Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste microset

 

De beste microset uit de test en andere goede microsets / minisets.

Philips microset


Een audio microset is een kleine stereoset. Een microset bestaat niet uit losse hifi componenten maar is een kleine stereotoren of box waarin alles is ingebouwd. Vaak koop je een microset inclusief (vrijstaande) speakers.

De beste microset uit de test

De microset wordt ook wel miniset genoemd. De beste miniset is daarom te vinden bij de onderstaande test.


Foto boven: Philips microset

Is er verschil tussen een microset en een miniset?

Nee, er is geen verschil tussen een miniset en een microset. Het zijn beide benamingen voor hetzelfde apparaat. Het is een kleine stereoset, en dat klein wordt mini of micro genoemd. Micro is de overtreffende trap, maar het is een marketingterm om aan te geven dat je met een kleine audioset te maken hebt. Er is geen grens in grootte tussen een microset en miniset.

In de meeste gevallen is de stereoset tegenwoordig een microset. Vroeger was een stereo set een vrij groot omdat de grootte werd bepaald door de platenspeler, er moest dus een LP op passen. Tegenwoordig koop je een audioset echter bijna altijd zonder platenspeler, en het stereosetje is daarom veel kleiner.


Kenwood microset

Kenwood microset

Onderdelen van een microset

Onder audio componenten waaruit de microset is opgebouwd vragen tegenwoordig namelijk vrijwel geen ruimte. Een platenspeler maakt geen onderdeel uit van een micro set, de cassettespeler kom je nauwelijks nog tegen en zelfs de CD-speler ontbreekt steeds vaker in een microset.

De beste microset van tegenwoordig blinkt vooral uit door zijn streaming mogelijkheden. De beste microset ondersteunt WiFi en Bluetooth zodat je al je muziek en andere audio zoals een podcast naar de micro set kunt streamen. Natuurlijk moet de audio microset ook radio kunnen ontvangen. De beste microset ontvangt digitale radio (DAB+), voor de beste ontvangst en beste geluidskwaliteit.

De beste microsets kunnen ook zelf verbinding met internet maken zodat ze ook zonder tussenkomst van een smartphone of computer muziek van Spotify en andere muziek streaming diensten kunnen afspelen.


Denon microset
Denon microset

Goede microsets

Goede microsets worden gemaakt door bekende audio fabrikanten als Denon, Sony, Philips, Kenwood, Panasonic, JVC en LG, maar ook door meer gespecialiseerde fabrikanten als Imperial Dabman, Onkyo, Audizio, Yamaha en Nikkei.

Bij de bovenstaande beste micoset / miniset uit de test vind je naast de best geteste microsets ook een overzicht met alle andere goede microsets.

Zie ook:

Onderwerp:
Audio microset is een andere benaming voor de miniset, een kleine stereoset zonder platenspeler, zonder cassettespeler en steeds vaker ook zonder CD-speler. Kijk hier boven voor de beste microset uit de test en andere goed geteste microsets.

,


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *