Beste bluetooth oortjes / oordopjes

De beste bluetooth oortjes uit de test en aanbiedingen van meer goede bluetooth oordopjes.

Oortjes bluetooth Sony

Een kabeltje tussen je telefoon en je oortjes is bijzonder onhandig. Draadloze oordopjes zijn veel handiger. Daarom kijken we hier naar de beste bluetooth oordopjes uit de test en andere goede bluetooth oortjes.

Kijk hier voor de beste bluetooth oortjes


Hieronder vind je enkele tips voor bij het kiezen van je beste bluetooth oortjes.

Geheel draadloos of deels draadloos?

Bluetooth is de draadloze techniek die bluetooth oortjes gebruiken om de muziek van je smartphone of andere audio-bron draadloos af te spelen. Dat wil echter niet zeggen dat alle bluetooth oordopjes geheel draadloos zijn. 

Bij sommige draadloze oortjes loopt er nog een dun kabeltje (eventueel verwerkt in een nekband) tussen beide oordopjes. Dit heeft als voordeel dat slechts één van de twee oortjes een accu nodig heeft. Omdat een accu in een oortje een piepklein maar duur onderdeel is zijn deze oortjes over het algemeen goedkoper.

Maar geheel draadloos is natuurlijk bij bluetooth oortjes wel een stuk comfortabeler.

Heb je af en toe problemen met een bluetooth verbinding? Apparatuur als een magnetron, maar ook een koelkast, kan het bluetooth signaal storen.

Bluetooth oortjes met noise cancelling

Ook bij bluetooth oortjes komt actieve noise cancelling voor. Een bluetooth oortje met noise cancelling is in staat om omgevingsgeluid te horen, te analyseren en om zelf een tegenovergesteld geluid via de dopjes te laten horen. 

Het noise cancelling geluid en het geluid van buitenaf vallen tegen elkaar weg waardoor je deze geluiden niet meer hoort. Zo kun je ongestoord via de bluetooth oordopjes van je muziek genieten of een telefoongesprek via de oortjes beter verstaan, ook al ben je in een rumoerige ruimte.

Gebruik je je bluetooth oortjes in het verkeer? Schakel noise cancelling dan uit. In het verkeer is het gevaarlijk als je niets van buitenaf hoort.

JBL oortjes bluetooth

JBL oortjes bluetooth

Bluetooth oortjes met microfoon

De oordoppen mogen dan klein zijn, en de afstand tussen je oren en mond mag dan relatief groot zijn, toch beschikken goede bluetooth oortjes over een microfoon. Zodoende kun je met je bluetooth oortjes in je oren, en je telefoon op zak, handsfree telefoongesprekken voeren.

Goede bluetooth oordopjes

Wat de beste bluetooth oortjes zijn volgens de laatste test kun je zien bij de bluetooth oortjes test bovenaan deze pagina. 

Fabrikanten die traditioneel goed scoren in een test van bluetooth oordopjes zijn JBL, Samsung, Jabra, Apple, Grundig, Philips. Sony, LG en Bose. Ook gespecialiseerde fabrikanten van oortjes en koptelefoons als Beats, Aftershokz, Rolfstone en Picolet scoren hoog.

Zie ook:

Onderwerp:
Geen snoertje tussen telefoon en oortjes? Kies dan voor draadloze bluetooth oortjes. Er zijn geheel draadloze bluetooth oordopjes en bluetooth oordoppen met een snoertje tussen beide dopjes. Hier de beste bluetooth oortjes uit de test en aanbiedingen van alle bluetooth oordopjes.


Foto bovenaan: Sony oortjes bluetooth

Een reactie posten

1 Reacties

  1. De Samsung Galaxy Buds Pro 2 oordoppen zijn absoluut geen goedkope bluetooth oordopjes, maar geloof me, ze zijn iedere cent waard. Het geluid uit deze buds is waanzinnig goed. Veel beter dan uit de eerste buds. Die waren gestolen, maar ik zou er bijna blij om zijn, want nu heb ik betere bluetooth oordoppen.

    Ook de noise cancelling is verbeterd. Alleen de bediening is wat lastiger dan bij mijn oude Samsung buds, maar dat is misschien wennen.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.