Header Ads Widget

Amazon Prime gratis

Beste 4k beamer en andere goede UHD beamers

De beste 4K beamers uit de test. Met de beste 4K beamer voor gaming, de beste 4K beamer thuisbioscoop en andere goede 4K beamers voor thuis en voor kantoor.

UHD 4K beamer

Een 4K beamer is een ultra HD beamer (UHD beamer) die haarscherpe 4K beelden projecteert. Beelden met de beste resolutie.

De beste 4K beamers uit de test

Kijk hier onder voor de beste 4K beamer voor thuisbioscoop, de beste 4K beamer voor gaming en de beste professionele 4K beamer uit de test. Bij de aanbiedingen vind je nog meer goede 4K beamers.


Waarom een 4K beamer?

Waarom zou je een 4K beamer aanschaffen. Voor het vertonen van je Powerpoint presentatie maakt het gebruik van een 4K beamer niet uit. De ultra scherpe resolutie van 4K UHD (waarbij het beeld uit maarliefst 8,3 miljoen pixels wordt opgebouwd) merk je daarbij niet op.

Voor wie een zo'n mooi mogelijk beeld bij het kijken van films wil hebben kan 4K wel aantrekkelijk zijn. Een 4K beamer heeft dan zelfs (veel) meer nut dan een 4K televisie, want hoe groter het beeld, hoe meer profijt je hebt van die 8,3 miljoen pixels.


Epson 4K beamer

Epson 4K beamerTer vergelijk, Full HD gebruikt 2 miljoen pixels (beeldpunten) en HD Ready 0,9 miljoen pixels. Ook veel, maar op een groot scherm zie je een duidelijk verschil in scherpte.

Ook voor gamen op een groot scherm is een 4K resolutie aantrekkelijk.

Om optimaal van 4K te profiteren moeten de geprojecteerde content zelf ook wel in 4K resolutie beschikbaar zijn. Bijvoorbeeld een 4K film van DVD, een serie via het Netflix 4K abonnement of een moderne game in 4K resolutie.  

Beelden die een lagere resolutie hebben worden door een goede 4K beamer naar 4K opgeschaald. (Bijvoorbeeld de beelden van een gemiddelde televisie uitzending). Zodoende worden de beelden wel scherper en mooier, maar echt 4K wordt het dan nooit.

(Ultra) short throw beamer 4K

Heb je een groot scherm waarop je de beelden van je 4K beamer wilt projecteren, maar heb je niet zoveel ruimte waardoor de beamer dicht op het doek komt te staan? (iets dat in een thuisbioscoop vaak voorkomt). Kies dan voor een short throw 4K beamer of een 4K ultra short throw beamer.

Een short throw 4K beamer is een UHD beamer die dicht op het scherm kan staan. Een short throw beamer heeft een projectie verhouding waarbij hij tussen de 36 cm en 1,1 meter nodig heeft voor een projectie van een beeld van een meter breed.

Een ultra short throw beamer hoeft maar 35 cm van het scherm af te staan voor iedere meter breedte. Voor een een beeld van 5 meter breed hoef je de beamer dus maar 1,75 meter weg te zetten. Of nog minder, want die 35 cm is de maximale afstand voor een ultra short throw beamer.

4K ultra short throw beamer Samsung

4K ultra short throw beamer Samsung

Smart beamer 4K

Veel goede 4K beamers zijn tevens een smart beamer.  Een smart beamer kun je op een netwerk en internet aansluiten. Zo biedt een 4K smart beamer toegang tot websites en streaming diensten met films, series en andere content. Zelfstandig, dus de 4K beamer heeft daar geen smartphone, laptop of andere computer voor nodig.

Met een smart 4K beamer stream je video content van alle bekende streaming diensten zoals Netflix, Amazon Prime, Disney+, NPO Start (publieke omroep), Ziggo Go, Videoland (plus RTL) en YouTube. Let er wel op dat niet iedere smart 4K UHD beamer iedere app ondersteunt, bij de bovenstaande test en 4K beamer aanbiedingen kun je de gewenste streaming diensten selecteren om te zien welke smart UHD beamers jouw streaming diensten ondersteunen.

Goede 4K beamers

Iedere goede beamer fabrikant brengt tegenwoordig 4K UHD beamers op de markt. Goede 4K beamers worden onder andere gemaakt door Epson, Optoma, Samsung, BenQ, LG, JVC, Acer, XGIMI, Sony en ViewSonic. Er is dus veel keuze uit goede 4K UHD beamers. 

Bij de bovenstaande aanbiedingen van 4K beamers vind je al deze Ultra HD beamers.

Zie ook:

Onderwerp:
Een Ultra HD 4K beamer biedt beelden op je projectiescherm in zeer hoge resolutie. Een UHD 4K beamer is de beste beamer voor games en films met de meest scherpe beelden Hierboven de beste 4K beamer uit de test en aanbiedingen van meer goede 4K beamers.

Een reactie posten

1 Reacties

  1. Voor een huisbioscoop of andere TV beamer opstelling is een 4K beamer absoluut aan te raden. Er komt steeds meer online video content in 4K en 4K streaming video beschikbaar. Bovendien koop je je beamer voor langere tijd en ook niet 4K beelden zoals van lineaire TV worden door een goede 4K beamer flink opgeschroefd. Je haalt de meerprijs er dus echt wel uit.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.