Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste 1 persoons matras

Een overzicht met de beste éénpersoons matrassen. Elk beste 1 persoons matras uit deze lijst heeft een waardering van 5 sterren gekregen. 

beste 1 persoons matras

Wat is een goed matras? Hier vind je de beste 1 persoons matrassen uit een aanbod van ruim 7.000 1 éénpersoons matrassen in alle soorten en formaten.


Dit zijn de beste matrassen

Hieronder vind je twee overzichten met goede 1 persoons matrassen. Deze hebben allemaal een waardering van 5 sterren gekregen.


Tevens hebben we een overzicht met de prijzen en gegevens van alle één persoons matrassen (circa ruim 7.000!). Hier vind je alle goede matrassen voor een 1 persoons bed, maar ook voor als je 2 matrassen op een 2 persoons bed wilt gebruiken. Iedere bedpartner kan dan zijn eigen beste matras kiezen.

De beste 1 persoons matrassen voor volwassenen, maar ook voor een kinderbed, goedkope 1 persoons matrassen voor een logeerbed of goede specifieke 1 persoons matrassen voor ouderen.

Tip: Altijd een goede koop doe je met een Emma matras. Emma matrassen worden keer op keer in Nederland als beste matras getest.

Tips kopen goed matras

Hoe vind je uit een aanbod van zo veel goede matrassen je beste matras? Bij de bovenstaande overzichten heb je gelukkig vele mogelijkheden om al je wensen en eisen op te geven net zolang tot alleen de voor jou beste matrassen over blijven.
Hieronder wat tips voor bij dat selecteren van het voor jou beste matras. Voor het beste 1 persoons matras, maar ook voor een groter matras.

 • Ben je lichter dan 80 kilo? Kies dan voor een wat zachter matras. Een zacht matras is het beste matras voor lichte mensen.
   
 • Zwaardere mensen dien er verstandig aan een wat harder matras te kiezen. Een hard matras is het beste matras voor zware mensen omdat het minder meegeeft.
   
 • Je kunt in de bovenstaande overzichten met matrassen kiezen voor een hard matras, een zacht matras of gemiddeld matras.
   
 • Mensen met rugklachten doen er goed aan een matras met verschillende comfortzones te kiezen. Delen van het matras zijn dan harder of zachter dan een andere zone. Deze zones zorgen ervoor dat je rug recht blijft, ook al zakken je heupen en schouder wel weg. Dit het beste matras bij rugklachten.
   
 • Ook voor een zijslaper is een goed matras met meerdere comfortzones het beste matras.
   
 • Tevens is het beste matras voor een rugslaper een wat zachter matras.
   
 •  Maar een buikslaper heeft juist een harder matras nodig. Het beste matras voor een buikslaper is hard.
   
 • Bij het bovenstaande overzicht met alle matrassen kun je aangeven of je een buikslaper, rugslaper of zijslaper bent. Je krijgt dan een overzicht met de voor jou beste matrassen, waarbinnen je weer verder kunt selecteren.
   
 • Ben je iemand die het snel koud heeft? Kies dan voor een matras van traagschuim, koudschuim of latex. Deze matrasvullingen isoleren goed, en dat maakt je bed behaaglijk.
   
 • Maar als je veel zweet in bed zijn deze materialen juist niet goed. In dat geval kun je beter kiezen voor een pocketvering matras met een bovenlaag die vocht door laat. Dan kan de transpiratie afgevoerd worden. Het beste matras voor wie veel transpireert is een pocketvering matras.
   
 • Een koudschuim matras heeft een goede veerkracht die er voor zorgt dat het matras minder snel slijt.
   
 • Een koudschuim matras kent een HR (High Resilience) waarde. Deze waarde geeft de hoeveelheid schuim per vierkante meter aan. Hoe hoger de HR waarde hoe beter kwaliteit van het koudschuim matras. De HR waarde zegt niets over de hardheid van het matras.
   
 • Bij traagschuim, latex en polyether matrassen heet deze waarde de SG waarde (Soortelijk Gewicht). Ook hier geldt hoe hoger hoe beter. De waardes lopen uiteen van SG20 tot SG30.
    
 • Een pocketvering matras is een matras met metalen veren. Deze metalen veren zijn stuk voor stuk in stoffen zakjes (pockets) verpakt. De metalen veren kunnen los van elkaar worden ingedrukt waardoor een pocketvering matras perfecte drukzones biedt. Dit zorgt voor ondersteuning op de juiste plekken en veel ligcomfort. Een pocketvering matras wordt gezien als het beste matras.
   
 • Hoe meer veren per vierkante meter, hoe beter het matras is. Ook dit kun je selecteren bij bovenstaande overzichten van goede matrassen.
   
 • Een polyether matras is een goedkoop matras, maar dit zijn niet de beste matrassen.
   
 • Ieder matras kent een maximale belasting, maar dit maximale gewicht verschilt per matras. Bij de bovenstaande selectie kun je opgeven welk gewicht het matras moet dragen. Als een matras te zwaar belast wordt ligt het niet comfortabel.
   
 • Last van allergie voor huisstofmijt? Selecteer in bovenstaande overzichten met goede matrassen dan huisstofmijtwerend bij de anti allergie opties.
   
 • Allergisch of overgevoelig voor latex, wol of rubber? Ook dit kun je bij de anti allergie opties aangeven.
   
 • Gebruik je het matras op een verstelbare bodem? Geef dit dan ook bij de selectie aan. Niet alle matrassen zijn daar goed tegen bestand.
   
 • Ook de prijs kun je meenemen in de selectie op zoek naar je beste matras. Je kunt dan de maximale prijs opgeven die je voor je nieuwe matras wilt betalen.

 • Op Beste Matras Kopen vind je de aanbiedingen van enkele van de beste matraswinkels.

Zie ook: 


Samenvatting:
Bovenaan vind je overzichten van de beste 1 persoons matrassen. Goede matrassen voor een 1 persoons beds, maar ook voor 2 losse matrassen in een 2 persoons bed. Met tips voor bij het kiezen van je beste 1 persoons matras,


Een reactie posten

1 Reacties

 1. Omdat mijn vrouw en ik nogal in gewicht verschillen gebruiken we twee éénpersoons matrassen in plaats van het tweepersoons matras dat we vroeger hadden. Ik kan iedereen dat aanraden! Omdat we een hekel hebben aan de spleet tussen twee éénpersoons matrassen hebben we er een tweepersoons topmatras opgelegd. Een aanrader!

  BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.