Header Ads Widget

Bol 10-daagse 2024Bol 10-daagse 2024

Beste solar powerbank (oplader zonne-energie)

Een solar powerbank is een powerbank op zonne energie. Hier de beste solar powerbank uit de test en meer goede solar powerbanks.
 

Xtorm solar powerbank

Xtorm solar powerbank


Het is erg handig dat je je telefoon of andere apparaat onderweg met een powerbank kunt opladen. Maar wat als de powerbank zelf leeg raakt? Met een solar powerbank zal je dit minder snel overkomen.


Een solar powerbank is een telefoon oplader op zonne energie. Een solar powerbank is voorzien van een klein zonnepaneel waarmee je de powerbank op opladen door hem in het zonlicht te leggen. Zo wordt een de hoeveelheid stroom weer (deels) aangevuld en zal je niet snel zonder stroom komen te zetten, ook al kan je gedurende langere tijd niet via een stopcontact opladen.


Zo'n powerbank op zonne energie wordt ook wel zonnelader, zonnepaneel oplader os solar charger genoemd.


De beste solar powerbanks

Goede solar powerbanks worden gemaakt door Xtorm, WakaWaka, Biione, Homelle, Xamax, Anker en EasyAcc, maar ook door andere fabrikanten. Kijk hier onder voor de beste solar powerbank uit de test en aanbiedingen van nog veel meer goede solar powerbank.Uit de bovenstaande lijst mer solar powerbank aanbiedingen kun je makkelijk de voor jou beste solar powerbank selecteren door je wensen en eisen aan te vinken. Hieronder geven we tips voor bij dat kiezen van je beste powerbank op zonne energie.

Een solar powerbank is vooral handig om je mobiele telefoon onderweg op te laden, ook als er weinig gelegenheid is de powerbank zelf van stroom te voorzien. Daarnaast biedt een solar powerbank gratis stroom en is het een milieuvriendelijke oplader.

De capaciteit van de solar powerbank

Zoek je een solar oplader voor alleen je telefoon, of ook voor het opladen van je tablet of laptop? En zoek je een powerbank voor het meermaals opladen van je telefoon of voor het opladen van meerdere mobiele telefoons? Hiervoor is de capaciteit van de solar powerbank van belang. Hoe groter de capaciteit, hoe meer en vaker je kunt opladen, maar de prijs van de powerbank neemt dan ook toe,

Xtorm powerbank solar

Xtorm powerbank solar

Als regel kun je aanhouden dan je met iedere 2.500 mAh aan capaciteit een smartphone één keer kunt opladen. Veel solar powerbanks bieden voldoende energie voor het twee keer opladen van je telefoon maar er zijn ook zwaardere powerbanks waarmee dat wel vele malen meer kan. De beste solar powerbanks bieden wel 30.000 tot 40.000 mAh inhoud, genoeg voor het onderweg opladen van je laptop.

Hou er wel rekening mee dat een solar powerbank met hoge capaciteit erg handig is om veel stroom van huis uit mee te nemen, maar dat je deze hoge capaciteiten niet snel volledig via zonnestroom kan aanvullen.

Niet alleen je smartphone, tablet of laptop kun je opladen met een daarvoor geschikte solar powerbank, ook het opladen van een smartwatch, oordopjes of e-reader met zonne energie is vaak mogelijk.

De snelheid van de solar powerbank oplader

De mAh waarde geeft aan hoeveel stroom de powerbank kan bevatten, voor de snelheid van het opladen is het wattage van belang. 

Een goede solar powerbank voor het opladen van een telefoon biedt meer dan 10 Watt vermogen. Met minder dan 10 Watt kun je ook opladen, maar dat duurt langer. Voor het opladen van een laptop wordt meer dan 30 Watt aangeraden omdat je anders lang moet wachten.

Solar snellader

Boven de 15 Watt wordt er gesproken over snelladen. Hou er wel rekening mee dat je smartphone, tablet of laptop ook zulke snelheden aan moet kunnen om hier van te profiteren.

Tip: Kijk bij de aanbiedingen van powerbanks voor het aanbod van solar powerbanks bij de beste en goedkoopste winkels.


Biione powerbank zonne-energie

Biione powerbank zonne-energie


Andere eigenschappen van je beste solar powerbank

Bij het kiezen van je beste solar powerbank zijn er meer mogelijkheden, kenmerken en eigenschappen om rekening mee te houden. Denk bijvoorbeeld ook aan de volgende eigenschappen:

Het gewicht en de omvang

Een powerbank koop je voor mobiel gebruik. Je moet hem dus makkelijk mee kunnen nemen. Een compact formaat een een licht gewicht zijn daarbij belangrijk.

De aansluitingen

Het is natuurlijk verstandig om te checken of de solar powerbank die je wilt kopen over de juiste aansluitingen beschikt voor de apparaten die je wilt opladen. Bijvoorbeeld de juiste USB aansluiting.

Het aantal uitgangen

Wil je meer dan één telefoon (of ander apparaat) gelijktijdig opladen? Kies dan voor een solar powerbank met meerdere uitgangen. Met een goede solar powerbank kun je meerdere apparaten gelijktijdig opladen. Er zijn solar powerbank met wel meer dan 4 outputs.


Meer powerbank testen


Heb je ervaring met een solar bank? Of heb je een tip voor het opladen van een telefoon met zonne-energie? We horen je tips en ervaringen met solar powerbanks graag. Deze kun je bij de reacties onder dit artikel plaatsen. Daar kun je ook je vragen en opmerkingen kwijt.


Onderwerp:
Een solar powerbank is een powerbank op zonne-energie. Deze powerbanks kun je onderweg via een zonnepaneel op de powerbank opladen. Hier de beste solar powerbank uit de test en aanbiedingen van meer goede powerbanks op zonne energie.


Een reactie posten

1 Reacties

  1. Het opladen van een solar powerbank via zonlicht gaat veel trager dan via het stopcontact. Dus als je de powerbank met zonlicht wil opladen voor vakantie, leg hem dan vast een paar dagen van tevoren in het licht of laadt de solar powerbank volledig via het stopcontact of usb kabel op. Het opladen via zonlicht moet je vooral zien als iets voor onderweg. Ik zorg er altijd voor dat ik bij vertrek een volledig opgeladen powerbank heb. Een goede solar powerbank beschikt over een goede (betrouwbare) indicator van de hoeveelheid stroom dat de solar powerbank heeft.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.