Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste tafelventilator

Redactie     09:43    

Tafelventilator test Innovagoods

Een tafelventilator (of bureauventilator) is een lage ventilator die ontworpen is om op een tafel, dressoir, bureau, nachtkastje of lage kast te zetten. Voor plaatsing op de vloer heb je een hogere ventilator nodig, hoewel je een goede tafelventilator wel naar boven kunt richten. Wat is de beste tafelventilator?

De beste tafelventilatoren

Hieronder vind je de beste tafelventilator volgens Kieskeurig en alle beste tafelventilatoren. Al deze ventilatoren hebben een 5 sterren waardering gekregen.
In het overzicht met alle beste tafelventilatoren vind je een groot aantal van deze kleine ventilatoren. Het betreft goede tafelventilatoren in vele soorten, formaten en prijsklassen. Hieruit kun je makkelijk je persoonlijk beste tafelventilator kiezen. De voor jou beste tafelventilator die aan al je wensen voldoet. Dat doe je door deze wensen aan te vinken.

Hieronder wat tips voor bij het kiezen van de beste tafelventilator.

Aircooler (luchtkoeler) of gewone tafelventilator

Bij de beste tafelventilatoren tref je ook aircoolers / luchtkoelers als tafelmodel aan. Dat is niet verwonderlijk want een aircooler is een extra effectieve ventilator. Met behulp van waterkoeling wordt de lucht niet alleen in beweging gebracht, maar ook gekoeld. Dat scheelt een paar graden bij een goede aircooler. 

Coldine aircooler (tafelmodel)

Coldine aircooler (tafelmodel)


Kijk bij de beste aircoolers uit de test voor een overzicht van alle aircooler (groot en klein), alle mogelijkheden, specificaties en prijzen.

Goede goedkope tafelventilator

Maar ook de meer traditionele tafelventilatoren kom je veelvuldig bij de beste tafelventilatoren tegen. En veel geld hoef je niet neer te tellen als je een goede tafelventilator zoekt. In het overzicht met beste tafelventilatoren kom je volop goede tafelventilatoren tegen die niet meer dan 20 a 30 euro kosten.

Onder andere  Cecotec, BCC Proline, Bestron, Trotec, FlinQ, Bo Camp, Aigostar, Inventum, Eurom en andere erkende ventilator fabrikanten brengen goede tafelventilatoren onder de 30 euro uit. In het bovengenoemde overzicht met alle beste tafelventilatoren vind je ze allemaal.

Eurom tafelventilator / bureauventilator met USB

Eurom tafelventilator / bureauventilator met USB

Wanneer is een tafelventilator de beste ventilator?

Een tafelventilator heeft een lage voet. Deze ventilator is er echt voor gemaakt om hem op een tafel of bureau te zetten.Vlak bij je. In dat geval hoeven de diameter en het vermogen niet groot te zijn. Een tafelventilator is er niet voor gemaakt om een groot deel van een ruimte te koelen.

De tafelventilator is de beste ventilator om op je bureau te zetten als je het koel wilt houden tijdens het werk. Een tafelventilator wordt daarom ook wel bureauventilator genoemd.

Tips kopen beste tafelventilator

Tot slot nog wat tips voorbij het kiezen en kopen van je beste tafelventilator.

 • De meeste tafelventilatoren hebben een geluidopbrengst van 40 tot 60 dB. Zoek je een stille tafelventilator? Selecteer dan bij bovenstaande beste tafelventilatoren het geluidsniveau Stil (tot 40 dB).
   
 • Je kunt daar ook de gewenste instelmogelijkheden aangeven. De meeste goede tafelventilatoren zijn verticaal kantelbaar en kunnen automatisch heen en weer draaien. Maar er zijn uitzonderingen.
   
 • Sommige van de beste tafelventilatoren zijn in hoogte verstelbaar. Je kunt ze dan wat hoger maken als het zo uitkomt. Dat geeft wat meer mogelijkheden omdat je de ventilator ergens overheen kunt laten blazen.
   
 • Gebruik je de tafelventilator als nachtkast ventilator op de slaapkamer? Dan is een timer erg handig. Je kunt de tafelventilator zichzelf dan automatisch na verloop van tijd laten uitschakelen. De ventilator hoeft dan niet de hele nacht te draaien terwijl je slaapt.
   
 • Gebruik je de tafelventilator op de slaapkamer? Kies dan ook voor een stille tafelventilator (zie boven).
   
 • Er zijn ook ventilatoren met luchtbevochtiging. Je kunt dan ook kiezen voor een aircooler / luchtkoeler, want zo'n soort ventilator geeft altijd vocht in de lucht af.
   
 • Een tafelventilator staat vaak binnen handbereik, maar als je hem op een hoge kast plaatst is een tafelventilator met afstandsbediening handig. Of kies voor een tafelventilator met app die je vanaf je smartphone kunt bedienen, maar deze zijn wel zeldzaam.
   
 • Ook zeldzaam zijn de tafelventilator met luchtreinigingsfunctie. Zo'n luxe tafelventilator haalt stof en pollen uit de lucht.
   
 • In het overzicht met beste tafelventilatoren kun je ook aangeven over hoeveel draaisnelheden jouw beste tafelventilator moet beschikken. Drie is standaard, maar meer of minder komt ook voor. Waarbij minder geen aanrader is.
   
 • Liever een ander soort ventilator? Bij de beste ventilator test vind je ook de beste plafondventilatoren, de beste vloerventilatoren, de beste torenventilatoren e.d.
   
 • Op Beste Ventilator Kopen vind je een overzicht van aanbiedingen van ventilatoren bij de beste winkels om een tafelventilator of ander soort ventilator te kopen.

Foto bovenaan: InnovaGoods ventilator


Samenvatting:
Een tafelventilator / bureauventilator is een ventilator op een lage voet die is ontworpen om op een tafel, bureau of lage kast te plaatsen. Hierboven vind je de beste tafelventilator volgens de Kieskeurig test en andere beste tafelventilators. Bovendien geven we hier tips voor bij het kiezen en goedkoop kopen van de voor jou beste tafelventilator.


,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.