Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste badkraan

Bij een bad hoort een goede badkraan. Een badmengkraan of een thermostatische kraan voor bij het bad. Hier de beste badkranen.

Grohe badkraan

We hebben de beste badmengkranen en beste mengkranen voor bij de je bad. Zoek je de beste douchekraan of douchekop? Kijk dan bij de beste douche test.

De beste badkranen

Alle onderstaande badkranen hebben een waardering van 5 sterren gekregen.

Heb je een bad in de badkamer, dan is de badkraan een niet te onderschatten  deel van de badkamer. Een goede badkraan maakt het badderen aangenamer en een mooie badkraan, in de juiste stijl, is belangrijk voor het aanzicht van een mooie badkamer.

Bij een badkraan valt veel te kiezen

Bij het vinden van je beste badkraan heb je te maken met meer keuzemogelijkheden dan je misschien in eerste instantie denkt. Je hebt bijvoorbeeld te maken met de keuze tussen een thermostatische badkraan en een mengbadkraan, tussen een inbouw badkraan en een opbouw badkraan, tussen een badkraan met en zonder douche aansluiting en dan heb je nog keuzes uit materialen, prijsklassen en merken badkranen.

Bij de overzichten bij de beste badkranen hierboven hebben we in eerste instantie alleen onderscheid gemaakt tussen de thermostaat badkranen en de badmengkranen, maar in beide overzichten kun je de andere keuzemogelijkheden zelf selecteren.

Hieronder kijken we naar al die verschillen tussen de badkranen.

Hansgrohe badkraan met handdouche

Hansgrohe badkraan met handdouche

Thermostaatkraan of badmengkraan?

De eerste keuze is die tussen een thermo badkraan en een mengkraan. Bij een thermostatische badkraan stel je de gewenste temperatuur in en de badkraan zorgt zelf voor een constante (gewenste) temperatuur. Je hoeft dus niet aan knoppen of een hendel te draaien, en ook als je de kraan hebt uitgezet onthoudt deze badkraan de temperatuur voor een volgende keer.

Een goede thermostaat badkraan heeft bovendien een beveiliging die je tegen te heet water beschermt. Het voordeel van een badmengkaan is dan weer dat deze badkraan gemiddeld goedkoper is om te kopen.

Inbouw badkraan of opbouw badkraan?

Het verschil tussen een opbouw badkraan en een inbouw badkraan is niet ingewikkeld. De inbouw badkraan wordt in de muur verwerkt waardoor alleen de uitloop en de bediening zichtbaar zijn. Dat is mooi in de badkamer, maar de installatie van een ingebouwde badkraan is natuurlijk een stuk lastiger dan die van een opbouw badkraan.

De opbouw badkraan hoef je alleen maar op de wateraansluitingen voor warm water en koud water te schroeven.

Grohe badmengkraan

Grohe badmengkraan

Hartafstand van 15 cm of 12 cm?

Het enige waar je bij een opbouw badkraan rekening hoeft te houden is met de hartafstand van de badkraan. De hartafstand is de afstand tussen de warm water aansluiting en de koud water aansluiting.

Ook dit is niet ingewikkeld. Gewoon even meten. De hartafstand is bijna altijd 15 cm. Een 12 cm aansluiting is zeldzaam, maar kan bij bijvoorbeeld een oud huis voorkomen. Bij een 12 cm hartafstand heb je wel pech als je je beste badkraan wilt kiezen want het aanbod aan deze smalle badkranen is een heel stuk kleiner.

Vrijstaande badkraan

Ook zeldzaam is de vrijstaande badkraan. Deze badkraan wordt niet op de muur geplaatst of ingebouwd, maar wordt op de vloer bevestigd. Ook het warme en koude water moet dus uit de vloer komen. Een vrijstaande badkraan kan gebruikt worden als je een badkuip ergens los van de muur in een badkamer, slaapkamer of andere ruimte plaatst.

Badkraan met aansluiting handdouche?

De meeste badkranen hebben een extra wateruitloop waarop je een doucheslang en douchekop kunt aansluiten. Zo heb je ook een handdouche tot je beschikking waarmee je je na het baden kunt afspoelen. 

Heb je deze handdouche aansluiting niet nodig? Bijvoorbeeld omdat je een losse douche heeft, of omdat er een aparte handdouche aansluiting in de muur aanwezig is? Dan kun je ook kiezen voor een badkraan zonder handdouche aansluiting. Dat is mooier om te zien.

