Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Dating sites

Wat is de beste dating site? Hier informatie over de beste dating sites.

Kan je een beste dating site aanwijzen? Dat is erg lastig, want er zijn veel soorten dates en dus ook veel soorten datingsites. Toch heeft de website EerlijkeDatingsites.nl het aangedurfd om een overzicht te maken met beste dating sites.

beste dating site nederland

In dit overzicht met beste datingsites vind je de beste dating site voor verschillende soorten dates.


De beste dating site

Kijk bij het overzicht beste datingsites voor de beste dating site op ieder gebied geselecteerd door de website EerlijkeDatingsites.nl waar je veel reviews vindt van eerlijke dating sites. Dat zijn schone dating sites die eerlijk handelen en die een goede controle uitoefenen op misleiding en bedrog.

Dating sites heb je in vele soorten, evenals dat je dates in vele soorten hebt. Soms is een date gericht als een eerste opstap tot een relatie, soms tot alleen een gezellige avond en soms heeft het als doel te leiden tot een spannend avontuurtje. 

Zoveel mensen, zo veel soorten dates. En op ieder potje past een dating site. Op bovenstaande site vind je de beste dating site op ieder gebied.

Online dating in Nederland

Hoe staat het met online dating? Volgens de meest recente cijfers die ons bekend zijn, zijn er 2,9 miljoen singles in Nederland en zijn er 1,4 miljoen actieve daters. Dat zou betekenen dat bijna de helft van volwassen Nederland aan online dating doet.

Inclusief de 65+ mannen en vrouwen. Dat is behoorlijk veel. Er zijn dan ook veel niet-singles die (vaak stiekem) aan dating doen. De datingsite Second Love is er groot mee geworden.

Single of niet. Jaarlijks zouden er in Nederland meer dan 23 miljoen dates plaats vinden. Die dating sites doen toch iets goed!

Dating sites effectiever dan dating apps

Tinder en soortgelijke apps staan veel in de belangstelling, maar als je echt wil daten gebruik dan een dating site. Dat blijkt uit de ander onderzoek. De swipes bij apps leiden in slechts 2% van de gevallen tot een date. Laten we eerlijk zijn, dat is niet veel! 

Dat swipen is dan ook vooral voor de lol. Een beetje poppetjes kijken, een beetje uittesten hoe je in de markt ligt, maar niet voor serieuze dating, in wat voor vorm dan ook.

Nog wat cijfers: Vrouwen zijn wat meer afwachtend bij online dating dan mannen. In 79% van de gevallen verstuurt de man het eerste bericht. Helaas krijgt de helft van de berichten (49% om precies te zijn) nooit antwoord. 

En de succesnummers? 19% krijgt uiteindelijk een telefoonnummer. Wat dat betreft is het verschil tussen een eerste reactie en een telefoonnummer niet eens zo groot.

Tip: Onderzoek heeft uitgewezen dat berichten van 40 tot 60 tekens de meeste reacties terug krijgen.

Gratis dating sites proberen

Één van de voordelen van de datingsites in de lijst met beste dating sites is dat je al deze dating sites gratis kunt proberen. Weliswaar heb je dan meestal niet de beschikking over alle functionaliteiten maar je kunt perfect op de dating site rondkijken.

Je kunt zien welke vrouwen en mannen zich voor de dating site hebben ingeschreven, en of je daar een leuke vrouw of leuke man kunt vinden voor een date. Ook kun je zien hoe serieus de deelnemers zijn met dating. Zoekt men een relatie of een vriendschap of slechts een erotisch avontuurtje? 

En hoe is het gesteld met de sfeer en de gebruiksvriendelijkheid en mogelijkheden van de dating site? Dat kun je het best achterhalen door je gratis voor de dating site in te schrijven en het gewoon eens te proberen.

Bevalt het niet? Dan ben je zo weer weg, en kun je eventueel een andere goede dating site proberen. Of plaats gewoon een profiel op meerdere van deze beste dating sites. Je ziet vanzelf wel wat er op je af komt.

Kenmerken van een goede dating site

Aan wat voor eisen moet een goede dating site eigenlijk voldoen? Hier een aantal kenmerken die bijdragen aan een goede kwaliteit van een dating site.

Veel gebruikers
Het is simpel, hoe meer gebruikers een dating site heeft, hoe meer kans dat je er een leuke date kunt vinden. Hierbij is het natuurlijk ook belangrijk dat de dating site niet alleen veel inschrijvingen heeft maar ook veel actieve gebruikers. 

Dit kun je goed zien aan het aantal vrouwen en mannen dat gelijktijdig op de dating site is ingelogd op een druk moment. Bijvoorbeeld halverwege de avond.

Verder is het natuurlijk ook belangrijk dat deze mannen en vrouwen ook echt willen daten, En niet alleen komen lurken of chatten.

Goede zoekfuncties

Een goede dating site heeft dus veel gebruikers. Maar de beste dating site moet dan ook goede zoekmogelijkheden hebben om uit al die mensen jouw beste date te selecteren.

Of de website goede zoekfuncties heeft merk je pas als je je gratis inschrijft. Dan kun je de zoekmogelijkheden uitproberen. 

Algemene kenmerken als woonplaats, leeftijd en algemene lichamelijke kenmerken zijn altijd wel te gebruiken. Maar hoe ver gaan dan zoekmogelijkheden op bijvoorbeeld hobby's en andere interesses, op seksuele voorkeuren en andere meer specifieke kenmerken> Dat verschilt sterk per dating site. Maar op de beste dating sites kun je heel gericht zoeken en vinden.

Mobiel gebruik van de dating site

Een dating site is een soort website die meer dan gemiddeld vaak mobiel gebruik wordt. Even reacties checken, even een berichtje sturen, even wat lurken naar profielen in verloren moment. Allemaal handig om even tussendoor op je telefoon te doen. 

Een goede dating site heeft dus een goede app of is op zijn minst heel goed via de browser van de telefoon te gebruiken.

Privacy en bescherming tegen valse profielen

Dit is een lastig zelf te constateren eigenschap van een datingsite. Maar de door eerlijkedatingsite.nl verzamelde beste dating sites zijn websites voor dating die eerlijk handelen en bijvoorbeeld niet zelf verzonnen profielen plaatsen om klanten te werven.


Kijk bij de bovenaan genoemde beste dating sites voor de beste dating site op ieder terrein.

Zie ook:


Onderwerp:
Hier vind je een overzicht met beste dating sites van Nederland en België. Het betreft de beste dating contactsites voor verschillende soorten dates en verschillende soorten daters. Kijk hier boven voor de beste dating site uit de test op ieder gebied.

Een reactie posten

3 Reacties

  1. Ik vraag me echt af hoe mensen elkaar vroeger leerden kennen toen er nog geen smartphone, internet en dating sites waren. Werkelijk iedereen die ik ken (en die ik over dit onderwerp spreek) is aan het daten op een dating site of datingapp of kent zijn of haar partner via online dating!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dating sites bevallen mij veel beter dan dating apps. Na aanraden van een vriendin Tinder geprobeerd, maar wat een drama is dat! Op een dating site is ook niet iedereen serieus (of vrijgezel, pfff) maar het is wel serieuze voor dating dan die swipe apps.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het valt me op dat vooral de ondeugende dating sites in de lijst erg populair zijn. Niets mis met die dating sites als beide daters geen relatie maar gewoon een avontuurtje zoeken.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.