Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste infraroodlamp test (infrarood warmtelamp)

 

De beste infraroodlamp uit de test en aanbiedingen van meer goede infraroodlampen. Met tips voor het kiezen van je beste infrarood warmtelamp.

De infraroodlamp (ook wel rode lamp of rode warmtelamp genoemd) is een veelgebruikt middel tegen spierpijn, gewrichtspijn en vermoeide spieren. Ook sommige huidproblemen zijn te verminderen met een infrarood lamp. Hier kijken we naar de beste infraroodlamp uit de test en geven informatie over infraroodlampen.


De beste infraroodlampen

Laten we beginnen met de beste infrarood lampen uit diverse testen die zijn uitgevoerd door experts op dit gebied. We hebben twee vergelijkende testen van infrarood lampen gevonden. Kijk hieronder wat de beste infraroodlamp uit elke test is.

Zoek zelf je beste infraroodlamp

Maar misschien stel jij wel andere eisen aan je infraroodlamp. Of vallen bovenstaande beste infrarood warmtelampen niet binnen je budget. 

Kies dan zelf je beste infraroodlamp in het overzicht met alle infrarood lampen. In dit overzicht vind je alle goede infraroodlampen, onder andere van Beuer, Philips, Medisana, Sanitas en andere topmerken.


Medisana infraroodlamp

Medisana infraroodlampWat is een infraroodlamp?

Een infrarode lamp zet de golflengten van infrarode stralen om in warmte, dat verklaart meteen de benamingen infraroodlamp en warmtelamp. Door de straling van een infrarode lamp stijgt de lichaamstemperatuur wat weer als gevolg heeft dat afvalstoffen sneller worden afgevoerd. 

Deze afvalstoffen zijn de oorzaak van spierpijn of een geïrriteerde huid. Zo zorgt het infrarode licht er voor dat deze kwalen sneller genezen en dat de pijn die hieruit voortkomt wordt verzacht. Dit maakt de infrarood lamp een goed middel tegen spierpijn, gewrichtspijn en veel huidproblemen.

Hoe sterker het infrarode licht hoe effectiever het is. Deze sterkte wordt uitgedrukt in de categorie├źn IR-A, IR-B en IR-C, waarbij IR-A het meest effectief is en zelfs reumatische pijn kan verzachten. De beste infraroodlampen zijn IR-A.


Infraroodlamp Beurer
Infraroodlamp BeurerWaar helpt een infrarood lamp tegen

De infraroodlamp wordt meestal ingezet in de strijd tegen pijnlijke spieren, pijnlijke gewrichten en het verbeteren van de bloedsomloop. Daarnaast zijn er nog infrarood lampen die claimen meer energie te leveren, stress en vermoeidheid tegen te gaan, de stemming en de alertheid te verbeteren of een goede remedie tegen acne te zijn.

In het bovenstaande overzicht met alle infraroodlampen kun je zien welke infrarood tegen welke kwaal werkt. Kijk daar voor de beste infraroodlamp voor jouw kwaal.Informatie en tips infraroodlampen

Hieronder vind je handige tips en nuttige informatie voor bij het vinden van de beste infraroodlampen.

Wat is handig bij een infrarood lamp?

Daarnaast zijn er nog wat andere zaken waarmee je rekening kunt houden bij de keuze van een rode lamp.

In hoogte verstelbaar
Het kan bijvoorbeeld handig zijn als je de infraroodlamp in hoogte kunt verstellen en goed op de te verwarmen plek kunt richten. Je kunt dan zelf de meest comfortabele zitpositie kiezen en de infrarood lamp daarop afstellen. Dat is beter dan dit je jezelf in een bepaalde positie moet manoeuvreren, vooral als je toch al lichamelijk problemen hebt.

Infraroodlamp met timer
Ook een timer kan handig zijn bij een infraroodlamp. Je hoeft dan niet op de klok te kijken of de behandeltijd al om is. Je kunt onbezorgd televisie kijken of een boek lezen en de infrarood warmtelamp stopt dan vanzelf als de behandeltijd verlopen is.

Kabel van de infrarood lamp
Ook de kabellengte van de infraroodlamp is natuurlijk best handig bij zo'n apparaat. Er zijn er met 1 meter kabel. Dat is wel heel weinig, maar ook met 2,5 meter. Beter! Met een langere kabel heb je meer vrijheid waar en hoe je gaat zitten.


Infrarood warmtelamp Beurer
Infrarood warmtelamp Beurer

Beste infraroodlamp merken

Hieronder vind je een kort overzicht met omschrijvingen enkele van de beste infrarood lamp merken en hun aanbod van IR warmtelampen.

Philips infraroodlamp

Philips hoort zondermeer tot de beste infrarood lamp fabirkanten. De Philips infraroodlamp was al in de jaren 70 een topper, en tegenwoordig biedt deze fabrikant met de Philips InfraCare en Philips Infraphil infraroodlampen nog steeds IR lampen van de hoogste kwaliteit. Deze rode lampen die spierpijn en gewrichtspijn verlichten zijn de meest verkochte infraroodlampen in Nederland.

Beurer infraroodlamp

Maar Beurer is een gedichte concurrent als het op de titel van beste infraroodlamp fabrikant aankomt. Het Duitse Beuer heeft een nog groter aanbod aan IR lampen. Dit aanbod loopt uiteen van een eenvoudige goedkope infraroodlamp van een euro of 30 tot een meer geavanceerde rode lamp van meer dan 100 euro. 

Medisana infraroodlamp

Medisa is een Duitse specialist op het gebied van elektronische producten op het gebied van gezondheid en wellness. In hun aanbod vind je ook goede infraroodlampen. Het betreft twee 300 Watt IR lampen, een ronde infrarood lamp (de Medisana IR 850) en een vierkante, meer uitgebreide, infrarood lamp (de Medisana IR 885).

Liroma infraroodlamp

Liroma is helemaal gespecialiseerd in infrarood lichttherapie producten. Naast daglichtlampen en TDP lampen is dat ook een hele serie infrarood lampen voor het behandelen van spierpijn, gewrichtspijn. huidproblemen, slaapproblemen en voor een betere bloedsomloop. Onder deze IR lampen bevinden zich heel professionele infraroodlampen.

Andere merken IR lampen

Alle bovenstaande infraroodlampen vind je bij de bovenaan genoemde infrarood lampen. Je vind daar ook de IR roodlicht lampen van onder andere Sanitas, Fortepro, Panacea, Bodi-Tek en Bolt Electronics.

Kijk bij het bovenaan genoemde overzicht met alle infrarood lampen voor al deze warmtelampen tegen een lage prijs.

Zie ook: 


Samenvatting:
Welke infraroodlamp is de beste? Hier boven vind je de beste infraroodlampen uit de test en kun je je persoonlijk beste infrarood lamp uit een overzicht met meer dan 50 van deze infrarood warmtelampen. we geven diverse tips die je helpen bij het kiezen van die beste infraroodlamp.

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *