Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Wat kun je aansluiten op een soundbar?

Op een soundbar sluit je op de TV aan. Daar is een soundbar voor ontwikkeld. Maar wist je dat je veel meer kan met een soundbar? Een soundbar is namelijk veel meer dan alleen een externe televisie speaker.

Een goede soundbar is best duur, maar kan zijn geld meer dan waard zijn. Niet alleen geeft een goede soundbar een veel beter geluid bij je televisie, je kunt goede soundbars ook gebruiken als bluetooth speaker, WiFi speaker, smart speaker, multiroom speaker en woonkamer speaker. Met een goede soundbar heb je geen andere speakers meet nodig.

Wat je allemaal kunt aansluiten op de soundbar, en waarvoor je de soundbar kunt gebruiken hangt af van de aansluitingen en specificaties.


soundbar keuzehulp


Smartphone en andere bluetooth apparatuur aansluiten

Een goede soundbar beschikt over bluetooth. Dat betekent dat je de soundbar ook als bluetooth speaker kunt gebruiken, bijvoorbeeld vanaf je smartphone. Ideaal, want zo stream je het geluid van websites, Spotify, YouTube e.d. van je telefoon naar de soundbar.


Netwerkapparatuur en internet via WiFi aansluiten

Veel van de beste soundbars zijn ook als WiFi speaker te gebruiken. Deze soundbars kun je draadloos op je netwerk aansluiten. Niet alleen kun je dan muziek van alle apparaten in het netwerk naar de soundbar streamen, ook is het vaak mogelijk om zonder smartphone streaming diensten als Spotify te gebruiken. De soundbar maakt dan zelf via het WiFi netwerk internet contact met Spotify of een andere streaming dienst.


Multiroom speaker aansluiten op de soundbar

Heb je één of meer multiroom speakers in huis? Dan is het interessant te kiezen voor een soundbar die hetzelfde multiroom netwerk kan gebruiken (bijvoorbeeld het multiroom netwerk van Sonos of Bose). Je kunt het geluid dan synchroon via de multiroom speaker en de multiroom soundbar laten afspelen. In verschillende kamers, maar ook in één ruimte. 


Soundbar als smart speaker

De meeste WiFi speakers zijn tegenwoordig een smart speaker. Dat geldt ook voor WiFi soundbars. Je hebt dan een smart soundbar die je met de stem kan besturen. Niet alleen de soundbar zelf, maar ook de aangesloten smart home apparatuur en je kan via de digitale assistent via spraak informatie via internet opvragen


Bekabelde apparatuur aansluiten

Veel communicatie gaat tegenwoordig draadloos. Hierboven hadden we het dan ook over het draadloos via bluetooth en WiFi aansluiten van apparatuur op je soundbar, maar dat aansluiten van apparatuur kan ook via een kabel. Je TV sluit je vaak via een kabel aan (HDMI of Optisch), maar de soundbar biedt ook de mogelijkheid om andere apparatuur aan te sluiten zoals de HiFi set, losse speakers en natuurlijk een subwoofer. 

Ook een Playstation, Xbox of andere game console kun je op de soundbar aansluiten, evenals een DVD speler, blue-ray speler of andere geluidbron. Kortom, zoals ik al schreef, de soundbar is veel meer dan alleen een speaker voor je televisie.

Heb je vragen over het aansluiten van apparatuur op de soundbar? Of heb je aanvullingen en opmerkingen? Hieronder kun je deze zelf publiceren. 


Zie ook:


Een reactie posten

0 Reacties