Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Goedkope soundbars

De hoge prijs van soundbars weerhoudt veel geïnteresseerde mensen nog van het kopen van een soundbar. Dat is zonde, want met een goede soundbar kun je het geluid van je televisie ingrijpend verbeteren. Gelukkig zijn er ook goedkopere soundbars, zelfs van topmerken. Hier geef ik informatie over deze goedkope soundbars.

Hier vind je goedkope soundbars

Op de website van ElektronicaTips vind je overzichten met goedkope soundbars. Met soundbars onder de 300 of zelfs 200 euro. En dat zijn niet alleen smalle soundbars, maar ook brede soundbars, soms zelfs met subwoofer, zijn goedkoop verkrijgbaar als je ze bij de juiste winkel koopt (vaak met een aanzienlijke korting).

soundbar goedkoop

Wat is het verschil tussen een goedkope en dure soundbar?

De kwaliteit

Een smalle soundbar is vaak goedkoper. Dat is logisch want deze bevatten vaak minder ingebouwde speakers en ook is het vermogen van een kleine soundbar vaak minder. Ook wil de bouwkwaliteit van een goedkope soundbar wel eens minder zijn. Dat gaat vooral op voor de goedkope soundbars van budgetmerken. Ik ben zelf geen fan van soundbars van goedkope fabrikanten. Als je kiest voor een voordelige soundbar van bijvoorbeeld Samsung of LG krijg je vaak een veel betere kwaliteit, en ook een veel beter geluid. En zoals je in de bovengenoemde overzichten kunt zien zijn er ook Samsung soundbars en LG soundbars goedkoop verkrijgbaar.

Tip: Kijk bij de beste soundbars uit de test voor de beste soundbars in diverse prijsklassen.

Een subwoofer

Een ander verschil is de subwoofer. Hoewel er ook dure soundbars zijn die zonder subwoofer geleverd worden, is het een verschil dat de goedkope modellen vaak zonder sub verkocht worden. Een subwoofer is geen must bij een soundbar, maar als je echt optimaal basgeluid wil horen is een subwoofer wel aan te raden. Vooral bij liefhebbers van actiefilms (met bijpassend geluid) is de subwoofer favoriet, maar ook muziek klinkt voller en krachtiger als er gebruik wordt gemaakt van een subwoofer.

De geluidskanalen

Een belangrijk verschil tussen een goedkope subwoofer en een duurder model is vaak de speakers die in de geluidsbalk aanwezig zijn. Een goedkope soundbar produceert meestal een standaard stereogeluid, zoals twee speakers links en rechts van de TV dat doen. Bij de luxe dure soundbars worden er meer speakers ingezet die gebruik maken van technieken als Dolby Atmos of DTS:X die zorgen voor een veel ruimtelijker geluid of zelfs een surround sound effect. 

Connectiviteit

Kies je voor een goedkope soundbar? Kijk dan goed of je de verbindingen die je wilt maken ook kunt maken. Je kan iedere soundbar met een kabel op je televisie of audio-apparatuur aansluiten, maar verder zijn er verschillen. Let bijvoorbeeld op de bluetooth ondersteuning als je muziek van je smartphone naar de soundbar wilt streamen. 

Dit gebruik als bluetooth speaker is redelijk standaard, ook bij goedkopere soundbars, maar het gebruik als WiFi speaker is meer zeldzaam. Duurdere soundbars kun je vaak in een multiroom netwerk opnemen of via het netwerk met bijvoorbeeld Spotify verbinden, maar deze functies kom je bij goedkopere modellen veel minder vaak tegen.

Tip: Kijk bij aansluitingen soundbar voor alle mogelijkheden om apparatuur op dit apparaat aan te sluiten.

Ook aansluitingen voor HDMI eARC en AirPlay 2 zijn zelfdzaam, evenals de mogelijkheden voor Chromecast, en voice control (Google, Alexa). Maar veel kopers van een soundbar zitten helemaal niet op zulke functies te wachten, en dan kun je zelfs onder de 200 euro een goede soundbar kopen. Kijk maar bij de eerder genoemde overzichten.



Een reactie posten

0 Reacties