Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste noise cancelling koptelefoon

De beste noise cancelling koptelefoon in iedere prijsklasse uit de test en aanbiedingen van meer goede noise cancelling koptelefoons.

beste noise cancelling koptelefoon test

Met een goede noise cancelling koptelefoon kun je ongestoord naar muziek luisteren, aandachtig een TV programma bekijken of zonder last van omgevingsgeluid een telefoongesprek voeren. Hier de beste noise cancelling koptelefoon test.

Beste noise cancelling koptelefoon en andere goede noise cancelling hoofdtelefoons

Hieronder vind je de beste noise cancelling koptelefoons uit de test. Het gaat om meerdere beste koptelefoons met noise cancelling,

We hebben de beste hoofdtelefoon met noise cancelling in diverse prijsklassen, maar ook de beste noise cancelling koptelefoon voor thuiswerk en de beste draadloze noise cancelling koptelefoon.


sonywh1000xm4 noise cancelling koptelefoon

Sony koptelefoon met noise cancelling (actief)


Wat is noise cancelling?

Maar wat noice cancelling precies? Noise cancelling wordt ook wel ruisonderdrukking genoemd, maar een goede noise cancelling koptelefoon onderdrukt meer dan alleen ruis. Goede noise cancelling onderdrukt alle omgevingsgeluid.

Je hoort met noise cancelling niet of nauwelijks iets van wat er in je omgeving gebeurt. Dat maakt noise cancelling heel interessant bij het voeren van een telefoongesprek, want je kunt je helemaal op je gesprek richten en de ander goed verstaan. Maar ook voor het luisteren naar muziek is het onderdrukken van omgevingsgeluid erg populair. 

Je zit in je muziekbubbel, en kunt genieten van de muziek zonder dat er storende geluiden van buitenaf tot je doordringen.

Dat is wel meteen een nadeel van noise cancelling. Als je thuis in je stoel ongestoord van je muziek wilt genieten, of bijvoorbeeld een TV programma wilt volgen, is het niet erg als je niets van je omgeving hoort (al denkt je partner daar misschien anders over). Maar verkeer en noise cancelling is een minder goede combinatie.

Gelukkig kun je bij een goede noise cancelling koptelefoon de noise cancelling uitzetten als dat nodig is. Bijvoorbeeld als je je met de koptelefoon op je hoofd in het verkeer begeeft.

Actieve noise cancelling en passieve noise cancelling

Het is belangrijk om te weten dat er twee soorten noise cancelling zijn. 

Koptelefoon met passieve noise cancelling
Ten eerste heb je passieve noise cancelling, dat een simpele vorm van noise cancelling is. Het onderdrukken van het buitengeluid bestaat bij een passieve noise cancelling koptelefoon uit isolatie. De koptelefoon is dusdanig ontworpen dat er een minimum van geluid van buitenaf je hoofdtelefoon binnenkomt.

Koptelefoon met actieve noise cancelling
Actieve noise cancelling is echte noise cancelling. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een geavanceerde audio techniek om het geluid van buitenaf niet te horen.

Het buitengeluid wordt bij actieve noise cancelling niet alleen tegengehouden maar ook echt onderdrukt. Dat doet een actieve noise cancelling koptelefoon door een tegengeluid te produceren. 

De noise cancelling koptelefoon beschikt over microfoontjes die de omgevingsgeluiden opvangen en de hoofdtelefoon laat zelf een tegenovergesteld geluid over. Deze geluiden heffen elkaar op, zodat je ze geen van beide hoort.


Bose 700 koptelefoon met noise cancelling (actief)

Bose 700 koptelefoon met noise cancelling (actief)

Bij een kopptelefoon met actieve noise cancelling kan het geluid van buitenaf soms in zijn geheel onderdrukt worden. De beste noise cancelling koptelefoon (wat het onderdrukken van geluid van buitenaf betreft) is dus een actieve noise cancelling koptelefoon.


Mate van noise cancelling instellen

De beste noise cancelling koptelefoons bieden de mogelijkheid om de mate van noise cancelling aan te passen. Je kunt dan zelf bepalen hoeveel van het omgevingsgeluid je nog wilt horen. Ideaal! 

Over ear of on ear noise cancelling koptelefoon

Een noise cancelling hoofdtelefoon is meestal een over ear koptelefoon. Dat is logisch, want een koptelefoon die je geheel over je oren gaat is veel beter in staat om het omgevingsgeluid te weren. 


Zachtere muziek door noise cancelling

Noise cancelling heeft als voordeel dat je beter naar gesprekken of muziek kunt luisteren en dat muziek mooier klinkt als er geen omgevingsgeluid in doordringt. 

