Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste vloerventilator test

Een vloerventilator is een lage ventilator voor op de vloer. Hier de beste vloerventilator uit de test en andere vloerventilatoren die de hoogste score hebben gehaald.

Beste vloerventilator test Bestron

Hier kijken we naar de beste vloerventilatoren. Een vloerventilator is een lage ventilator die je niet op tafel maar op de vloer plaatst. Verwar de vloerventilator niet met de (hogere) staande ventilator. Hier kijken we naar de beste vloerventilatoren en geven tips voor bij het kiezen van de beste vloerventilator.


Dit zijn de beste vloerventilatoren

We beginnen met de beste vloerventilatoren. Hieronder vind je de beste vloerventilator uit de test en andere vloerventilatoren die een 5 sterren waardering hebben gekregen.


Binnen het tweede overzicht met beste vloerventilatoren kun je heel makkelijk de voor jou persoonlijk beste vloerventilator selecteren. Dat kan door je wensen aan te vinken. 

Hieronder vind je wat tips en informatie betreffende deze mogelijkheden om je beste vloerventilator te selecteren.

Bestron vloerventilator

De Bestron vloerventilator (foto boven) wordt over het algemeen als beste vloerventilator gezien. Dat is niet verwonderlijk want dit is een mooie en heel betaalbare vloerventilator van goede kwaliteit. 

Bestron vloerventilator koper

Bestron vloerventilator koper


De Bestron vloerventilator heeft een fraai retro design, en is te koop in diverse kleuren zoals zwart, grijs, koper, zilver en chroom. Ook kun bij deze beste vloerventilator kiezen tussen versies met ventilatorbladen van 35 en 45 centimeter. De grotere versie koelt een groter oppervlak.

Kijk voor de actuele laagste prijs van deze beste vloerventilator in het bovenaan genoemde overzicht met beste vloerventilatoren.

Bestron is een Nederlands merk in huishoudelijke elektronische apparaten. Naast ventilatoren maakt Bestron onder andere ook schoonmaakapparatuur en keukenapparatuur. Bestron staat bekend om goedkope maar functionele en gebruiksvriendelijke huishoudelijke apparaten.

Andere goede vloerventilatoren

Maar het succes van de Bestron vloerventilator neemt niet weg dat er meer goede vloerventilatoren zijn. Ook Honeywell, Tristar, Tomado en Hyundai maken vloerventilatoren in een vergelijkbare stijl. Ook dit zijn goedkope of relatief goedkope vloerventilatoren van goede kwaliteit. Ook deze ventilatoren zijn bij de bovenstaande beste vloerventilatoren te vinden.

Moderne design vloerventilator Vornado

Moderne design vloerventilator Vornado


Minder retro, en meer modern qua design zijn de vloerventilatoren van Vornado, De'Longhi, Iris en Dyson, vooral dat laatste merk maakt unieke vloerventilatoren die zelfs helemaal zonder zichtbaar ronddraaiende bladen werken,

Een vloerventilator is meestal een krachtige ventilator

De vloerventilator is over het algemeen de meest krachtige ventilator. Omdat een vloerventilator stevig op de vloer staat kan hij met meer kracht blazen dan een ventilator op statief. De vloerventilator wordt daarom vaak ingezet als er een hele ruimte of een groot deel van de ruimte gekoeld moet worden. Als er een hele kamer of een ander wat groter oppervlak gekoeld moet worden is een vloerventilator vaak de beste koop.

Hoe harder een ventilator blaast, hoe meer geluid deze produceert. Maar een goede vloerventilator kent veel verschillende snelheden, dus je kunt zowel het geluid als de blaaskracht verminderen tot een aangenaam niveau.

Grote vloerventilator

Een kleine vloerventilator neemt weinig plek in, maar een grote vloerventilator koelt meer. Over het algemeen geldt hoe groter de bladen, hoe meer koelte (als we de snelheid buiten beschouwing laten).

De gemiddelde vloerventilator heeft een diameter van 40 cm. Maar er zijn ook kleinere en grotere vloerventilatoren.

Hieronder zie je bijvoorbeeld een professionele ventilator van Master. Deze professionele vloerventilator is een grote vloerventilator met een diameter van 75 cm. Ook deze grote vloerventilator is bij bovenstaande aanbiedingen te vinden.


Grote vloerventilator professioneel Master (75 cm)

Grote vloerventilator professioneel Master (75 cm)Vloerventilator met afstandsbediening

Als je bij de bovenstaande aanbiedingen je beste vloerventilator selecteert kun je bij de opties aanvinken dat je deze via een afstandsbediening wil bedienen. 

Bij een tafelventilator is een afstandsbediening vaak niet nodig. Deze ventilator heb je vaak in je directe nabijheid staan. Een krachtige vloerventilator staat echter meestal buiten bereik, een aantal van de beste vloerventilators worden daarom met afstandsbediening geleverd.  

Voordelen en nadelen vloerventilator

Het voordeel van een vloerventilator is dus de grotere kracht (en daarmee een betere koeling) ten opzichte van veel andere soorten ventilators. Een ander voordeel is de makkelijk verplaatsbaarheid waardoor je de vloerventilator makkelijk naar een andere ruimte (zoals de slaapkamer of werkkamer) mee kunt nemen.

Ten opzichte van een airco is de vloerventilator goedkoop in aanschaf en gebruik (lage energiekosten). Maar een goede airco geeft wel een betere koeling omdat deze de lucht echt koelt en een ventilator alleen de lucht laat circuleren. 

In het overzicht met beste vloerventilatoren bovenaan vind je al deze goede vloerventilatoren met hun prijzen, specificaties en mogelijkheden.Samenvatting:
Op deze pagina kijken we naar de beste vloerventilatoren. Een vloerventilator is een lage ventilator die je op de vloer plaatst en die de koelte schuin naar boven blaast. De Bestron vloerventilator geldt als beste vloerventilator, maar we kijken hier ook naar andere goede ventilatoren voor op de vloer.

Een reactie posten

1 Reacties

  1. Een vloerventilator is in de meeste gevallen een goedkope ventilator die prima zijn werk doet. Ze zijn meestal dusdanig klein dat je ze niet alleen op de vloer maar bijvoorbeeld ook op een kast of tafel kunt neerzetten. Bij dat laatste kan het ook belangrijk zijn dat de ventilator er een beetje leuk uitziet. Bij de meeste vloerventilatoren is er helaas weinig aandacht aan het uiterlijk besteed, maar er zijn ook design ventilatoren, onder andere van Stadler Form, en ook de Vornado vloerventilator die ik gebruik ziet er best leuk uit.

    Deze met een modern design vormgegeven vloerventilator kun je als een spot richten naar de plek waar je de koelte wilt hebben. Deze compacte ventilator kent 3 standen waarbij je bij de hoogste stand de luchtstroom aan de andere kant van de (ruime) woonkamer kunt voelen. Ik vind deze ventilator (met 5 sterren) bijzonder goed en kan hem iedereen aanraden.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.