Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste eeltverwijderaar (Voetvijl, elektrische eeltvijl, puimsteen of eeltpleister)

 

De beste eeltverwijderaar met onder andere de beste puimsteen en de beste eeltvijl.

Scholl voetvijl (elektrisch)

Scholl voetvijl (elektrisch)


Eelt op de voet lijkt vrij onschuldig, maar eelt kan veel ongemak en pijn veroorzaken. Gelukkig zijn er goede eeltverwijderaars. Hier kijken we naar de beste eeltverwijderaars zoals een voetvijl en een puimsteen.

De beste eeltverwijderaars

De bete eeltverwijderaars (in alle soorten) vind je hier onder. Al deze eelt verwijderaars hebben een 5 sterren score gehaald.


Je kan je voeten in warm water weken om de eelt zachter te maken. Vervolgens kun je het eelt scrubben.Dat houdt in dat je het eelt weg scrubt. Fat scrubben kan met een eeltvijl of met een puimsteen. Dat zijn de meest toegepaste manieren om eelt te verwijderen. 

Scrubben van eelt moet voorzichtig gebeuren. Het is de bedoeling dat je het eelt door te scrubben weg haalt. Maar de gezonde, zachte huid mag niet aangetast worden. Bovendien heeft eelt op de voet ook zijn nut. Het is ook een bescherming van je voet. Een klein laagje eelt mag je dus gerust laten zitten

Eeltvijl

Een voetvijl (eelt rasp) is de meest gebruikte manier om eelt te verwijderen. Zo'n eeltvijl bestaat meestal uit een handvat en een spprt rasp met een ruw oppervlak. De mate van ruwheid van dat oppervlak kan per eeltvijl verschillen.

Bij de beste eelt verwijderaars hier boven vind je alle beste eelvijlen.

Zo gebruik je een eeltvijl:

Week eerst gedurende 10 a 15 minuten je voeten om de eelt zacht te maken. Dat doe je met warm water, Eventueel kun je aan het voetbad een middel toevoegen dat de huid zachter maakt.

 • Droog je voeten goed af.
   
 • Vijl met heen en weer bewegingen het eelt weg. Druk daarbij niet te hard en controleer af en toe of je niet te ver vijlt. De gezonde huid mag niet gevijld worden.
   
 • Spoel de voeten goed af en behandel ze met een vochtinbrengende (hydraterende) lotion of crème.
 •  
 • Hydrateer na het vijlen: Spoel je voeten af en breng een vochtinbrengende crème of lotion aan om de huid te hydrateren en te verzachten.

 • Spoel de eeltvijl goed af en deel hem niet mer anderen.

Elektrische eeltvijl

Steeds vaker kiest men voor een elektrische eeltvijl. Een elektrische eeltvijl is een relaltief goedkope vijl die veel makkelijker werkt.Het prijsverschil is zo klein, en het gemak zo groot, dat de keuze voor een elektrische voetvijl snel gemaakt is.

Scholl voetvijl (elektrische voetvijl)

Scholl voetvijl (elektrische voetvijl)

Scholl eeltvijl

Of je nu voor een elektrische eeltvijl gaat of voor een niet elektrische eeltvijl. De Scholl eeltvijlen staan op eenzame hoogte. Een Scholl eeltvijl is de beste eeltvijl. Scholl is een Amerikaanse specialist in voetverzorging. Het merk Scholl is opgericht door Dr. William Mathias Scholl, een Amerikaanse podoloog. Scholl biedt een breed scala aan producten gericht zijn op voetgezondheid en het verlichten van voetproblemen, waaronder het probleem van eelt op de voeten.

Naast eeltverwijderaars en voetvijlen maakt Scholl onder andere ook inlegzolen, likdoornpleisters, voetcrèmes en voetbaden.


Puimsteen tegen eelt

Een puimsteen is de natuurlijke variant op de (al dan niet elektrische) voetvijl. Eeen puimsteen is een vulkanische steen die een preuze en licht schurende textuur heeft. Dat maakt de puimsteen geschikt voor het scrubben van de huid. 

Met een puimsteen kun je eelt en ruwe huid verwijderen. Van de voeten, maar ook van andere delen het lichaam. Je kan puimsteen ook gebruiken voor het verwijderen van dode huidcellen. Puimsteen kom je tegen in de vorm van stenen, maar ook als schijven en blokken puimsteen. Puimsteen kom je ook soms tegen als materiaal op een eeltvijl.

Puimsteen tegen voeteelt

Puimsteen (lavasteen tegen eelt)

Zo gebruik je puimsteen tegen eelt:

 • Week je voeten in circa een kwartier warm water om de huid zacht te maken.
   
 • Bevochtig de puimsteen met water.
   
 • Scrub de huid via ronde bewegingen waarbij je een lichte druk uitdrukt. 
   
 • Spoel de dode huidcellen weg met water.
   
 • Breng een vochtinbrengende crème of lotion aan voor hydratatie van de huid.

En de nazorg:

 • Spoel de puimsteen goed schoon met water en droog de puimspeen goed af voor je deze eeltverwijderaar opbergt.
   
 • En deel je puimsteen niet met anderen om het verspreiden van schimmels en bacteriën te voorkomen.
   

Eeltpleister

Een eeltpleister (of eeltplekpleister) is een ander soort eeltverwijderaar gericht tegen eelt op de voet. De eeltpleister is speciaal ontworpen om eelt te verwijderen. Een eeltpleiser is een pleister met salicylzuur. Salicylzuur is een chemische stof die helpt bij het oplossen en verminderen van eelt. 

De eeltpleiser geeft het salicylzuur langzaam vrij en weekt het harde dikke eelt zodoende los. Daardoor kan het eelt makkelijker worden verwijderd.


Scholl eeltpleister

Scholl eeltpleister

Zo gebruik je een eeltpleister:

 • Reinig het betreffende gebied grondig.

 • Droog het goed af.

 • Breng de eeltpleister direct en volledig op het eelt aan.
   
 • Laat de eeltpleister gedurende de door de fabrikant aangegeven tijd zitten zodat de salicylzuur goed inwerkt.

 • Verwijder de eeltpleister voorzichtig.
   
 • Spoel de huid goed af.


Klachten door eelt

Klachten door eelt komen vooral voor omdat het eelt gaat scheuren en barsten. Er ontstaan dan kloven in het eelt en dat kan heel pijnlijk zijn. Vooral op de hielen en op de bal van de voet komen eeltkloven voor.  Deze eelt kloven kunnen oppervlakkige scheurtjes in het eelt zijn, maar ook diepe pijnlijke barsten. Een goede eeltverwijderaar kan dan verlichting brengen.

Bij de beste eeltverwijderaars vind je alle beste eeltvijlen en beste puimstenen en eeltpleisters.


Zie ook:


Onderwerp:
Eelt op je voeten of andere plekken op de huid is vervelend en soms (bij eeltkloven) ook pijnlijk. Daarom hier de beste eeltverwijderaars. Een eeltverwijderaar kan een eeltvijl zijn (handmatig of elektrisch), maar ook een puimsteen of een eeltpleiser.

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *