Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste gaming PC uit de game computer test

Wat is een goede game PC? Hier de beste gaming PC uit de test met aanbiedingen van deze en andere beste game computers. 

Game PC Acer Predator

Game PC Acer Predator

Hier kijken we naar de beste game computers. We hebben de beste game PC uit de test en ander goede gaming PC's. De beste game computer is een krachtige PC van hoge kwaliteit die indrukwekkende prestaties kan leven. 


Beste game PC en andere goede computers voor gaming

Kijk hieronder voor de beste game PC uit de test. Omdat verschillende soorten games om verschillende eigenschappen van de computer vragen zijn dit meerdere beste game PC's met telkens een beste game PC voor een populaire (soort) game.

 
Zie ook


Uit deze overzichten kun je via filter mogelijkheden je persoonlijk beste gaming PC selecteren. Deze onderdelen zijn (extra) belangrijk bij een goede game computer

Hieronder vind je wat tips om uit bovenstaande overzichten met goede game computers de voor jou persoonlijk beste gaming computer te selecteren.

Videokaart game PC

Voor grafische games is een kwaliteit van de videokaart enorm belangrijk. Je kan nog zo'n goede en snelle processor en veel geheugen hebben, als de videokaart matig presteert heb je er weinig aan. 

Alles wat op je scherm verschijnt wordt door de videokaart afgehandeld. Een snelle videokaart is van het grootste belang voor mooie vloeiende beelden op je scherm.

In beide bovenstaande overzichten kun je aangeven welke videokaarten je graag in je game PC ziet. De
NVIDIA GeForce videokaarten gelden als de standaard. Hun GTX videokaarten zijn al wat ouder, maar dat neemt niet weg dat ze nog goed presteren. De GTX 1650 is het basismodel en de GTX 1660 Ti het topmodel uit deze serie.

De NVIDIA RTX 2000 videokaarten zijn nieuwer en beter geschikt voor snelle grafische games. Ze hebben een sneller videogeheugen en zorgen er voor dat een monitor de reflecties en het licht in games mooier en meer realistisch weergeeft., alsof het een film is! In deze serie is de RTX 2060 de goedkoopste videokaart (die dus in minder dure game PC's voorkomt) en de NVDIA RTX Ti is het topmodel.
MSI game PC

MSI game PC


Maar het kan nog beter, mooier en krachtiger,met een NVIDIA RTX 3000 videokaart. Daarvan is de NVIDIA RTX 3090 de beste videokaart van dit moment. De beste game PC (als de prijs geen rol speelt) beschikt dus over zo'n videokaart. De beschikt over 24 GB aan video geheugen en levert via de nieuwste technieken de meest realistische beelden, ook in 4K en de hoogst mogelijke instellingen.

Bij de bovenstaande overzichten kun je de gewenste videokaart installeren, maar je kunt ook de maximale prijs aangeven die je voor je game PC wilt betalen zodat je kunt zien welke gaming PC's met welke videokaarten er voor jou haalbaar zijn.

Processor game PC

Maar natuurlijk speelt ook de processor een belangrijke rol bij wat de beste game PC is. De processor van de gaming computer rekent continue uit wat er op het scherm getoond moet worden. Als het beeld maar een fractie te laat getoond wordt kun jij ook minder snel reageren en heb je in een game een nadeel ten opzichte van je tegenstander.

Snelle games vragen dus om een snelle processor. Een Intel Core 7 of AMD Ryzen 7  is het minimum voor het spelen van moderne snelle grafische games.

Werkgeheugen game computer

Werkgeheugen (RAM) kun je in een gaming PC nooit genoeg hebben, want informatie die in het geheugen zit kan de game computer razendsnel opvragen. En zware games vragen om enorm veel geheugen. 16 GB is het minimum als je gaat gamen. Bij het streamen van grafische games is nog meer geheugen meer dan welkom. Je beste game PC beschikt dan over 32 GB (of meer).

Opslaggeheugen game PC

Naast het werkgeheugen is er ook opslaggeheugen. Dit is de opslagruimte van voor je software en bestanden op bijvoorbeeld een harde schijf of SSD. Vergeet de harde schijf, want die is bij een game PC alleen belangrijk voor opslag van gegevens die geen snelheid nodig hebben (zoals een backup van een game). 

Gedurende het spel moet je snel kunnen lezen en schrijven. Een SSD is daarom een must in een goede game PC. Hoeveel SSD opslagruimte je beste game PC nodig heeft is lastig aan te geven. Dit verschilt namelijk sterk van de games die je speelt en of je bijvoorbeeld gebruik maakt van online games of games die op je game PC staan.

Kies in ieder geval niet voor een game PC met minder dan 512 GB.


MSI gaming PC

MSI gaming PC


Game computer met waterkoeling

Laat je een computer hard werken dan worden de onderdelen heet. En te heet kan een probleem zijn. Daarom is de koeling bij een game PC, die flink aan het werk gezet wordt, erg belangrijk. 

Veel van de beste gaming PC's zijn daarom watergekoeld. Waterkoeling is heel goede koeling die de temperatuur in de systeemkast laag kan houden.

 

RGB verlichting en een doorzichtige behuizing

Niet noodzakelijk bij een gaming computer, zelfs niet prestatie verhogend, maar wel leuk is verlichting in de systeemkast van je game PC. Deze RGB verlichting laat je game PC in alle kleuren oplichten tijdens het gamen. 

Een glazen plaat of doorzichtige kunststof plaat zorgt er voor dat je deze led verlichting en de werkende onderdelen in de game computer kunt zien.

In de beste game PC test bovenaan vind je de beste gaming PC voor diverse soorten computergames uit de test en een overzicht met alle goede game computers. Kies daar via de selectiemogelijkheden de voor jou beste game PC.

Beste gaming PC merken

Goede game computers worden gemaakt door bekende computer fabrikanten als HP, Lenovo, Medion en Acer. maar ook door min of meer gespecialiseerde gaming PC fabrikanten als MSI en Alienware,  En kijk bij de bovenstaande overzicht met aanbiedingen van alle game PC's ook eens naar de bijzonder coole gaming computers van ScreenOn, PCman, Compugear en LalaShops.

Van al deze gaming PC's vind je daar de prijzen, specificaties, reviews en foto's.


Zie ook:
Aan de beste gaming pc worden heel veel eisen gesteld. Hier vind je de beste game pc's voor diverse soorten games en andere goede game computers. Ook geven we tips voor het kiezen en goedkoop kopen van je beste game pc.

Een reactie posten

1 Reacties

  1. Dell maakt super coole Alienware game computers. Ik heb een Aurora R16, dat is echt een bruut ding. Hij is super snel en cool om te zien.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.