Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste powerbank laptop opladen

 

Hier vind je de beste powerbanks voor het opladen van je laptop en andere goede powerbanks met hoog vermogen waarmee je een laptop kunt opladen.

Powerbank laptop Goal Zero


Bij een powerbank denk je waarschijnlijk aan het opladen van een smartphone. Maar ook bij laptops kan een te hoog stroomverbruik je onderweg parten spelen. Daarom hier aandacht voor de beste powerbank voor de laptop uit de test.

Natuurlijk kun je met een goede powerbank voor de laptop ook je telefoon opladen. Heel vaak zelfs, want een powerbank voor een laptop is een powerbank met een hoge capaciteit. Daarnaast moet de laptop powerbank over de juiste aansluitmogelijkheid beschikken, maar daarover later meer.

Goede powerbanks voor de laptop

Eerst kijken we naar de beste powerbanks die geschikt zijn om een laptop mee op te laden. Hieronder vind je een overzicht met geschikte powerbanks voor het opladen van een laptop


In het tweede overzicht vind je alle goede powerbanks waarmee je een laptop kunt opladen Je kunt uit dit overzicht heel makkelijk je persoonlijk beste powerbank laptop filteren door de gewenste eigenschappen en bijvoorbeeld de maximale prijs op te geven.

Powerbank laptop Aukey

Powerbank laptop Aukey


Wanneer is een powerbank geschikt voor de laptop?

Hierboven vind je goede powerbanks voor de laptop. Maar wanneer is een powerbank geschikt voor het opladen van de laptop? Hieronder de criteria.

De capaciteit van de powerbank laptop

De capaciteit van een powerbank wordt in Mah uitgedrukt. Om een laptop in zijn geheel op te laden wordt een powerbank met minimaal 20.000 Mah aangeraden. Er worden veel laptop powerbanks verkocht met een lagere capaciteit, maar dat is krap. Vooral ook omdat de werkelijke capaciteit van een powerbank vaak een derde lager ligt dan opgegeven.

Hoe hoger de capaciteit in Mah hoe meer stroom je hebt. Kies voor je laptop niet voor een powerbank met een capaciteit lager dan 20.000 Mah.

Reis je met het vliegtuig? Hou er dan rekening mee dat een powerbank met een capaciteit van meer dan 27.000 Mah niet mee mag in het vliegtuig.

Aansluiten powerbank op de laptop

Voor het opladen van een laptop met een powerbank wordt bijna altijd gebruik gemaakt van een AC aansluiting. Dat is dezelfde stroomaansluiting als de stroomadapter van de laptop gebruikt. 

Soms kun je de laptop ook via USB-C opladen. Maar dan is de mogelijkheid snelladen / power delivery wel aan te raden om (gezien de hoge capaciteit) een beetje snel op te laden.


Powerbank laptop Xtorm

Powerbank laptop Xtorm


Vermogen powerbank laptop

Voor de snelheid van het opladen is vooral het vermogen in Watts belangrijk. Bij de bovenstaande selectie van beste powerbanks voor de laptops is geen rekening gehouden met het vermogen, maar je kunt dit in de overzichten wel zelf aangeven als je prijs stelt op snel opladen.

Wil je snel kunnen opladen? Kies dan voor een powerbank laptop met een vermogen van meer dan 30 Watt.

Meer informatie powerbank laptop

Een powerbank voor de laptop is een zwaardere powerbank. Niet alleen qua capaciteit, maar ook in gewicht en omvang. Een hogere capaciteit vraagt om een grotere en zwaardere accu. Dat is het nadeel van een powerbank voor een laptop, ze zijn minder compact. Maar als je de laptop mee moet nemen heb je vaak een laptoptas of laptoprugzak bij je, en daar past zo'n grote powerbank makkelijk in.

Als je alleen op pad gaat met een telefoon en de powerbank is de grootte en zwaarte vaak wel een nadeel. Dan kun je beter kiezen voor een powerbank voor een smartphone met minder capaciteit (en dus een kleinere lichtere accu). Kijk daarvoor bij de andere beste powerbanks uit de test.

De prijzen van powerbanks voor de laptop kunnen behoorlijk verschillen. Je kunt deze laptop powerbanks al kopen vanaf een euro of 30. Wil je je laptop snel kunnen opladen, of misschien wel meerdere laptops en andere apparaten van stroom voorzien? Dan ben je wel wat duurder uit. 

Kijk in het overzicht met alle powerbanks om de laptop op te laden voor alle mogelijkheden en prijzen. Je vindt daar ook reviews en ervaringen van gebruikers van de powerbanks voor de laptop.


Foto bovenaan: Goal Zero powerbank laptop


Samenvatting:
Zoek je de beste powerbank laptop? De beste powerbank om je laptop onderweg mee op te laden? Bovenaan vind je de beste laptop powerbanks volgens Coolblue en een overzicht met alle goede powerbanks om je laptop mee op te laden. Ook kijken we naar de eigenschappen die een powerbank moet hebben om een laptop op te laden.

,


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

© 2016-2022 Content=King. Blogger Templates Designed by Bloggertheme9. Powered by Blogger.
Testen uitgevoerd door o.a. Coolblue, De Consumentenbond, ANWB en Test Aankoop. TestResults.nl heeft geen binding met deze organisaties.