Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste outdoor camera / onder water camera test

Sommige camera's zijn ontwikkeld om onder de zwaarste omstandigheden te presteren. Zo'n outdoor camera is bestand tegen stof, vuil, water en een flinke val, en vaak kunnen outdoor camera's ook meters diep onder water gebruikt worden. Men noemt ze in dat geval ook wel onderwatercamera. Hier kijken we naar de beste outdoor camera's en onderwater camera's uit de verschillende testen en geven tips voor bij het aanschaffen van de voor jou beste outdoor camera.


De beste outdoor camera's uit de test

Hieronder vind je de beste outdoor camera's en beste onderwatercamera's uit diverse testen. Onder andere van de Consumentenbond.

Recente outdoor camera testen

Zie ook


Overzicht outdoor camera's

Kies zelf je beste outdoor camera of beste onderwater camera uit het overzicht aanbiedingen alle outdoor camera's. Hier vind je aanbiedingen van de beste camera's voor outdoor gebruik.

Hieronder vind je tips voor bij het kiezen van de voor jou beste outdoor camera.

Beste winkels voor een outdoor camera

De beste winkels voor outdoor camera's en andere fotocamera's vind je op Beste Fotocamera Kopen.

Hoe diep kan de camera onder water?

Een goede outdoor camera kan zonder aparte behuizing tot meters diep onder water gebruikt worden. Daarom worden outdoor camera's ook wel onderwater camera's genoemd. Hoe diep zo'n onderwatercamera onder water kan, dat kan enorm verschillen.

De beste onderwatercamera's kunnen meer dan 30 meter diep mee het water in, maar er zijn ook onderwatercamera's die maar enkele meters diep mogen omdat ze anders door de waterdruk beschadigd kunnen raken. Wil je serieus gaan duiken met je camera? Let er dan goed op hoe diep de onderwatercamera daadwerkelijk onder water kan. Bij de boven genoemde aanbiedingen van outdoor camera's kun je opgeven hoe diep de camera onder water moet kunnen, zodat je in het overzicht alleen de daarvoor geschikte camera's over houdt.

Connectiviteit van de outdoor camera

Hoe wil je je foto's en filmpjes overzetten? Bij outdoor gebruik is het erg handig als je via bluetooth de bestanden naar je telefoon kun doorsturen. Een andere mogelijkheid is WiFi, maar dan moet er natuurlijk wel een WiFi verbinding aanwezig zijn.  Ook hierop kun je bij de aanbiedingen je beste outdoorcamera selecteren.

Dat zelfde geldt voor GPS. GPS kun je gebruiken om de camera te laten registreren waar een foto of video gemaakt is, dat is vooral in de natuur, waar je weinig herkenningspunten hebt, erg handig.

Resolutie van de outdoorcamera

Zoals bij iedere camera is bij een outdoor camera de resolutie van belang voor de scherpte van je foto's en filmpjes.

Bij foto's zijn dan de megapixels. De meeste outdoor camera's hebben een resolutie tussen de 10 en 20 megapixel. Hoewel de megapixels niet alles zeggen, geldt over het algemeen, hoe meer megapixels hoe beter.

Voor video is 4K (Ultra HD) de scherpste resolutie gevolgd door Full HD. De minst goede outdoor camera's hebben een HD Ready resolutie.

Let ook op de volgende opties

Ook de volgende opties kunnen van belang zijn als je je beste outdoorcamera kiest.

Een goede outdoorcamera is naast waterbestendig ook schokbestendig en stofbestendig. Een goede indicatie voor de schokbestendigheid is de hoogte waarvan je de camera kan laten vallen zonder dat deze kapot gaat. Dit wordt bij outdoorcamera's vaak aangegeven.

Een viewfinder is een moeilijk woord voor het venstertje waardoor je kijkt om te zien wat je fotografeert of filmt. Veel outdoor camera's missen de viewfinder wat vervelend is als je door de lichtinval het display moeilijk kunt zien.

Timelaps kan een leuke functie zijn voor outdoor opnames. Bij timelaps wordt uit een reeks foto's een filmpje samengesteld. Trage bewegingen of een route worden zo versneld weergegeven.

Bij een panorama opname wordt er in de breedte extra veel weergegeven op een foto. Zo krijg je een wijdser beeld, maar er treedt wel enige vervorming op. 

Al deze kenmerken kun je gebruiken om uit de bovenaan genoemde aanbiedingen je beste outdoor camera te selecteren.

Foto: Nikon


Onderwerpen:
Beste outdoorcamera test, beste onderwatercamera test, beste outdoor camera test, beste onder water camera.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.