Maar er is nog een voordeel. Omdat je buitengeluid niet hoeft te overstemmen kun je volstaan met een zachter geluid. Dat is beter voor je oren en vaak ook aangenamer om te horen. Bovendien kun je je bij zachtere muziek beter concentreren op andere werkzaamheden als je de koptelefoon draagt.

Nadeel: de prijs

Alles heeft een nadeel, zo ook de noise cancelling koptelefoon. Het nadeel van een echt goede actieve noise cancelling koptelefoon zit hem in de prijs. Het inbouwen van deze techniek kost geld, dus een actieve noise cancelling koptelefoon is duurder dan een andere koptelefoon of een koptelefoon met passieve noise cancelling.


JBL Live actieve noise cancelling koptelefoon

JBL Live actieve noise cancelling koptelefoon

Voordelen en nadelen van noise cancelling


Noise cancelling (ruisonderdrukking) heeft vooral voordelen maar ook enkele nadelen. Hier kort de voordelen en nadelen van noise cancelling op een rijtje:

Voordelen noise cancelling koptelefoon

 • Doordat het omgevingsgeluid buiten gesloten wordt klinkt muziek meer helder en hoor je meer details.
   
 • Met noise cancelling op de koptelefoon hoef je de muziek of andere geluid niet harder te zetten. Dit is beter voor je gehoor.

 • Doordat je niet wordt afgeleid door gesprekken en geluiden in je omgeving kun je je met een koptelefoon met noise cancelling op je hoofd beter concentreren.

 • Dit verhoogt ook de productiviteit.

 • Telefoongesprekken zijn met een koptelefoon of headset met noise cancelling veel beter te voeren in een lawaaiige omgeving.

 • En minder "storing" voorkomt stress en helpt je ontspannen. Bovendien kun je zo beter van muziek genieten als je niet alleen in een ruimte bent.

Nadelen noise cancelling koptelefoon

 • Koptelefoons met noise cancelling zijn gemiddeld duurder dan koptelefoons zonder deze ruisonderdrukking.

 • Een draadloze koptelefoon met noise cancelling gaat minder lang mee op een accu lading dan een draadloze koptelefoon zonder noise cancelling.

 • Een nadeel van slechte (vaak goedkope) koptelefoons met noise cancelling is dat de ruisonderdrukking de geluidskwaliteit nadelig be├»nvloeden.

 • Het klinkt raar maar een noise cancelling hoofdtelefoon kan in een compleet stille ruimte juist een ruis op een hoge frequentie geven.

 • Het wordt afgeraden om een noise cancelling koptelefoon te gebruiken in het verkeer (of om deze functie uit te zetten).


Wanneer worden noise cancelling koptelefoons veel gebruikt?

Een noise cancelling koptelefoon heeft nut in veel verschillende situaties. Hier wat voorbeelden.

 • Bij werken of telefoneren in een rumoerige ruimte zoals een call center of kantoortuin.
 • Of bij thuiswerken in een kamer met kinderen.
 • Betere concentratie tijdens het studeren.
 • Om in alle rust van muziek te genieten.
 • Of om alleen van stilte te genieten. Muziek uit maar noise cancelling aan.
 • Voor rust tijdens het reizen per openbaar vervoer.

Beste noise cancelling koptelefoons

Alle topmerken in hoofdtelefoons maken goede noise cancelling koptelefoons, dat zijn ze aan hun stand verplicht.

Wat op dit moment de beste noise cancelling koptelefoon in de gewenste prijsklasse is kun je bij de bovenstaande noise cancelling koptelefoon test zien. Fabrikanten die traditioneel goed scoren zijn Sony, JBL, Sennheiser, Bose en Beats, maar er zijn meer fabrikanten van zeer goede noise cancelling koptelefoons.

Kijk in de beste noise cancelling koptelefoon test voor de toppers van dit moment, hun specificaties en hun lage prijs.

Zie ook:
Onderwerp:
Zoek je een koptelefoon om ongestoord naar muziek te kunnen luisteren? Een hoofdtelefoon die het omgevingsgeluid helemaal afsluit? Kies dan voor een noise cancelling koptelefoon. Hier de beste noise cancelling koptelefoon uit de test in iedere prijsklasse en aanbiedingen van meer goede noise cancelling koptelefoons.

Een reactie posten

2 Reacties

 1. Heerlijk een koptelefoon met noise cancelling. Ik hoor mijn vrouw niet meer en kan rustig met de koptelefoon op naar VI kijken. Uitvinding van de eeuw!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Sony maakt goede noise cancelling koptelefoons die heel goed te betalen zijn. Ik zie bij de beste noise cancelling koptelefoons uit de test dan ook diverse Sony hoofdtelefoons staan.

  BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.