Header Ads Widget

Amazon Prime gratis

Beste stijltang voor kroeshaar, krullen, dik haar, dun haar enz,

De beste stijltang uit de test en meer goede stijltangen. Ook voor kroeshaar, dik haar, dun haar, krullen en kwetsbaar haar.

Remington stijltang

Met een stijltang kun je je haar omvormen tot een prachtig steil kapsel. Maar een stijltang is niet alleen een steiltang, met een goede stijltang kun je je kapsel ook op andere manieren stijlen. Hier de beste stijltang uit de test en andere goede stijltangen.

Dit zijn de beste stijltangen

Bij de beste stijltang uit de test vind je meerdere beste stijltangen. Naast de beste stijltang algemeen vind je er namelijk ook de beste stijltang / krultang combinatie en de beste stijlborstel uit de test. 

Nog veel meer goede stijltangen vind je in het stijltang overzicht. Daarin vind je de specificaties, prijzen en mogelijkheden van vele honderden stijltangen.


Bij de stijltang aanbiedingen vind je goede stijltangen voor ieder kapsel. Of je nu krullen hebt, dik haar, dun haar, kroeshaar, beschadigd haar of een ander soort kapsel of haarprobleem. Vink in het overzicht je haartype aan en je ziet wat voor jou de beste stijltangen zijn.

Ook andere gewenste eigenschappen kun je bij het selecteren van je gewenste stijltang opgeven. Hieronder vind je meer informatie over deze eigenschappen.

Maar eerst kijken we naar wat een stijltang precies is.

Wat is een stijltang?

Het komt waarschijnlijk door het woord stijl in stijltang dat veel mensen denken dat je met een stijltang alleen een steil kapsel kunt creëren. Dat is inderdaad de toepassing waarvoor de stijltang het meest gebruikt wordt, maar met een goede stijltang kun je je haren ook op andere manieren stijlen. 

Je kunt met een goede stijltang bijvoorbeeld ook een prachtig golvend kapsel maken.

Een stijltang is echt een tang. Je klemt het haar tussen twee warme platen die het haar snel verhitten. Door die hitte kan het kapsel in een vorm gebracht worden die anders niet mogelijk is. Een goede stijltang zorgt voor een gelijkmatige verhitting op een temperatuur die het kapsel wel vormt, maar het haar niet beschadigd. Ook zorgt een goede stijltang voor een kapsel dat langere tijd goed in vorm blijft.

Met een goede stijltang kun je zelfs van een natuurlijke bos krullen of kroeshaar een stijl kapsel of een mooi golvend kapsel maken. En dat zonder chemische middelen.


Max Pro stijltang keramisch met temperatuur display

Max Pro stijltang keramisch met display temperatuur


Breedte van de stijltang platen

Stijltangen kom je in verschillende breedtes tegen. Meestal kun je een stijltang onder een middenmaat scharen, maar er zijn ook stijltangen die duidelijk breder of smaller zijn dan gemiddeld.

Met een smalle stijltang kun je ook kleine krullen maken. Een smalle stijltang is ook de beste stijltang bij dun haar en kort haar. Door de smalle platen ben je wel wat langer bezig om je kapsel te stijlen.

Met een extra brede stijltang is het maken van krullen niet mogelijk, je kan er alleen je haar mee laten golven (of steil maken). De extra brede stijltang is de beste stijltang als je dik lang haar hebt en geen krullen wil. Je bent dan het snelst klaar met stijlen.

De meeste stijltangen hebben middelgrote platen. Je kan je haar dan krullen en golven, maar geen kleine krullen maken. 

Keramische stijltang

De beste stijltang is een keramische stijltang. De stijltang platen zijn dan gemaakt van keramiek. Een materiaal dat de warmte heel goed en gelijkmatig verdeeld. Bovendien geeft een keramische stijltang met geheel keramische platen meer negatieve ionen af. 

Deze negatieve ionen geven het haar glans en een zijdeachtige uitstraling. Ook doen de negatieve de positieve ionen teniet die er voor zorgen dat het haar statisch wordt en wil krullen. Deze negatieve ionen zijn dus goed voor het resultaat van de stijltang.

