Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste campingtafel (meer dan een kampeertafel)

Een campingtafel is een inklapbare tafel die meer is dan alleen een kampeertafel. Ook als balkontafel, tuintafeltje is een goede campingtafel heel geschikt.

Hier heb ik de mogelijkheden van een goede campingtafel op een rijtje gezet en vind je een overzicht met de beste campingtafels. Al deze inklapbare tafeltjes hebben een 5 sterren beoordeling gekregen.

Beste campingtafels

Laat ik beginnen met de beste campingtafels. Hieronder staat een overzicht met alle kampeertafels met de hoogste score (5 sterren).


Een campingtafel is meer dan een kampeertafel

Ik schreef het al, een goede campingtafel is meer dan alleen een kampeertafel. Hieronder vind je een aantal toepassingen voor een goede campingtafel.

Picknicktafel om mee te nemen

Een campingtafel is een lichte tafel die makkelijk ingeklapt en meegenomen kan worden. Het is daarom ook een prima tafel om mee te nemen, bijvoorbeeld bij een dagje weg. Je hebt dan je eigen picknicktafel bij je. Een paar opklapstoeltjes meenemen en je kan overal zitten.

Campingtafel als balkontafel of tuintafel

Maar ook thuis kan je veel plezier beleven aan een goede campingtafel. Vooral als je weinig ruimte hebt. Een kleine campingtafel is bijvoorbeeld een heel goede balkontafel, en als je de tafel niet nodig hebt klap je de campingtafel gewoon in. Dan heeft de tafel maar weinig opbergruimte nodig. Dat is natuurlijk perfect op een klein balkon of klein terras.

De campingtafel wordt heel veel als inklapbare tuintafel of balkontafel gebruikt.

Bo-Camp campingtafel gedemonteerd

Bo-Camp campingtafel (gedemonteerd)

Extra tafel bij een feestje

Ook binnen in huis kan een campingtafel een nuttig extra tafeltje zijn. Bijvoorbeeld bij een feestje, om de drankjes op te plaatsen, of een gourmet als je te weinig ruimte op de eettafel voor alle etenswaren, sausjes e.d. Een kleine campingtafel is een prima opklaptafel voor buiten en binnen.

Buiten  kan de campingtafel bijvoorbeeld ook prima dienst doen als BBQ tafel, als speeltafel of als andere buitentafel. We schreven al, een campingtafel is meer dan een kampeertafel!, daar is niets aan gelogen!

Grote campingtafel of klein campingtafeltje

Hierboven heb ik het al een paar keer gehad over grote tafels en kleine tafeltjes. Campingtafels heb je in heel verschillende formaten. Zowel groot als klein. Je hebt kleine campingtafels van nog geen meter. Deze zijn handig als bijzettafel bij de campingstoelen, om bijvoorbeeld je beker of glas neer te zetten. Dit zijn ook handige tafeltjes om mee temen. 

Maar je hebt ook grote kampeertafels, inklapbare tafels met een lengte van mer dan 200. Inklapbare eettafels voor buitens, van meer dan 2 meter.  De meeste campingtafels zijn 2 persoons (klein) of  4 persoons tafels, maar er zijn ook (veel) grotere kampeertafels.


Bo-Camp campingtafel / kampeertafel

Bo-Camp campingtafel / kampeertafelHoe groter de campingtafel, hoe lastiger de tafel is om mee te nemen. Veel van die grote kampeertafels worden dan ook vooral als tuintafel gebruikt.

De vorm van een campingtafel is vrijwel altijd rechthoekig. Een klein campingtafeltje kan vierkant zijn, maar rond is geen handige vorm voor een inklaptafel.

Campingtafel met draagtas

Kleinere campingtafeltjes, die wel goed geschikt zijn om mee te nemen, worden soms met een draagtas geleverd. Dat is wel zo handig als je het inklaptafeltje mee neemt op een dage uit of op vakantie.

Waterbestendige campingtafel

Een goede campingtafel moet tegen regen kunnen, en is dus een waterbestendige campingtafel. De tafel kan dan buiten  blijven staat als het regent. 

De meeste kampeertafels hebben een glad oppervlak zodat je ze na een regenbui makkelijk kunt droogmaken en na gebruik makkelijk kunt schoonmaken.

Verstelbare campingtafel

Verder is het handig als de campingtafel in hoogte verstelbaar is. Dit is iets om op te letten als de de campingtafel als eettafel buiten wil gebruiken, maar helemaal als je de campingtafel als computertafel / bureau wilt gebruiken om buiten te werken.


Novitaa campingtafel

Novitaa campingtafel


Beste campingtafel merken

Kampeertafels en kampeertafeltjes worden gemaakt door vele bekende en onbekende fabrikanten. Goede kampeertafels worden onder andere gemaakt door Bo-Camp, Eurotrail, Crespo, Dukdalf, Bardani en Lafuma. Deze merken behoren tot de beste campingtafel merken. 

Bij de boven genoemde beste campingtafels vind je al deze kampeertafels, met al hun informatie.

Campingtafels zijn soms te koop bij winkels als Action, Ikea, Leen Bakker, Jysk, Kwantum en bouwwinkels als Praxis, Gamma en Karwei. Maar daar kun je misschien kiezen uit 1 of 2 campingtafels terwijl je in het beste campingtafel overzicht uit tientallen goede campingtafels kunt kiezen.

Zie ook:
Onderwerp:
De beste campingtafels. Een goede campingtafel is meer dan een kampeertafel. Je kunt hem ook gebruiken als inklapbare tuintafel, mobiele picknicktafel en als extra tafeltje voor buiten en binnen.

Een reactie posten

2 Reacties

  1. Een goede campingtafel kun je heel compact opbergen. Let er vooral goed op dat je de poten los kunt halen en aan het tafelblad kunt bevestigen zodat je alleen het blad kwijt hoeft. Sommige campingtafels kun je dan ook inklappen. Dan wordt de campingtafel de helft zo klein maar natuurlijk wel dikker. Of dat handig is hangt af van waar je de tafel wilt bewaren.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb een klein balkon, met net genoeg ruimte voor 2 lekkere stoelen, een klein tafeltje en een grotere tafel om aan te eten. Ik heb gekozen voor verstelbare campingstoelen en een camping tafel die opklapbaar is. Deze campingtafel is vrij groot zodat ik deze inklap als er visite komt dat op het balkon wil zitten. Er is dan ruimte voor 2 extra stoelen van binnen. Zo kan ik toch lekker eten en lunchen op mijn kleine balkonnetje.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.