Header Ads Widget

Amazon Prime gratis

Beste weerstation test

De beste weerstations uit de test. Van een eenvoudige goedkoop weerstation voor thuis tot het beste weerstation met app, regenmeter, windmeter en meer mogelijkheden.

beste weerstation test

Het ene weerstation is het andere niet. De mogelijkheden van een weerstation kunnen behoorlijk verschillen. Dat hangt vooral af van de meet-sensoren waarover het weerstation beschikt. Hier vind je de beste weerstations uit de test en geven we tips voor bij het kiezen van het voor jou beste weerstation.

Wat voor jou het beste weerstation is hangt af van hetgeen je wilt meten, maar ook van wat het weerstation mag kosten. Ga je voor een eenvoudig analoog weerstation? Of voor een geavanceerd slim weerstation met app. 


De beste weerstations uit de test

Hieronder vind je twee vergelijkende testen van weerstations en de beste weerstations uit die test.
Weerstation aanbiedingen

Het is ook mogelijk zelf je beste weerstation te zoeken, vinden en goedkoop te kopen. Dat kan met het onderstaand overzicht met meer dan 800 weerstations met al hun informatie, specificaties, mogelijkheden en laagste prijzen.


Door je eisen en wensen aan te vinken kun je uit dit enorme aanbod makkelijk het voor jou beste weerstation selecteren. Hieronder vind je tips voor bij de selectie van jouw beste weerstation.


Bresser weerstation met windmeter

Bresser weerstation met windmeter
Analoog weerstation of digitaal weerstation?

Het analoge weerstation is het klassieke weerstation dat (meestal) bestaat uit een thermometer, een hygrometer en een barometer. Hiermee worden respectievelijk temperatuur, luchtvochtigheid en luchtdruk gemeten. Met deze drie gegevens kun je bij benadering het weer voorspellen. 

De mogelijkheden van een digitaal weerstation gaan veel verder. Ook deze moderne weerstations beschikken over een thermometer, hygrometer en barometer, maar de metingen van deze sensoren worden overzichtelijk digitaal weergegeven. De sensoren kunnen zich eventueel op verschillende plekken bevinden (binnenshuis, op het dak, aan de schutting) en hun informatie draadloos naar het centrale weerstation sturen.

Eventueel beschikt het digitale weerstation over een ingebouwd computertje, of je koppelt deze aan een computer, die de gegevens kan registreren en analyseren.

De meeste weerstations zijn tegenwoordig digitale weerstations. De mogelijkheden zijn groter en voor de prijs maakt het niet uit.Slim weerstation

Steeds vaker verloopt deze analyse en registratie via een app op je smartphone. Op je telefoon kun je dan, vanaf iedere plek, de gegevens van je weerstation opvragen. De beste slimme weerstations kunnen in een home netwerk worden opgenomen en "communiceren" met andere slimme apparatuur in huis zoals een daarvoor geschikt elektrische zonnescherm, zonnewering of verlichting.

Hierdoor is een slim weerstation in staat om meer te meten en kun je gemeten resultaten makkelijk opslaan en (laten) analyseren via een app op je mobiele telefoon. 

Bij de bovenstaande beste weerstations uit de meest recente test vind je naast het beste weerstation en de beste koop ook het beste slimme weerstation met app. 
Wat wil je meten?

De meest belangrijke vraag die je jezelf stelt als je je beste weerstation zoekt is wat je met dat weerstation wilt meten. De mogelijkheden verschillen namelijk per weerstation. 

In het bovenstaande overzicht met alle weerstations kun je de gewenste metingen aanvinken en zo je beste weerstation vinden.


Compleet weerstation Alecto

Compleet weerstation Alecto (met windmeter)


Windsnelheid en windrichting bepalen met een weerstation

Een meting die bijvoorbeeld maar een klein deel van de weerstations kan uitvoeren is het meten van de windkracht.

Voor het meten van de windsnelheid en windrichting is een windmeter nodig, en die vind je maar op een klein deel van de weerstations. De windmeter is ook geen vast onderdeel van het weerstation, maar een los onderdeel dat je buiten plaatst.

De windmeter plaats je op een geschikte plek (waar de wind vrij kan waaien) en deze windmeter staat draadloos in verbinding met het weerstation. Deze mogelijkheid kom je daarom alleen tegen bij een goed en meer uitgebreid digitaal weerstation.

Het meten van de windsnelheid kan op twee manieren gebeuren. Op de "ouderwetse" manier met een draaiende molen met schepjes die de wind vangen of op de moderne digitale manier met een ultrasone anemometer. 

Deze ultrasoon sensor meet niet de wind zelf maar het geluid dat de wind maakt. Aan de mate van suizen kan zo'n slim weerstation bepalen hoe hard het waait.

Wil je de windsnelheid meten met een weerstation? Vink dan in het bovenstaande overzicht met alle weerstations bij de weerstation functionaliteiten windsnelheidsmeter aan. Je kunt daar ook windrichting aanvinken als je wilt kunnen registreren uit welke hoek de wind waait.