De keramische stijltang is dus de beste stijltang, maar een volledig keramische stijltang is door de keramische platen ook een dure stijltang. Daarom zijn de meeste stijltangen van aluminium gemaakt en hebben alleen een aluminium coating. Daardoor zijn deze stijltangen een stuk goedkoper. Bovendien zijn aluminium platen minder kwetsbaar.

Maar natuurlijk heeft zo'n goedkopere stijltang nadelen ten opzichte van een geheel keramische stijltang. Ze geven minder negatieve ionen af zodat ze een minder mooi resultaat geven en je moet opletten dat de keramiek coating na verloop van tijd niet gaan slijten. Als het aluminium er door komt wordt het haar teveel verhit en dat kan het haar sterk beschadigen. De stijltang moet dan weggegooid worden.

BaByliss stijltang titanium

BaByliss stijltang titanium

Beste stijltang voor kroeshaar

Naast de keramische stijltang en de stijltang met keramische coating is er nog een derde soort stijltang, de stijltang met titanium platen. Zo'n titanium stijltang is de beste stijltang bij kroeshaar, heel dik haar of stug haar. Kortom, de beste stijltang bij moeilijk haar als je een steil kapsel wil.

Qua prestaties is de keramische stijltang de beste stijltang, door de goede geleiding, hoge temperaturen en goede hitteverdeling. Maar de titanium stijltang heeft ook nadelen. Ten eerste de prijs, en ten tweede de hitte die het het gebruik van haarverzorging producten na gebruik aan te raden maakt.

Beste stijltang voor dik haar of lang haar

De beste stijltang voor dik haar is een stijltang met brede of lange platen. Het is belangrijk dat er veel haar tussen de platen past zodat je in één keer veel haar kunt stijlen. Dit zorgt voor een gelijkmatig resultaar en (ook belangrijk) je bent sneller klaar met stylen.

Beste stijltang voor dun haar of fijn haar

Bij dun haar en fijn haar is een stijltang met smalle platen weer beter. Je kan dan meer nauwkeurig stylen. Ook kun je met een stijltang met smalle platen goede specifieke delen van je kapsel behandelen.

Beste stijltang bij statische haar of pluizig haar

Kies bij pluizig haar of statisch haar altijd voor een ionische stijltang. De negatieve ionenen die een ionische stijltang aan je kapsel geeft zorgen er voor dat de haarschubben zich weer sluiten. Dit gaat pluizen tegen, voorkomt dat je haar statisch wordt en laat je haar ook nog eens glanzen.

Beste stijltang bij beschadigd haar of geverfd haar

Heb je kwetsbaar haar? Of geverfd haar? Kies dan voor een stijltang met een goede temperatuurregeling waarbij je de temperatuur ook laag kunt zetten. Hoe lager de temperatuur waarop je stijlt, hoe beter het voor je kapsel is. Het is bij geverfd haar of beschadigd haar belangrijk dat je onder de 180 graden kunt stylen.

De beste stijltang voor krullen

De beste stijltang waarmee je ook krullen kunt maken is een multistyler. Dat is een 2 in 1 haarstyler, een echte allround stijler voor je haar. Voordeel: Je hoeft geen aparte krultang en stijltang aan te schaffen. 


Kijk hier boven voor de beste geteste stijltang of kies zelf je beste stijltang uit het overzicht met alle goede stijltangen.

Zie ook:

Foto: Remington stijltang


Onderwerp:
Koop goedkoop de beste stijltang. Hier vind je de beste stijltang uit de test en meet goede stijltangen. We hebben de voordelen en nadelen van een keramische stijltang, een stijltang met coating van keramiek en een stijltang met titanium platen. De beste stijltang voor ieder haartype zoals dun haar, dik haar, kroeshaar, stug haar. Ook lees je wat de beste stijltang is als je golvend haar, stijl haar of krullen wilt maken met een stijltang.


Een reactie posten

0 Reacties