Beste DECT telefoon

Een overzicht van alle beste DECT telefoons. Iedere beste DECT telefoon uit deze lijst heeft de maximale waardering van 5 sterren gekregen.

Dect telefoon Gigaset

Een DECT telefoon is een draadloze telefoon voor de vaste telefoonlijn. Je belt hier dus in en rond het huis mee, maar kan de draadloze telefoon wel in je zak steken.

Vaak wordt een DECT telefoon in een set met meerdere handhelds (draadloze toestellen) gekocht. Zodat je meerdere telefoons in huis kunt neerzetten en / of dat meerdere mensen een telefoon bij zich kunnen dragen. Maar 1 toestel kopen is ook mogelijk.

De beste DECT telefoons

Hieronder vind je alle DECT telefoons die de maximale waardering van 5 sterren hebben gekregen. Het gaat daarbij om de beste eenvoudige (en goedkope) DECT telefoons, maar ook om de beste luxe DECT telefoon. Ook vind je er de beste telefoons met een verschillend aantal handhelds.Onder kijken we nog enkele tips voor het selecteren van de voor jou beste DECT telefoon uit de lijst met alle beste DECT telefoons.

Gigaset DECT telefoon

Gigaset DECT telefoons

Aantal DECT handhelds

Een DECT telefoon kan je los kopen, maar ook in een set met meerdere handhelds. Een binnenkomend gesprek kan dan via meerdere toestellen beantwoord worden. Je hoeft dan niet altijd de huistelefoon bij je te dragen, maar je kan ook op meerdere plaatsen in huis een telefoontoestel neerzetten.

Maar het voordeel van een snoerloze DECT telefoon is natuurlijk dat je hem ook bij je kunt dragen. Bij meerdere handhelds kunnen meerdere gezinsleden hun eigen toestel bij zich dragen.

Ieder gezinslid kan dan een binnenkomend gesprek opnemen, maar de set DECT telefoons kan dan ook onderling als huistelefoon gebruikt worden. Je belt de kinderen in hun kamer als het eten klaar is of kunt vader in de schuur bellen. Dat gaat makkelijker en goedkoper dan via een mobiele telefoon.

De DECT sets bestaan uit 1, 2, 3 of zelfs meer DECT telefoons. Je kunt er achteraf nog extra toestellen van het zelfde type bijkopen. Hou er wel rekening mee dat het maximaal aantal DEC telefoons per type verschilt.

DECT antwoordapparaat

Iedere DECT handheld wordt met een oplader / basisstation geleverd. Één van de DECT toestellen heeft een meer uitgebreid (meestal groter) basisstation dat je op de vaste telefoonlijn aansluit en als draadloze  zender / ontvanger dienst doet. Dit hoofd basisstation kan ook extra mogelijkheden bevatten, zoals een antwoordapparaat.

Met een DECT telefoon met antwoordapparaat ben je niet afhankelijk van een externe voicemail. Berichten worden op je eigen DECT systeem opgeslagen en kunnen vanaf iedere DECT toestel uit de set worden afgeluisterd, Vaak is het zelfs mogelijk om met een andere telefoon (bijv. een smartphone) op deze voicemail in eigen beheer in te bellen en berichten af te luisteren.


Panasonic DECT telefoon

Panasonic DECT telefoon

Meer opties DECT telefoon

In het bovenstaande overzicht met beste DECT telefoons kun je de opties aanvinken waaraan je draadloze huistelefoon moet voldoen. Zo kun je makkelijk de voor jou persoonlijk beste DECT telefoon vinden.