Weerstation met neerslagmeter (regenmeter)

Bij deze weerstation functionaliteiten kun je ook neerslagmeter aanvinken. Ook de mogelijkheid om de neerslag te meten wordt alleen door de beste weerstations geboden. De regenmeter (pluviometer) is een sensor die meet hoeveel water er langs komt. Bij een goed weerstation hoef je dus geen bakje water te legen.Beste weerstation merken

Hierboven vind je aanbiedingen en testen van alle goede weerstations. Hieronder geven we een korte beschrijving van enkele van de beste weestation fabrikanten. 

Alecto weerstations

Alecto is een Nederlandse fabrikant van consumentenelektronica die zich vooral richt op elektrische producten voor bewaking en brandpreventie, maar ook weerstations maakt. Eb bij deze weerstations behoort Alecto tot de beste merken. 

Alecto maakt een hele reeks weerstations met buitenmeter, waaronder ook heel professionele weerstations met windmeter en regenmeter. Ook smart regenmeters met app behoren tot het aanbod aan Alecto weerstations. 

Naast de standaard meters als een temperatuurmeter, luchtvochtigheidsmeter, barometer biedt Alecto ook weerstations met windrichtingmeter, windrichtingmeter, neerslagmeter, UV meter en lichtintensiteitsmeter. Alecto brengt weestations onder eigen naam uit, maar ook als Buitenradar weerstation. Een buitenradar weerstation is dus ook een Alecto weerstation.

Netatmo weerstations

Ook Netatmo behoort tot de beste weerstation merken. Maar bij Netatmo gaat het in alle gevallen om een smart weerstation. Zo'n Netatmo slim weerstation kun je alle meetgegevens via een app op je smartphone bekijken en analyseren. 


Netatmo slim weerstation met app

Slim weerstation met app: Netatmo


Je krijgt informatie over de binnentemperatuur en buitentemperatuur, de luchtvochtigheid binnen en buiten, de luchtkwaliteit binnen en buiten, en de app geeft een weersvoorspelling. Zo kun je je buitenactiviteiten aan de meest recente ontwikkelingen aanpassen en kijken of het klimaat binnenshuis verbetering nodig heeft. 

Bresser weerstations

Het Duitse Bresser is een andere fabrikant die tot de beste weerstation merken behoort. Bresser is een expert in meetapparatuur en maakt naast weerstations bijvoorbeeld ook microscopen, verrekijkers en telescopen. Bresser weerstations doen goede professionele metingen en analyses, het merk biedt uitgebreide solar draadloze weerstations met kleurenschermen, windmeters, regenmeters, met uitgebreide 7-in-1 Wlan smart weerstations met metingen van bijvoorbeeld lichtintensiteit en uv metingen. 

Bij Bresser kun je trecht voor een goed eenvoudig relatief goedkoop weerstation, maar ook voor heel professionele meetapparatuur voor het weer en klimaat binnen en buiten. 

TFA Dostmann weerstations

Ook TFA Dostmann is een fabrikant uit Duitsland die meetapparatuur maakt en tot de beste weerstation merken behoort. TFA Dostmann maakt tientallen, vaak heel verschillende, weerstations. Van een eenvoudig analoog weerstation tot moderne digitale weerstations met alle mogelijke functies en metingen. Kijk voor alle TFA Dostmann weerstations en hun mogelijkheden bij de bovenstaande weerstation aanbiedingen.

Cresta weerstations

Cresta Care maakt elekrische apparaten voor verzorging en gezondheid. Maar ook weerstation behoren to het aanbod van Cresta, en dat zijn goede weerstations voot buiten en binnen. Zo zijn er Cresta draadloze weerstations waarbij het weerstation binnen radiografisch in contact staat met de sensoren buiten.

Auriol weerstations

Auriol is een aanbieder van goedkope weerstations. Kijk bij de aanbiedingen boven voor een goedkoop weerstation van Auriol. Voor een paar tientjes heb je al een compleet weersysteem voor thuis.

Nortec (Nor-Tec) weerstations

NorTec is is een fabrikant die goedkope weerstations maakt. De kwaliteit en mogelijkheden zijn echter minder goed.

Andere weerstation merken

En zo zijn er meer fabrikanten voor weerstations voor thuis. Bijvoorbeeld Oregon Scientific, Jacob Jensen, ADE, TFA en Hama. Bij de bovenstaande weerstation aanbiedingen vind je ze allemaal met hun specificaties, prijzen en mogelijkheden.

Kijk bovenaan bij de beste weerstations uit de test welke weerstations als beste weerstation getest zijn of kies zelf je beste weerstation uit het overzicht met alle weerstations. Je vindt daar ook reviews en ervaringen van gebruikers van al deze weerstations.

Zie ook:

Onderwerp:
De beste weerstations uit de test. Met het beste weerstation voor thuis (met neerslagmeter en windmeter), de beste slimme weerstation met app voor de smartphone en de beste koop uit de weerstation test. Plus aanbiedingen van nog veel meer goede weerstations.

Een reactie posten

1 Reacties

  1. Ik heb een mooie weerstation dat er als een tablet uitziet aan de muur hangen. Zo zie ik in een oogopslag al het weer buiten en binnen. In kleur met graphics. Met luchtvochtigheid buiten en binnen, buitentemperatuur en binnentemperatuur, de maanstand en zelfs de weersvoorspelling. Ook datum en tijd zijn altijd zichtbaar dus het weerstation vervangt ook de klok. De sensor voor metingen buiten werkt draadloos met binnen. Ik vind het een geweldige gadget!

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.