Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste meisjesfiets: Dit zijn goede fietsen voor een meisje

Hier vind je de beste fietsen voor een meisje. Al deze kinderfietsen voor een meisje hebben de maximale score gehaald. Kijk hier voor je beste meisjesfiets.

Beste meisjesfiets test

Nederland is een fietsland. Geen meisje, hoe jong ook, kan daarom zonder fietsje. Hier kijken we naar de beste meisjesfietsen. Ook hebben we tips voor het vinden en goedkoop kopen van een goede fiets voor een meisje.

De beste meisjesfiets is sterk en veilig, maar ook mooi. Meisjesfietsen zijn er in vele stijlen, maten en soorten.De beste meisjesfietsen

Iedere meisjesfiets uit onderstaande lijst met beste meisjesfietsen heeft een waardering van 5 sterren gekregen. Staat jou beste meisjesfiets daar toch niet tussen? Dan hebben we nog een overzicht met aanbiedingen van nog veel meer goede meisjesfietsen.
 


Meisjesfiets 12 inch 2Cycle

Meisjesfiets 12 inch 2Cycle
Een meisjesfiets in de juiste maat

Bij het vinden van de beste fiets voor een meisje is de maat van de kinderfiets natuurlijk erg belangrijk. Daarom hier informatie over de fietsmaat.

De maat van een meisjesfiets wordt in inches uitgedrukt. Het bepalen van de juiste maat fiets voor een meisje is heel makkelijk. Je kunt namelijk de kledingmaat van het meisje als uitgangspunt nemen.

De kledingmaat voor het bepalen van de fietsmaat meisjesfiets

Kledingmaat  - fietsmaat

86 - 12 inch
92 - 12 inch
98 - 12 inch
104 - 14 inch
110 - 16 inch
116 - 20 inch
122 - 20 inch
128 - 22 inch
134 - 24 inch
140 - 24 inch
146 - 26 inch
152 - 26 inch
>158 - 28 inch


Omafiets meisjes 24 inch Nogan

Omafiets meisjes 24 inch NoganDe beenlengte voor het bepalen van de maat meisjesfiets
De bovenstaande manier om de fietsmaat te bepalen is de makkelijke manier. Er is nog een tweede manier van het bepalen van de maat van een meisjesfiets. Deze is iets nauwkeuriger omdat deze rekening houdt met meisjes die in verhouding.

Meet daarvoor de lengte van de benen op de volgende manier:

- Meet op sokken of blote voeten.
- Zorg dat het meisjes rechtop staat met de voeten recht vooruit.
- Laat het meisje haar voeten 20 cm uit elkaar plaatsen (zo imiteer je de fietshouding).
- Meet recht naar beneden de lengte tussen de bovenkant van been en de vloer.

Gebruik nu de onderstaande maattabel:

Tussen 35 en 40 cm: 12 inch
Tussen 40 en 48 cm: 16 inch
Tussen 48 en 55 cm: 18 inch
Tussen 55 en 62 cm: 20 inch
Groter dan 62 cm: 24 inch

In het beste meisjesfiets overzicht vind je de beste meisjesfietsen in de maten 10 inch tot 26 inch. De maten gaan in stappen van 2 inch omhoog (10 inch, 12 inch, 14 inch .... 26 inch).

Meer tips en uitleg vind je in onderstaande video van de fiets expert:


Tips van de kinderfiets expert

Model en uitrusting meisjesfiets

Binnen het grote aanbod aan fietsen voor meisjes kom je veel verschillende modellen tegen. Van schattige kleine meisjesfietsen met veel roze tot crossfietsen voor stoere meiden. Populair zijn ook de kleine omafietsjes en transportfietsjes voor meisjes.

De kleinste meisjesfietsen zijn vaak voorzien van zijwieltjes die bij een goede meisjesfiets makkelijk verwijderd kunnen worden. Zijwieltjes zijn handig als het meisje nog niet kan fietsen, en helpen een klein meisje ook leren fietsen.

Verlichting is soms wel en soms niet aanwezig op een meisjesfiets, maar het ontbreken van fietsverlichting kan makkelijk worden opgelost door het gebruik van losse led fietslampjes die je overal voor een paar euro kunt kopen.

Veel meisjesfietsen zijn zowel met handrem en terugtraprem te koop. Veel fietsfabrikanten die hun kinderfietsen internationaal verkopen plaatsen beide soorten remmen omdat dat in Duitsland verplicht is.

De combi van handrem en voetrem (terugtraprem) is namelijk heel veilig. Terugtrapremmen zijn beter dan handremmen, maar kleine meisjes en jongens vinden het vaak lastig om snel over te schakelen van vooruit trappen naar terug trappen. 

16 inch transportfiets meisjes Volare


16 inch transportfiets meisjes Volare
Goede meisjesfietsen merken

Kijk bij het bovenstaande overzicht voor de beste meisjesfietsen en kies uit dat overzicht je persoonlijk beste meisjesfiets. Je vindt er leuke fietsen voor meisjes in alle maten van onder andere Volare, Puky, Popal, Disney, Amigo, 2Cycle, KS Cycling en Troy.
Samenvatting:
Hierboven vind je een overzicht met beste meisjesfietsen. Deze fietsen voor meisjes hebben een waardering van 5 sterren gekregen. Kies uit dat overzicht je persoonlijk beste meisjesfiets. Ook geven we hier boven informatie over het bepalen van de beste maat van een meisjesfiets.

Een reactie posten

2 Reacties

  1. Volare maakt heel goede meisjesfietsen. Het zijn goedkope fietsjes, maar ik koop liever iets dat goed dan goedkoop is.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Puky is een andere aanrader als je een leuke meisjesfiets voor een beginnend fietsertje zoekt. Leuke fietsjes die goed van kwaliteit zijn. Een echt kleine meisje fietsje.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.