Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste onderwatercamera / outdoor camera test

De beste onderwatercamera (outdoor camera) uit de test en aanbiedingen van meer goede onderwater camera's.

Nikon onderwater camera / outdoor camera

Nikon onderwater camera / outdoor camera


Sommige camera's zijn ontwikkeld om onder de zwaarste omstandigheden te presteren. Zo'n outdoor camera is bestand tegen stof, vuil, water en een flinke val, en vaak kunnen outdoor camera's ook meters diep onder water gebruikt worden. 

Men noemt ze daarom meestal onderwatercamera. Hier kijken we naar de beste outdoor camera's en beste onderwater camera's uit de verschillende testen en geven tips voor bij het aanschaffen van de voor jou beste outdoor camera die je ook onder water kunt gebruiken.

De beste outdoor onderwatercamera's uit de test

Hieronder vind je de beste outdoor camera's en beste onderwatercamera's uit diverse testen. 


Recente outdoor camera testen

Zie ook


Overzicht waterdichte camera's

Kies zelf je beste outdoor camera of beste onderwater camera uit het overzicht aanbiedingen outdoor camera's. Hier vind je aanbiedingen van camera's voor outdoor gebruik.Hieronder vind je tips voor bij het kiezen van de voor jou beste onderwater camera of andere beste outdoor camera.

Olympus Tough onderwatercamera / outdoor camera
Olympus Tough onderwatercamera / outdoor cameraBeste winkels voor een outdoor camera

De beste winkels voor outdoor camera's, onder water camera's en andere fotocamera's vind je op Beste Fotocamera Kopen

Je vindt daar aanbiedingen van de beste winkels waar je je onderwater camera of andere outdoor camera goedkoop online kunt kopen, met keuze uit een groot aantal goede outdoor camera's.

Hoe diep kan de camera onder water?

Een goede outdoor camera kan zonder aparte behuizing tot meters diep onder water gebruikt worden. Daarom worden outdoor camera's ook wel onderwater camera's genoemd. Maar opgepast, hoe diep zo'n onderwatercamera onder water kan, dat kan enorm verschillen.

De beste onderwatercamera's kunnen meer dan 30 meter diep mee het water in, maar er zijn ook onderwatercamera's die maar enkele meters diep mogen omdat ze anders door de waterdruk beschadigd kunnen raken. 

Wil je serieus gaan duiken met je camera? Let er dan goed op hoe diep de onderwater camera daadwerkelijk onder water kan. Bij de boven genoemde aanbiedingen van outdoor camera's kun je opgeven hoe diep de camera onder water moet kunnen, zodat je in het overzicht alleen de daarvoor geschikte camera's over houdt.

Connectiviteit van de outdoor camera

Hoe wil je je foto's en filmpjes overzetten? Bij outdoor gebruik is het erg handig als je via bluetooth de bestanden naar je telefoon kun doorsturen. Een andere mogelijkheid is WiFi, maar dan moet er natuurlijk wel een WiFi verbinding aanwezig zijn.  Ook hierop kun je bij de aanbiedingen je beste outdoorcamera selecteren.

Dat zelfde geldt voor GPS. GPS kun je gebruiken om de camera te laten registreren waar een foto of video gemaakt is, dat is vooral in de natuur, waar je weinig herkenningspunten hebt, erg handig.

Ricoh onderwater camera / outdoor camera
Ricoh onderwater camera / outdoor camera


Resolutie van de outdoor camera

Zoals bij iedere camera is bij een outdoor camera de resolutie van belang voor de scherpte van je foto's en filmpjes.

Bij foto's zijn dan de megapixels. De meeste outdoor camera's hebben een resolutie tussen de 10 en 20 megapixel. Hoewel de megapixels niet alles zeggen, geldt over het algemeen, hoe meer megapixels hoe beter.

Voor video is 4K (Ultra HD) de scherpste resolutie gevolgd door Full HD. De minst goede outdoor camera's hebben een HD Ready resolutie.

Let ook op de volgende opties

Ook de volgende opties kunnen van belang zijn als je je beste outdoor camera kiest.

Een goede outdoor camera is naast waterbestendig ook schokbestendig en stofbestendig. Een goede indicatie voor de schokbestendigheid is de hoogte waarvan je de camera kan laten vallen zonder dat deze kapot gaat. Dit wordt bij outdoor camera's vaak aangegeven.

Een viewfinder is een moeilijk woord voor het venstertje waardoor je kijkt om te zien wat je fotografeert of filmt. Veel outdoor camera's missen de viewfinder wat vervelend is als je door de lichtinval het display moeilijk kunt zien.

Timelaps kan een leuke functie zijn voor outdoor opnames. Bij timelaps wordt uit een reeks foto's een filmpje samengesteld. Trage bewegingen of een route worden zo versneld weergegeven.

Bij een panorama opname wordt er in de breedte extra veel weergegeven op een foto. Zo krijg je een wijdser beeld, maar er treedt wel enige vervorming op. 

Goede onderwatercamera merken

Een beperkt aantal fabrikanten maakt onderwatercamera's en outdoor fotocamera's. Bekende onderwatercamera fabrikanten zijn Ricoh, Olympus (met de Olympus Tough), Easypix, SeaLife, Kodak, Agfa, Panasonic en Nikon. Wat van deze waterdichte camera's de beste outdoor onderwatercamera is kun je zien bij de bovenstaande outdoor camera testen.


Al deze kenmerken kun je gebruiken om uit de bovenaan genoemde aanbiedingen je beste outdoor camera te selecteren.

Foto: Nikon


Onderwerp:
Kijk hier voor de beste outdoor camera of de beste onderwater camera uit de outdoorcamera test / beste onderwatercamera test. Met veel informatie over deze beste outdoor camera's.

Een reactie posten

1 Reacties

  1. Stefan Schoneman24 juni 2024 om 16:11

    Als je dan toch een eenvoudige fotocamera koopt dan is een outdoorcamera een betere koop dan een gewone compactcamera. Een compactcamera heeft namelijk nogal wat te lijden van regen, stof en stoten en dat zijn precies de omstandigheden die een outdoorcamera beter verdraagt dan een gewone camera.

    Een echte onderwatercamera hoeft dat voor mij niet perse te zijn, maar veel goede outdoor camera's schrikken er niet voor terug dat als je ze mee het zwembad of de zee inneemt,, als ze dan kopje onder gaan. Outdoorcamera's zijn gewoon heel duurzame compactcamera's.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.