroger, de beste snelle warmtepompdroger en de beste stille warmtepompdroger.

In het overzicht met alle beste warmtepompdrogers vind je een overzicht van alle warmtepompdrogers een waardering van 5 sterren hebben gekregen.

Warmtepompdroger Bosch

Warmtepompdroger BoschWat is een warmtepompdroger?

Een traditionele warmtepompdroger (een condensdroger) droogt de was op hoge temperatuur. Ook een warmtepompdroger gebruik warmte om te drogen, maar de temperatuur ligt bij een warmtepompdroger een stuk lager.

Waar bij een condensdroger het vocht onmiddellijk wordt afgevoerd (bijvoorbeeld via een afvoerslang) wordt de vochtige lucht bij een warmtepompdroger naar een condensor en warmtepomp onder in de wasdroger geleidt. De condensor koelt de lucht af, zodat het vocht weer vrijkomt en naar een reservoir of afvoerslang geleidt.

De warmtepomp warmt de lucht weer op en weer richting het te drogen wasgoed gestuurd. Daar begint het proces opnieuw.

Voordelen en nadelen warmtepompdroger

Het voordeel van een warmtepompdroger is dat een warmtepomp veel minder stroom gebruikt zodat je heel energiezuinig droogt. De lagere temperaturen zijn beter voor je wasgoed en zorgt ervoor dat je minder vaak het wasgoed hoeft te selecteren. Wasgoed dat je normaal op hoge temperatuur droogt kan nu samen met minder temperatuurbestendig wasgoed in de droger.

Het nadeel van een warmtepompdroger is dat het drogen door de lagere temperatuur veel langer droogt. De warmtedroger is geen goede droger als je snel wat kleding wilt drogen. 

Je zou zeggen dat de langere droogtijd nadelig is voor het energieverbruik, maar het tegendeel is waar. Door de energiezuinige warmtepomp en de techniek van het drogen gebruik je met een warmtepompdroger juist veel minder stroom.


Warmtepompdroger AEG

Warmtepompdroger AEG


Tips beste warmtepompdroger kiezen

Hierboven vind je de beste warmtedrogers uit de test. Tot slot hebben we nog een paar tips van eigenschappen van de warmtepompdroger waarop je kunt kiezen als je hierboven je beste warmtepompdroger uitkiest.
 • Als de warmtepompdroger over een zelfreinigende condensor beschikt worden pluisjes weggespoeld. Zo houdt de wasdroger zichzelf schoon.
   
 • Fabrikanten als Samsung. LG, Miele, Bosch en Siemens maken warmtepompdrogers die je met een app kunt bedienen. Zo kun je van elders zien of het goed gaat met het drogen of dat de droger klaar is met zijn werk. Ook kun je een warmtepompdroger met de app vanaf een andere locatie aanzetten.

 • De deur van een warmtepompdroger kan links of rechts zitten. Handig zijn de warmtepompdrogers waarbij je de deur kunt verplaatsen. Heel handig als je de droger later op een andere plek neerzet.
   
 • Trommelverlichting is een andere nuttige extra die sommige van de beste warmtepompdrogers bieden. Je kunt dan goed zien of er wasgoed in de trommel achter blijft.
   
 • Natuurlijk is het laadvermogen van een warmtepompdroger belangrijk. Meestal hebben warmtepompdrogers een laadvermogen van 8 of 9 kilo wat ze tot een goede wasdroger voor een gezin maakt.
   
 • Bij de links bovenaan vind je ook aanbiedingen van warmtepompdrogers bij de beste online winkels zoals Coolblue, BCC, Mediamarkt, Amazon, Bol.com, Expert en andere goede en goedkope aanbieders.
   
 • Je vindt daar vaak met korting de beste warmtepompdrogers van alle merken, bijvoorbeeld Miele, Samsung, AEG, Bosch, Beko, Siemens, Zanussi en vele andere warmtepompdroger fabrikanten.

Foro bovenaan: AEG warmtepompdroger

Samenvatting:
Bovenaan vind je de beste warmtepompdrogers uit de test van de Consumentenbond en Coolblue, plus nog meer beste warmtepompdrogers (5 sterren). Bovendien geven we tips voor bij het kiezen en goedkoop kopen van je beste warmtepompdroger.

Een reactie posten

0 Reacties