Je kunt er aangeven hoeveel handhelds je bij je DECT telefoonset wilt hebben, en of je een ingebouwd antwoordapparaat wil. Maar ook op o.a. onderstaande opties kun je selecteren:

 • Nummerherkenning en tonen telefoonnummer of naam op het display
 • Instelbaar volume gesprek
 • Instelbaar volume ringtone
 • Verlicht scherm voor makkelijker gebruik in het donker
 • Verlichte toetsen 
 • Telefoonboek deelbaar op alle handhelds in de DECT set
 • Mogelijkheid om koptelefoon of headset aan te sluiten
 • Mogelijkheid voor montage aan de muur
 • Aantal telefoonnummers in het telefoonboek
 • Maximaal aantal handhelds aan te sluiten op de set
 • Mogelijkheid tot intern doorverbinden
 • Mogelijkheid om een groepsgesprek te voeren
 • Maximale prijs die de DECT telefoon of DECT telefoonset mag kosten.

Senioren DECT telefoon

Voor senioren zijn er speciale DECT telefoons. Deze bieden het gemak van een draadloze huistelefoon, maar zonder extra snufjes die alleen maar verwarrend werken. Deze DECT telefoons voor ouderen zijn eenvoudige DECT toestellen met grote knoppen, een duidelijk display, extra hoog volume en vaak geschikt voor gebruik met een gehoorapparaat.

Voor het gebruik door senioren kun je nog wat extra wensen opgeven bij het selecteren van je beste DECT telefoon.

 • Geschikt voor gehoorapparaat
 • Extra grote toetsen
 • Mogelijkheid om foto's onder de toetsen te plaatsen
 • Inclusief noodknop

Hieronder vind je een test van deze speciale DECT telefoons voor ouderen.


DECT senioren telefoon Fysic

DECT senioren telefoon Fysic

Beste DECT telefoon merken

In het bovenstaande overzicht vind je alle beste DECT telefoons van dit moment. Merken die altijd goed scoren zijn Gigaset, Panasonic, Fysic, Profoon, Doro, Motorola en Alcatel. 

Gigaset is de marktleider en biedt de meeste keuze uit verschillende DECT systemen en handhelds. Gigaset is een onderdeel van Siemens dat gespecialiseerd is in DECT telefoons en andere telefoons voor in huis en kantoor, al maakt Gigaset tegenwoordig ook smartphones en smart home apparatuur.

In het overzicht met alle beste DECT telefoons vind je al de beste draadloze huistelefoons van dit moment, met alle prijzen, specificaties en mogelijkheden.


Zie ook:

Onderwerp:
Een DECT telefoon is een draadloze telefoon voor de vaste telefoonlijn, voor thuis of kantoor. Hier kijken we naar alle beste DECT telefoons (iedere DECT telefoon heeft de maximale waardering van 5 sterren gekregen) en hebben we tips om uit dit aanbod de voor jou beste DECT telefoon te selecteren. Ook hebben we hier aanbiedingen van DECT telefoons waar je zo'n draadloze huistelefoon goedkoop online kunt kopen.

Foto bovenaan: Gigaset

Een reactie posten

3 Reacties

 1. Jens zonder pens8 maart 2024 om 16:33

  Ik heb voor mijn ouders een setje van 3 Gigaset dect telefoontjes gekocht. Er staat er 1 in de woonkamer, 1 in de slaapkamer en 1 in de keuken. Zo hoeven ze zich nooit te haasten als er een telefoon gaat, Handig, want een dect telefoon bij zich dragen kan ik ze maar niet aanleren. Ze blijven hem stug op de oplader zetten want "anders raak ik hem kwijt".

  Met 3 telefoons op een vaste plek gaat het ook prima. En ondanks dat ze oud en totaal niet technisch zijn (vooral niet op telefoon gebied) konden ze voor hun doen snel met de dect telefoon overweg. Een speciale senioren telefoon was niet nodig.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Perez kan niet rijden7 mei 2024 om 17:54

  Kies altijd voor een Gigaset DECT telefoon (of voor Siemens dat is hetzelfde fabrikaat). Dit merk staat eenzaam aan de top bij deze telefoons.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Panasonic maakt anders ook goede DECT telefoons. Deze verschillen in kwaliteit, prijs en mogelijkheden niet van de Gigaset DECT telefoons.

   Verwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.