Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste poederblusser

Redactie     15:58     No comments

beste poederblusser test

Brandblussers voor thuis heb je in twee soorten. Als schuimblusser en als poederblusser. Een poederblusser is niet alleen geschikt voor het blussen van vaste stoffen en vloeistoffen, maar ook voor het blussen van gassen. Maat wat is de beste poederblusser. Hieronder een overzicht met de beste poederblussers en andere goede brandblussers.

Ook kijken we hier naar de voordelen en nadelen van een poederblusser ten opzichte van andere brandblussers. Maar eerst de beste poederblusser!

Dit zijn de beste poederblussers

Onderstaande poederblussers hebben een waardering van 5 sterren gehad.

Blussen van gas, vloeistof en vaste stoffen

Een poederblusser wordt ook wel ABC brandblusser genoemd. Deze term slaat op de categorie├źn brandblussers. Je hebt een brandblusser type A (blussen van vaste stoffen), type B (blussen van vloeistof) en type C (blussen van gas). Met categorie A en B kan een schuimblusser ook overweg, maar een poederblusser kan ook gas (cat. C) blussen. Dit maakt de poederblusser veelzijdiger dan de schuimblusser.

Blussen van een frituur brand of vlam in de pan

Hou er rekening mee dat zowel de poederblusser als een standaard schuimblusser niet geschikt zijn voor het blussen van olie en vet. Daarvoor is een categorie F brandblusser voor olie en vet nodig. Deze bevatten een speciaal soort schuim dat nodig is voor het blussen van bijvoorbeeld frituurolie of braadolie. 

Daarnaast kun je zo ook gebruiken voor het blussen van vloeistof en vaste materialen. De beste brandblusser voor de keuken is zo'n vetblusser. Maar daarmee blus je dus geen brandende gassen.


Poederblusser Alecto

Poederblusser Alecto

Poederblusser voordelen

Met een poederblusser kun je dus gas blussen. Dat het voordeel van de poederblusser ten opzichte van andere blussers. Ook is een poederblusser relatief goedkoop in aanschaf en een poeder brandblusser heeft vaak een groot en breed blusvermogen.

Poederblusser nadelen

Helaas heeft een poederblusser ook een best groot nadeel, en dat zit hem in het gebruikte bluspoeder. Dit poeder bevat chemicali├źn die zout bevatten, en zout trekt vocht aan. Dit maakt de poederblusser minder geschikt voor het blussen van elektrische apparaten. Overigens kan je met poeder weer wel blussen terwijl de apparaten aan staan.

Ook is het poeder achteraf moeilijk te verwijderen. In tegenstelling tot schuim kan het bluspoeder overal tussen gaan zitten zodat je het later nog overal kan tegenkomen.

Maar voor het blussen van een brand is een poederblusser wel heel effectief, en dat is toch de belangrijkste taak van een brandblusser.

Bovenaan vind je alle beste poederblussers. Het betreft zowel de beste grote poederblussers (inhoud van meer dan 5 kilo) als de beste kleine poederblussers (minder dan een kilo) en alles daar tussen in.


Samenvatting:
Hier kijken we naar de beste poederblusser. Met een poederblusser kun je niet alleen vaste stoffen en vloeistoffen blussen maar ook gas blussen. En een goede poederblusser heeft meer voordelen, maar helaas ook nadelen. Hierboven alle informatie voor het kopen van de beste poederblusser.

,


0 reacties :

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.