Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste kinderfiets

De beste kinderfietsen voor een jongen of meisje. Met aanbiedingen van de beste winkels om een goede kinderfiets goedkoop te kopen.

Op zoek naar de beste kinderfiets voor je zoon, dochter of kleinkind? Hieronder vind je informatie over het kiezen en goedkoop kopen van de beste kinderfiets voor een jongen of meisje en de beste kinderfietsen voor jongens en meisjes uit de test.

De beste kinderfietsen

We beginnen met de beste kinderfietsen. De onderstaande kinderfietsen hebben de hoogste waardering. Het betreft kinderfietsjes in alle soorten en maten. Kies daar je persoonlijk beste kinderfiets.

Aanbiedingen alle kinderfietsen

Het aanbod aan kinderfietsen is online bijzonder groot. Via internet bieden veel fietsenwinkels en andere aanbieders van fietsen met hoge kortingen kinderfietsen goedkoop aan. Kijk bij de onderstaande aanbiedingen van kinderfietsen om de beste jongensfietsen en beste meisjesfietsen goedkoop te kopen.

Beste kinderfiets testGoede kinderfietsen

Kinderfietsen worden door diverse goede fabrikanten gemaakt. Vaak zijn dit zelfs specialisten in fietsen voor kinderen. Bekende namen van fietsmerken zijn Volare uit Volendam, Loekie (het kinderfietsen merk van Sparta), Alpina (van Cortina) en Yipeeh (het tweede merk van Volare) en Dino. 

Maar ook kinderfiets fabrikanten als Amigo, Troy, Nogan en KS Cycling maken leuke kinderfietsen voor meisjes en jongens.

Zo meet je de maat van je beste kinderfiets

Natuurlijk moet een kinderfiets voor jongen of meisje de juiste maat hebben. Het bepalen van de juiste fietsmaat kan op twee manieren. 

Het meest eenvoudig is de kledingmaat van de meisje of jongen als uitgangspunt nemen. 

De tweede manier is het opmeten van de beenmaat van de jongen of meisje. Deze tweede manier is het meest nauwkeurig omdat deze manier van meten rekening houdt met een beenlengte die in verhouding groter of kleiner is dan gemiddeld.

Kinderfiets maat en kledingmaat

Hoeveel inch moet de maat van de fiets zijn? Voor het bepalen van de fietsmaat (in inches) met de kledingmaat als uitgangspunt kun je onderstaande maattabel gebruiken.

Kledingmaat 86 - 12 inch kinderfiets
92 - 12 inch
98 - 12 inch
104 - 14 inch
110 - 16 inch
116 - 20 inch
122 - 20 inch
128 - 22 inch
134 - 24 inch
140 - 24 inch
146 - 26 inch
152 - 26 inch
>158 - 28 inch

De beenmaat gebruiken voor bepalen maat kinderfiets

Het gebruiken van de beenmaat voor het bepalen van de maat van de beste kinderfiets is wat meer werk, maar dit is wel nauwkeuriger.

Hiervoor meer je de maat van de benen van de jongen of meisje (op blote voeten).
Je laat het kind rechtop staan met de voeten recht vooruit.
Vervolgens zet je de voeten 20 cm uit elkaar, de ruimte voor de fiets.
Je meet de afstand van bovenkant been tot de vloer recht naar beneden.

Vervolgens kies je de juiste maat kinderfiets uit de onderstaande tabel.

Tussen 35 en 40 cm: 12 inch
Tussen 40 en 48 cm: 16 inch
Tussen 48 en 55 cm: 18 inch
Tussen 55 en 62 cm: 20 inch
Groter dan 62 cm: 24 inch

Populaire maten kinderfiets

In het overzicht met alle kinderfietsen vind je kinderfiets aanbiedingen van kinderfietsjes en kinderfietsen voor meisjes en jongens in alle maten, Het aanbod van een 12 inch kinderfiets tot een 24 inch kinderfiets is het grootst. Maar ook 10 inch kinderfietsjes en 26 inch tienerfietsen zijn bij deze aanbiedingen te vinden.

Het aanbod aan 12 inch, 14 inch, 16 inch en 20 inch en 24 inch kinderfietsen is het grootst omdat de kinder fietsen in deze maten het meest gekocht worden.

Kies je beste kinderfiets

Bij de aanbiedingen kun je de voor jou beste kinderfiets (jongensfiets of meisjesfiets) selecteren. Je kunt de gewenste maat in inches opgeven (maar ook de lichaamslengte) en of je een fiets voor een jongen of meisje zoekt. Maar de selectiemogelijkheden voor het vinden van je persoonlijk beste kinderfiets gaan verder.

Kinderfiets met versnellingen
Zo kun je opgeven of je een kinderfiets met versnellingen zoekt, en zo ja (eventueel) met het aantal gewenste versnellingen. Versnellingen zijn bij een kinderfiets niet echt nodig, maar wel handig, bijvoorbeeld als je in de heuvels woont of juist in heel vlak gebied (met veel tegenwind). Ook voor het rijden over bruggen en andere hellingen kunnen versnellingen op een kinderfiets erg welkom zijn.

En met name jongens vinden het vaak heel belangrijk dat een fiets veel versnellingen heeft. Gewoon omdat het kan.

Kinderfiets met zijwieltjes
Een heel ander verhaal zijn de zijwieltjes. Deze kom je op de kleinste kinderfietsjes tegen. Een ideaal hulpmiddel voor een kind om te leren fietsen, en als de hulpwieltjes niet meer nodig zijn kun je ze er makkelijk afhalen.

Kinderfiets met handrem en terugtraprem
Veel kinderfietsen beschikken zowel over een handrem als een terugtraprem. Dat is geen toeval, want beide soorten remmen hebben hun voordeel. De terugtraprem is op zich het meest veilig, maar kleine kinderen hebben veel meer moeite dan volwassenen met het overschakelen van vooruit trappen naar het tegenovergestelde terugtrappen. 

Een kinderfiets met zowel handrem als terugtraprem is daarom aan te raden. In Duitsland is het bij kinderfietsen zelfs verplicht om een onafhankelijk van elkaar werkende terugtraprem en handrem te hebben, en dat is niet voor niets!

Model kinderfiets
Kinderfietsen heb je in diverse modellen. Als standaard fietsje, maar ook als een meer sportieve mountainbike of BMX (crossfiets) voor kinderen. Ook zijn er kleine omafietsjes en transportfietsjes voor kinderen te koop. Je vindt ze hierboven allemaal. 

Meer keuze mogelijkheden beste kinderfiets
En zo zijn er nog meer factoren waarop je je beste kinderfiets kunt selecteren. Op kleur en merk, maar bijvoorbeeld ook op de aanwezigheid van een fietsslot en vaste fietsverlichting.


Zie ook


Onderwerp:
Hier vind je overzichten met de beste kinderfietsen, beste jongensfietsen en beste meisjesfietsen in alle modellen en fietsmaten. Kies daar jouw beste kinderfiets. Ook hebben we de aanbiedingen van alle goede kinderfietsen bij de beste winkels en geven er tips voor bij het kiezen van de voor jou beste kinderfiets.

Een reactie posten

1 Reacties

  1. Anneke uit Amersfoort3 maart 2024 om 18:17

    Tip: Een Sjoep fiets. Voor mijn dochtertje (4 jaar) hebben we een Sjoep kindefriets gekocht. Een echt meisjesfietsje: roze, unicorns, linten. Heel compleet met een mandje, zijwieltjes en zelfs een poppenzitje achterop de kinderfiets. Dat poppenzitje wordt heel veel gebruikt, goed bedacht van Sjoep!

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.