Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste kinderfiets

 

Op zoek naar de beste kinderfiets voor je zoon, dochter of kleinkind? Hieronder vind je informatie over het kiezen en goedkoop kopen van de beste kinderfiets voor een jongen of meisje en de beste kinderfietsen voor jongens en meisjes uit de test.


De beste kinderfietsen

We beginnen met de beste kinderfietsen. De onderstaande kinderfietsen hebben de hoogste waardering. Het betreft kinderfietsjes in alle soorten en maten. Kies daar je persoonlijk beste kinderfiets.

Aanbiedingen alle kinderfietsen

Het aanbod aan kinderfietsen is online bijzonder groot. Via internet bieden veel fietsenwinkels en andere aanbieders van fietsen met hoge kortingen kinderfietsen goedkoop aan. Kijk bij de onderstaande aanbiedingen van kinderfietsen om de beste jongensfietsen en beste meisjesfietsen goedkoop te kopen.

Beste kinderfiets testGoede kinderfietsen

Kinderfietsen worden door diverse goede fabrikanten gemaakt. Vaak zijn dit zelfs specialisten in fietsen voor kinderen. Bekende namen van fietsmerken zijn Volare uit Volendam, Loekie (het kinderfietsen merk van Sparta), Alpina (van Cortina) en Yipeeh (het tweede merk van Volare) en Dino. 

Maar ook kinderfiets fabrikanten als Amigo, Troy, Nogan en KS Cycling maken leuke kinderfietsen voor meisjes en jongens.

Zo meet je de maat van je beste kinderfiets

Natuurlijk moet een kinderfiets voor jongen of meisje de juiste maat hebben. Het bepalen van de juiste fietsmaat kan op twee manieren. Het meest eenvoudig is de kledingmaat van de meisje of jongen als uitgangspunt nemen. De tweede manier is het opmeten van de beenmaat van de jongen of meisje. Deze tweede manier is het meest nauwkeurig omdat deze manier van meten rekening houdt met een beenlengte die in verhouding groter of kleiner is dan gemiddeld.

Kinderfiets maat en kledingmaat

Voor het bepalen van de fietsmaat (in inches) met de kledingmaat als uitgangspunt kun je onderstaande maattabel gebruiken.

Kledingmaat 86 - 12 inch kinderfiets
92 - 12 inch
98 - 12 inch
104 - 14 inch
110 - 16 inch
116 - 20 inch
122 - 20 inch
128 - 22 inch
134 - 24 inch
140 - 24 inch
146 - 26 inch
152 - 26 inch
>158 - 28 inch

De beenmaat gebruiken voor bepalen maat kinderfiets

Het gebruiken van de beenmaat voor het bepalen van de maat van de beste kinderfiets is wat meer werk, maar dit is wel nauwkeuriger.

Hiervoor meer je de maat van de benen van de jongen of meisje (op blote voeten).
Je laat het kind rechtop staan met de voeten recht vooruit.
Vervolgens zet je de voeten 20 cm uit elkaar, de ruimte voor de fiets.
Je meet de afstand van bovenkant been tot de vloer recht naar beneden.

Vervolgens kies je de juiste maat kinderfiets uit de onderstaande tabel.

Tussen 35 en 40 cm: 12 inch
Tussen 40 en 48 cm: 16 inch
Tussen 48 en 55 cm: 18 inch
Tussen 55 en 62 cm: 20 inch
Groter dan 62 cm: 24 inch

Zie ook


Onderwerp:
Hier vind je overzichten met de beste kinderfietsen, beste jongensfietsen en beste meisjesfietsen in alle modellen en fietsmaten. Kies daar jouw beste kinderfiets. Ook hebben we de aanbiedingen van alle goede kinderfietsen bij de beste winkels en geven er tips voor bij het kiezen van de voor jou beste kinderfiets.

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *