Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste kittenvoer (met aanbiedingen voer kitten)

Wat is het beste voer voor een kitten? Hier kijken we naar het beste kitten voer en hebben we aanbiedingen om dit beste kittenvoer goedkoop te kopen.

Beste kittenvoer test

Een kitten heeft een andere voeding behoefte dat een volwassen kat. Daarom kijken we hier naar het beste kitten voer. Kattenvoer voor kittens tot 1 jaar.

Dit is het beste kitten voer

Hieronder vind je het kittenvoer met de hoogste waardering. Het betreft alle kitten voeding, zowel het beste nat voer als beste droog voer voor de kitten.


Bij een kitten zijn het immuunsysteem en het spijtverteringskanaal nog niet ontwikkeld en ook de groei vraagt om speciaal kittenvoer. Het is verstandig de kitten dit speciale kittenvoer gedurende het eerste levensjaar te geven.


Royal Canin kitten voer 2e fase

Royal Canin kitten voer (2e fase)


Goed kitten voer bevat meer eiwitten en mineralen dan gewoon kattenvoer. Ook zitten er in kitten voer meer calorieën, een jong katje heeft dat nodig omdat het veel actiever is dan een volwassen kat. Een kitten heeft per kilo lichaamsgewicht wel twee a drie keer zoveel energie nodig dan een volwassen kat. Calorieën zijn dus nodig.

Droogvoer of natvoer voor de kitten?

Maak geen keuze tussen droogvoer en natvoer bij een kitten, maar geeft het beide. De afwisseling van kittenvoeding doet de kitten eten, en goed eten is belangrijk bij een kitten. Dat geldt trouwens ook voor water. Natvoer is belangrijk kattenvoer omdat het er voor zorgt dat de kat voldoende vocht binnen krijgt. Katten (en ook kittens) willen nogal eens te weinig drinken, ook al wordt het hen aangeboden.

Droog kittenvoer heeft als voordeel dat je het lange tijd in de etensbak kunt laten zitten. Omdat een kitten een klein maagje heeft eet het katje maar weinig in één keer, maar dan wel vijf of zes keer per dag.

Whiskas Junior kitten nat voer

Whiskas Junior kitten nat voer

1e groeifase kitten

Na een week of 4 a 5 schakelt de kitten over van alleen drinken bij de moeder naar vast voedsel. Dat gaat niet in één keer. Je kunt de kitten dan aan vast kattenvoer laten wennen met speciaal kitten voer de 1e groeifase. Daarna kun je overschakelen naar kattenbrokken voor de kitten die je in eerste instantie met warm niet kokend water zacht weekt. De brokken kunnen namelijk nog te hard zijn voor de tandjes van de kitten.

In de 1ste groeifase groeit de kitten vier keer in gewicht! Met name de spieren nemen dan sterk in omvang toe. De beste kittenvoeding is dan erg belangrijk.

Lara Junior droog kitten voer

Lara Junior droog kitten voer


2e groeifase kitten

Na vier maanden komt de tweede groeifase van de kitten, die duurt tot de kitten ongeveer een jaar oud is. In bet bovenstaand overzicht met beste kitten voer vind je dit tweede fase kittenvoer. 

Je vindt daar ook speciaal voer voor gesteriliseerde of gecastreerde kittens. Door een sterilisatie of castratie verandert namelijk de voedingsbehoefte (de stofwisseling) van een kitten. Van normaal kittenvoer of kattenvoer kan de kitten dan te dik worden.

Na 12 a 15 maanden is de kitten geheel uitgegroeid. De kitten is dan een volwassen kat, en kan kattenvoer voor jonge katten of kattenvoer voor volwassen katten gaan eten.

Om de overgang van het voer makkelijk te maken, kun je het kittenvoer en het kattenvoer de eerste tijd mengen, waarbij je het percentage kitten voer langzaam afbouwt.

Kijk in het overzicht met hoogst gewaardeerde kittenvoer voor al het beste kitten voer, zowel het beste natvoer als het beste droogvoer voor je kitten.

Zie ook:

Onderwerp:
Een kitten heeft speciale behoeften op het gebied van voeding. Daarom is er speciaal kattenvoer voor kittens. Hier het beste kitten voer (natvoer en droogvoer) voor een kitten in groeifase 1 en groeifase 2. Dit is het beste kittenvoer / beste kittenvoeding voor een kitten in het eerste levensjaar (tot 12 maanden oud).

Een reactie posten

1 Reacties

  1. Royal Canin kittenvoer en andere kattenvoer is echt de top. De katten eten het graag en ze zijn eigenlijk nooit ziek en maken een heel gezonde indruk. Het is gezond voer, dat merk je ook aan de geur van hun poep. Ik gaf ze eens Whiskas en toen stonk hun poep meteen. Dat dus nooit meer, de kittens groeien nu op met Royal Canin voer.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.