Beste staande ventilator (statiefventilator)

Een statiefventilator is een hoge op de vloer staande ventilator. Kijk hier voor de beste statief ventilatoren uit de test.

beste staande ventilator test statiefventilator

Zoek je een ventilator met een groot bereik? Dan is een staande ventilator (statiefventilator) voor jou de beste ventilator. Hier hebben we de beste staande ventilatoren / beste statiefventlatoren uit de test en geven we tips voor bij het kiezen van de voor jou beste statiefventilator of andere beste staande ventilator.

Een staande ventilator is in bijna alle gevallen een statiefventilator. Het is een klassieke ventilator (roterende bladen in een kooi) op een statief. Een statief is een in hoogte verstelbare poot. 

Kijk hier onder voor je beste staande ventilator of beste statief ventilator.

Dit zijn de beste staande ventilatoren

De onderstaande statief ventilatoren en andere staande ventilatoren hebben allemaal een 5 sterren waardering gekregen.


In dit overzicht vind je een behoorlijk aantal staande ventilatoren in alle types en alle prijsklassen. Van een eenvoudige goedkope statiefventilator tot een luxe staande ventilator die heel krachtig maar ook fluisterstil is.

Andere beste ventilatoren


Tips beste staande ventilator kiezen

Ga je voor de beste statiefventilator of andere beste staande ventilator? Hieronder vind je tips voor bij het kiezen van je beste staande ventilator.

In het bovenstaande overzicht met beste staande ventilatoren kun je deze tips gebruiken om je beste staande ventilator te vinden. Daarvoor kun je je wensen en eisen aanvinken.

 • Een staande ventilator met afstandsbediening is handig om zonder op te staan de snelheid van de ventilator aan te passen, of om de statiefventilator aan of uit te zetten. Een staande ventilator staat meestal niet binnen handbereik.
   
 • Er zijn ook luxe staande ventilatoren waarbij de smartphone met app als afstandsbediening dienst kan doen. Deze statief ventilatoren worden slimme ventilatoren genoemd.
   
 • Gebruik je de staande ventilator op de slaapkamer? Kies dan voor een stille staande ventilator. Een geluidproductie van minder dan 40 dB geldt als stil.
   
 • Een ventilator is ook handig om muggen bij je weg te houden als je slaapt. Muggen haten een krachtige luchtstroom.
   
 • Ook een timer is erg handig bij een slaapkamer ventilator. Dan kan de ventilator zichzelf op een bepaalde tijd uitschakelen en staat niet de hele nacht te draaien.
   
 • Je kunt bij de bovenstaande beste staande ventilatoren ook opgeven welke instel mogelijkheden je wenst. Bijvoorbeeld in hoogte verstelbaar en verticaal kantelbaar. Je kunt de statief ventilator dan beter richten.
   
 • Ook kun je opgeven of de statiefventilator automatisch moet kunnen draaien. Dit is een handige optie als je een ruimte wilt koelen en niet alleen maar naar een bepaald punt wilt blazen.
   
 • Het is vast niet het eerste waar je aan denkt, maar de snoerlengte kan erg verschillen. Ook hierop kun je je beste staande ventilator selecteren. Het is vervelend als je een verlengsnoer nodig hebt.
   
 • Over het algemeen geldt hoe groter de bladen (hoe groter de diameter van de ventilator) hoe meer koelte. Maar natuurlijk speelt de draai snelheid ook een belangrijke rol.
   
 • 34 cm en 40 cm zijn de meest voorkomen de diameters bij een staande ventilator. Groter of kleiner kan ook.
   
 • Dyson maakt staande ventilatoren die helemaal geen (zichtbare) ventilatorbladen hebben.
 • Natuurlijk is de hoogte van een staande ventilator belangrijk. Let op de maximale hoogte van het statief en de verstelbaarheid. 
   
 • De meeste statief ventilatoren zijn meer dan een meter hoog en goed verstelbaar.

Statiefventilator Aigostar

Statiefventilator Aigostar

Wat is de prijs van een staande ventilator / statiefventilator?

Een goede statiefventilator heb je al ruim onder de 30 euro. Onder andere InnovaGoods (foto bovenaan), Perel, Vyzion en Phreeze verkopen goede maar goedkope statiefventilatoren in deze goedkope prijsklasse. 

Voor een goede statiefventilator van een merk als Trotec, Duux, Rowenta, Tristar, Xiaomi, Solis en Inventum ben je wat meer kwijt, maar dit zijn vaak luxe ventilatoren en design ventilatoren.

Kijk bij de bovenaan genoemde beste staande ventilatoren / beste statiefventilatoren voor alle mogelijkheden. prijzen en specificaties.

Of kijk op Beste Ventilator Kopen voor aanbiedingen van de beste winkels om een ventilator te kopen.


Foto bovenaan: InnovaGoods statiefventilator


Samenvatting:
Hierboven kijken we naar de beste staande ventilatoren / beste statiefventilatoren en geven we tips voor het kiezen en goedkoop kopen van je persoonlijk beste statiefventilator of andere beste staande ventilator.

  Een reactie posten

  0 Reacties