Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste weerstations

Redactie     09:30    

Beste weerstation test Alecto


Met een goed weerstation krijg je niet alleen informatie over het weer buiten, maar ook over de temperatuur en luchtvochtigheid binnen. Hier kijken we naar de beste van deze weerstations.

De meeste  van deze beste weerstations zijn digitaal en beschikken over een sensor buiten die draadloos in verbinding staat met het weerstation binnen. Het binnenklimaat wordt door het weerstation zelf in kaart gebracht. Deze plaats je dus in de ruimte waar je metingen van wil hebben.

In het overzicht beste weerstations vind je alle weerstations met een vijf sterren waardering. Al deze weerstations meten binnen en buiten. Hieronder brengen we een aantal van deze beste weerstations onder de aandacht.

Beste weerstation met professionele mogelijkheden: Alecto

Het Alecto WS-4800 weerstation is het beste weerstation uit de test. Dit weerstation biedt de mogelijkheden van een professioneel weerstation. Je plaatst dit weerstation binnen en een draadloze sensor buiten. Theoretisch is het draadloze bereik 100 meter, dat is altijd onder gunstige omstandigheden, bijvoorbeeld zonder muren, maar het is geen probleem als je dit weerstation in de huiskamer hebt staan en de sensor op een bovenverdieping aan de buitenmuur hebt hangen of deze buiten op het schuurtje plaatst. Het bereik is voor normaal gebruik altijd voldoende.

Beste weerstation test Alecto


Als één van de weinige weerstations beschikt dit beste weerstation van Alecto over een windmeter. Het weerstation meet temperatuur, windsnelheid, luchtvochtigheid en neerslag. Ook geeft het Alecto weerstation een weersvoorspelling. Dit beste weerstation is te koop in de kleuren wit en zwart.

Zowel het weerstation als de buiten-unit werken op batterijen. Kijk bij de bovenstaande links voor alle informatie en prijs van dit beste weerstation. 

Beste koop: Digoo weerstation

Het Digoo weerstation is goedkoper dan het weerstation van Alecto maar is ook wat beperkter. Wind en neerslag worden door dit weerstation niet gemeten. Waar de Alecto over een complete buitenunit beschikt die neerslag opvangt en op de wind draait heeft de Digoo alleen een sensor voor het meten van temperatuur en luchtvochtigheid.

Digoo weerstation beste koop test


Voor een prognose van het weer is dat wel voldoende. Het bereik is wat minder groot, maar doordat regen en wind niet gemeten worden kun je deze sensor overal buiten tegen de gevel plaatsen. De Digoo is wat eenvoudiger dan het meer professionele weerstation van Alecto, en daarbij makkelijk te gebruiken. Het beste weerstation voor als je geen neerslag en wind hoeft te meten.


Beste slimme weerstation met app: Netatmo

Wil je de gegevens op een app kunnen lezen en opslaan? Dan is het Netatmo slimme weerstation een aanrader. Dit slimme weerstation meet temperatuur, luchtvochtigheid en luchtdruk, maar ook luchtkwaliteit en het CO2 niveau in huis en de luchtvervuiling buiten. De fabrikant claimt een weersvoorspelling tot wel 7 dagen vooruit.


Netatmo slim weerstation met app



Voor een slim weerstation als deze betaal je wel wat meer, maar de mogelijkheden zijn groot. Niet alleen geeft de Netatmo veel verschillende meetgegevens, ook zijn er analyses via de app mogelijk, en kun samenwerken met de uitgebreide Netatmo community op internet.

Een regenmeter en windmeter kunnen optioneel worden aangeschaft en aan het weerstation worden toegevoegd, de metingen voor neerslag en windsnelheid worden dan ook in de app opgenomen.

De buitenmodule en binnenmodule kunnen via WiFi communiceren, de buiten-unit werkt op batterijen de binnen-unit via een USB-stroomkabeltje. 

Kijk voor nog meer met 5 sterren gewaardeerde beste weerstations in het bovenaan genoemde overzicht met beste weerstations. 


Foto bovenaan: Alecto weerstation


Samenvatting:
Wat is het beste weerstation voor thuis? Dat hangt mede af van wat je van je weerstation verwacht. Hierboven vind je de beste weerstations uit de test in drie categorieën. Het beste weerstation (standaard) is het Alecto weerstation en het beste slimme weerstation met app is van Netatmo. Zoek je een goed goedkoop weerstation? Dan is het Digoo weerstation de beste koop uit de test van weerstations.

,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.