Pflieger badkraan zonder douchekraan

Pflieger badkraan zonder doucheslang aansluiting


Van welk materiaal is de badkraan gemaakt?

Ook qua materialen valt er te kiezen als je je persoonlijk beste badkraan zoekt.

Messing badkraan
De meeste badkranen zijn van messing gemaakt. Een messing badkraan is corrosiebestendig en duurzaam. Bovendien is messing voor de fabrikant een makkelijk te bewerken materiaal en dat is gunstig voor de prijs van een badkraan en daarom zijn messing kranen in vele vormen te kopen. Verder geleidt messing goed warmte en het heeft een mooie uitstraling.

RVS badkraan
RVS (roestvrij staal) komt ook veel voor bij badkranen. Ook RVS is bestand tegen corrosie en duurzaam. Een RVS kraan heeft een moderne uitstraling en makkelijk schoon te houden.

Badkraan chrome
Een badkraan van chrome is een stuk zeldzamer. Een chromen badkraan is ene glanzende badkraan die makkelijk schoon te maken is. De prijs is wel hoger, en de keuze kleiner.

Kunststof badkraan
Een badkraan van kunststof is vaak een goedkope badkraan. De kwaliteit en duurzaamheid zijn echter minder goed.

Bronzen badkraan
Een zeldzame en dure optie is een badkraan van brons. De uitstraling is luxe en natuurlijk, maar deze badkranen kom je alleen in een heel luxe badkamer tegen. De overtreffende trap is een zilveren badkraan of zelfs een badkraan van goud.

Beste badkraan merken

Bij de bouwmarkten, zoals Gamma, Karwei, Praxis en Hornbach kom je diverse merken badkranen tegen. En op internet is het badkraan aanbod nog veel groter (kijk maar bij de bovenstaande aanbiedingen van beste badkranen).

Een aantal badkraan merken staan bekend als de beste badkraan fabrikanten. Dit zijn de topmerken:


Grohe badkraan thermostaatkraan

Grohe badkraan (thermostaatkraan)

Grohe badkraan

Het Duitse Grohe is een toonaangevend merk in badkamer kranen. Als marktleider in badkranen biedt Grohe een ruime keuze uit kranen voor bij het bad, met innovatieve en mooie ontwerpen en veel aandacht voor kwaliteit en gebruiksgemak.  Zo beschikken veel Grohe badkranen over de Grohe SilkMove technologie voor een soepele en nauwkeurige bediening van de kraan, en de Grohe StarLight afwerking die ervoor zorgt dat de kranen er jarenlang als nieuw blijven uitzien.

Naast luxe badkranen heeft Grohe ook relatief goedkope badkranen in zijn aanbod zodat ze voor iedereen een geschikte badkraan kunnen leveren.

Hansgrohe badkraan

Ondanks de vrijwel gelijke naam is Hansgrohe een ander merk dan Grohe. Beide fabrikanten hebben wel dezelfde oorsprong.

Ook Hansgrohe is groot in badkamer kranen en ook bij Hansgrohe badkranen heb je veel keuze uit goede badkranen in verschillende prijsklassen, of je nu een mengbadkraan of een thermische badkraan zoekt.

HotBath badkraan

Zoals de naam al doet vermoeden is HotBath een specialist in badkamer producten. Ook badkamer kranen vallen daar onder. Ook een HotBath badkraan kan een bad mengkraan of een bad thermostatische kraan zijn.

De prijs van HotBath badkranen ligt gemiddeld wel hoger. Een HotBath kraan is geen goedkope badkraan. 

Andere goede badkranen

En zo zijn er nog meer goede badkraan fabrikanten. Bijvoorbeeld Pflieger, Dornbracht, Schütte, Paffoni en Brauer. In de beste badkraan overzichten vind je badkranen van al deze goede badkraan merken.

Zie ook:
De beste badkranen. Kijk hier voor zowel de beste bad thermostaatkraan als de beste badmengkraan. Met tips voor bij het kiezen van je beste badkraan.

Een reactie posten

1 Reacties

  1. Een thermostaatkraan is veel veiliger. Voor kinderen en voor ouderen, maar ook voor jezelf. Ik heb me ook wel eens vergist en me gebrand. Met een thermostaatkraan gebeurt je dat niet zo snel.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.