Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste PC speaker (beste PC speakers voor laptop of desktop computer)

De beste PC speaker uit de test en een overzicht met alle goede PC speakers plus een keuzehulp om daaruit je beste PC speakers te selecteren.

pc speaker set Trust

Bij een bureau computer (PC) zijn ze onmisbaar, bij een laptop zorgen ze voor een veel beter geluid: Goede computer speakers (ook wel PC speakers genoemd). Met een goede PC speaker set (eventueel met subwoofer) maak je van je PC of laptop een geweldige geluidsinstallatie. Ideaal voor muziek van hoge kwaliteit en het beste geluid bij films en games. Hier kijken we naar de beste computer speakers / beste PC speakers uit de PC speaker test.

De beste speaker set voor laptop en PC

Kijk hieronder voor de beste PC speakers uit de test. Het zijn de beste PC speaker sets in hun prijsklasse (goedkoop, middenklasse, topklasse). In het overzicht met alle PC speakers vind je alle computer speakers en PC speaker sets, circa 200, met al hun actuele verkoopprijzen en specificaties. 


In het overzicht met alle beste computer speakers kom je de beste PC speakers en laptop speakers in alle soorten tegen (extern). Van een goedkope PC speaker set tot computerspeakers die zich met heel goede huiskamerspeakers kunnen meten.

Je beste PC speaker set kun je heel makkelijk uit dit overzicht selecteren door al je wensen aan te vinken. Hieronder vind je tips voor bij het op die manier selecteren van je beste computer speakers. 


2.1 pc speaker set Logitech

2.1 pc speaker set Logitech

Beste PC speaker sets

In plaats van PC speakers kun je ook spreken over een PC speaker set, want een computerspeaker koop je zelden per stuk. Het betreft bijna altijd een stereo set van twee PC speakers (2.0 speakerset), of een set van twee PC speakers en een subwoofer / sub (2.1 speakerset).

Er zijn wel uitzonderingen waarbij er sprake is van maar één PC speaker, maar dat is dan vaak in de vorm van een PC soundbar waarbij er in de behuizing extra luidsprekers zijn ingebouwd. 

Ook kun je PC speaker sets kopen die naast de subwoofer over meer dan dan twee speakers bestaan. Bijvoorbeeld uit een subwoofer, een frontspeaker, 2 achterspeakers en 2 zijspeakers (5.1 speakerset). Dit is een surround speaker opstelling, ideaal voor gamers of voor filmliefhebbers waarbij de films via de PC of laptop worden afgespeeld. 

PC speaker: Meer dan speakers voor de computer

Een set PC speakers kun je ook aansluiten op een andere bron dan een PC of laptop, bijvoorbeeld op een televisie, mediaspeler, telefoon of stereoset. En je kunt er muziek heen streamen van bijvoorbeeld Spotify, internetradio of YouTube. Investeer in een goede PC speaker set, computer speakers, met een hoge audiokwaliteit, en je kunt ze ook als huiskamerspeakers gebruiken. Je hebt dan geen andere speakers in huis meer nodig.

Trust PC speakers 2.0

Trust PC speakers 2.0


Let voor de aansluitmogelijkheden op de aansluitingen op de PC speaker set. 3.5 mm jack (koptelefoon aansluiting) is standaard, zodat je alle audio bronnen kunt gebruiken waarop je ook een koptelefoon gebruikt. 

Daarnaast zijn er nog andere aansluit-mogelijkheden die minder vaak voorkomen, zoals USB, een tulp-stekker en een optische aansluiting. Sommige van de beste PC speaker sets ondersteunen ook bluetooth zodat je er ook draadloos muziek en ander geluid naartoe kunt streamen. Je gebruikt de PC speakers dan ook als bluetooth speakers voor het streamen vanaf bijvoorbeeld je mobiele telefoon.

Meer mogelijkheden PC speaker set

Daarnaast kennen sommige PC speaker sets nog mogelijkheden die sommige mensen leuk of belangrijk zullen vinden, maar die een ander onnodig zal vinden. Denk aan verlichting (bijv. disco lights), een afstandsbediening, basregeling op de speaker zelf, enz.

In het bovenstaande overzicht met beste PC speakers kun je al je wensen aanvinken en zien welke computer speakers / laptop speakers er als de voor jou beste PC speakers over blijven.

Zie ook:

Foto bovenaan: Trust 2.0 PC speakerset

Samenvatting:
Met een goede PC speaker set bij je desktop PC of laptop kun je je muziek en audio van bijvoorbeeld films, TV en games in hoge kwaliteit weergeven. Hier boven de beste PC speaker sets uit de test  en meer goede laptop speakers en goede computer speakers. Een goede PC speaker set kun je ook als huiskamer speakers gebruiken. Kijk hierboven voor de beste speakers voor laptop en desktop PC,

Een reactie posten

1 Reacties

 1. Ik zal eerst bekennen dat ik een enorm JBL fan ben. Ik heb meerdere JBL speakers en een JBL koptelefoon, dus dat ik koos voor een JBL speakerset voor bij de PC zal je niet verbazen, Het betreft een
  JBL Quantum Duo computer speaker set. Officieel is het een set gaming speakers en ik gebruik ze voor muziek, maar dat maakt niets uit. Gaming betekent in zo'n geval meestal dat ook de veeleisende gamers tevreden over een product zijn. Dat zijn ze vast ook over deze JBL PC speakers.

  Wat deze PC speakers ook tot game speakers maakt is de ingebouwde verlichting, waarvan de kleur in te stellen is. Maar ook dat vind ik bij het afspelen van muziek in een wat donkere kamer ook alleen maar sfeervol. En anders kan de verlichting ook uitgeschakeld worden.

  Een ander groot voordeel is de draadloze bluetooth connectie. Ik kan de muziek van mijn PC, maar ook van mijn tablet of telefoon, dus draadloos naar het speaker setje streamen. Hoewel het een setje van 2 speakers is kunnen ze het effect van een surround systeem goed benaderen. Dat is vooral voor bij gaming, en bij sommige muziek klinkt het ook speciaal. Maar bij sommige muziek schakel ik het ook uit, zodat ik het in stereo kan horen zoals het door de componist bedoeld is.

  En dan het geluid zelf. Dat klinkt gewoon indrukwekkend goed. Helder, krachtig en mooi vol. Dit is voor een PC speaker setje geen goedkope PC speaker set, maar de kwaliteit maakt alles goed. Beter wat meer betalen dan altijd naar een matig geluid moeten luisteren.

  BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.