Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste wandelschoenen heren

 

De beste hoge wandelschoenen heren, de beste lage wandelschoenen heren en ook de beste halfhoge wandelschoenen voor mannen uit de test.

Beste wandelschoenen heren


Voor wie regelmatig wandelt is de aanschaf van goede wandelschoenen een aanrader. Goede wandelschoenen lopen heel plezierig en voorkomen voetproblemen en andere lichamelijke klachten na het wandelen. Bovendien gaan goede wandelschoenen heel veel jaren mee. Hier kijken we naar de beste wandelschoenen voor heren. Naar de beste hoge wandelschoenen heren, de beste halfhoge wandelschoenen heren en de beste lage wandelschoenen heren.

Beste wandelschoenen heren voor ieder terrein

Eerst maken we dus een onderverdeling in lage, middelhoge en hoge wandelschoenen heren. Vervolgens kun je de binnen deze selectie van beste wandelschoenen voor mannen je keuze verder specificeren, zodat de voor jou persoonlijk beste wandelschoenen overblijven.


Al deze beste wandelschoenen hebben de hoogste waardering van 5 sterren gekregen.


Zie ook:

Hieronder kijken we wat voor soort wandelschoenen voor jou de beste wandelschoenen zijn.

Beste lage wandelschoenen heren

Hierboven vind je onder andere de beste lage wandelschoenen voor heren. Wanneer kies je voor lage wandelschoenen? 

Een lage wandelschoen is het meest comfortabel om te dragen. Lage wandelschoenen lopen licht en geven tijdens het wandelen de meeste bewegingsvrijheid omdat de schoenen niet hoger dan de enkel zijn. Maar daardoor geven lage wandelschoenen ook minder steun dan een hoge wandelschoen.


Lage wandelschoen heren Salomon

Lage wandelschoen heren Salomon


Dat neemt niet weg dat de beste lage wandelschoenen voor heren natuurlijk wel heel goede wandelschoenen zijn met voldoende steun. Bovendien zijn deze lage wandelschoenen aangenamer om te dragen bij warm weer omdat ze minder afsluiten. 

Voor wandelingen in Nederland wordt vaak gekozen voor lage wandelschoenen omdat (met uitzondering van zuid Limburg) de wegen en paden hier over het algemeen vlak zijn.

Kijk voor de beste lage wandelschoenen heren bij het bovenaan genoemde overzicht. Je vindt daar alle goede lage herenwandelschoenen.

Beste hoge wandelschoenen heren 

Hoge wandelschoenen zijn de beste wandelschoenen voor wandelingen bij wandelingen in de heuvels en bergen en het zijn de beste wandelschoenen voor mannen die extra steun bij hun enkels nodig hebben.

Hoge wandelschoenen zitten stevig en voorkomen zwikken als je over ongelijke paden loopt. Bij koud weer hebben goede hoge wandelschoenen heren bovendien het voordeel dat ze je voeten warmer houden, en zand en steentjes zullen niet snel in je schoenen terecht komen.

Jack Wolfskin wandelschoen heren hoog


Jack Wolfskin wandelschoen heren hoog


Nadelen hebben hoge wandelschoenen ook. Bij warm weer zijn ze weer minder aangenaam dan lage wandenschoenen, en ze zijn logischerwijs wat zwaarder.

Wandel je veel in bergachtige gebieden of in heuvelachtige gebieden zoals de Ardennen, de Eifel en zuid Limburg? Dan zijn hoge wandelschoenen voor heren voor jou de beste heren wandelschoenen.

Kijk in het bovenstaande overzicht met beste wandelschoenen heren bij de beste hoge wandelschoenen voor de beste hoge herenwandelschoenen.

Beste halfhoge wandelschoenen heren

Twijfel je tussen hoge wandelschoenen en lage wandelschoenen? Kijk dan eens naar middelhoge wandelschoenen voor heren. Deze wandelschoenen voor mannen zijn het poldermodel onder de herenwandelschoenen. 

Halfhoge wandelschoenen heren zijn goed geschikt voor mannen die wat meer steun willen hebben, maar liever geen hoge wandelschoenen dragen. Of voor mannen die meestal op vlakke Nederlandse wegen wandelen maar in de vakantie graag in de heuvels wandeltochten maken.


Halfhoge wandelschoen heren Meindl

Halfhoge wandelschoen heren MeindlOok de beste wandelschoenen voor heren in deze tussenvorm tussen lage en hoge wandelschoenen vind je in het bovenstaand overzicht met beste wandelschoenen heren halfhoog.

Kies de beste wandelschoenen heren

Weet je of je voorkeur uitgaat naar lage, middelhoge of hoge wandelschoenen heren? Dan kun je je keuze in bovenstaande overzichten verder specificeren. Bijvoorbeeld door aan tegen welke categorie wandelschoen je wilt hebben. Je kunt daarbij kiezen tussen categorie A (beste wandelschoenen vlak terrein), categorie A/B (beste wandelschoenen heuvels), en categorie B (beste bergschoenen).

Ook kun je belangrijke kenmerken opgeven die je beste wandelschoenen voor mannen moeten bezitten zoals wandelschoenen met uitneembare zool, waterdichte wandelschoenen of wandelschoenen met anti-slip zool. Ook meer specifieke wensen als het materiaal waarvan de herenwandelschoenen gemaakt moeten zijn en het dempingspunt van de wandelschoen (voorvoet, hak of hele schoen) kun je hier aanvinken.

En misschien heb je wel voorkeur voor een merk. Ook de schoenfabrikant van de wandelschoenen heren kun je als voorkeur opgeven. Vooral de merken Meindl, Salomon, Lowa, Jack Wolfskin, Merrell en Mammut zijn populair en komen goed uit de test, maar bij de bovenstaande beste wandelschoenen heren vind je nog meer goede wandelschoenen voor mannen van andere merken.

Kijk voor meer informatie over de beste wandelschoenen op onderstaande pagina's:

Samenvatting:
Als je regelmatig wandelt zijn goede wandelschoenen een goede aankoop. Hierboven vind je de beste wandelschoenen heren. Je kunt daarbij kiezen voor de beste lage wandelschoenen heren, de beste halfhoge wandelschoenen mannen en de beste hoge wandelschoenen heren. Ook kun je je keuze verder specificeren om de voor jou beste wandelschoenen heren te vinden.

, ,


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *