Header Ads Widget

Bol 10-daagse 2024Bol 10-daagse 2024

Wat kun je met een papierversnipperaar versnipperen?

Een goede papierversnipperaar biedt meer mogelijkheden dan het alleen versnipperen van papier. Hier de informatie.

De logische antwoord op de vraag wat je met een papierversnipperaar kunt vernipperen is natuurlijk papier. Maar een goede papierversnipperaar kan ook met andere voorwerpen overweg. Wat het apparaat precies kan vernietigen hangt van de papierversnipperaar af, een eenvoudige goedkope papierversnipperaar komt niet verder dan het vernietigen van papier, maar een professionele of andere goede papierversnipperaar kan vaak veel meer. Een overzicht:

Vertrouwelijke documenten versnipperen

Papier kan iedere papierversnipperaar versnipperen maar de mate van versnipperen verschilt per papierversnipperaar. Voor de mate waarop er versnipperd wordt is de DIN Norm bedacht. 

DIN-P2 snijdt het papier in stroken die redelijk makkelijk weer aan elkaar gepuzzeld kunnen worden. Dat maakt een DIN-P2 papierversnipperaar niet geschikt voor het vernietigen van vertrouwelijke documenten. 

DIN-P3 is beter maar het voor het vernietigen van persoonsgegevens door bedrijven schrijft de wet persoonsgegevens minimaal een DIN-P4 papiervernietiger voor. Daarboven zit nog de DIN-P5 papierversnipperaar. Deze versnipperen papier nog zorgvuldiger.

Papier met nietjes versnipperen

Versnipper je stapels papier waarvan de papieren met nietjes aan elkaar vast zitten. Kies dan voor een papierversnipperaar die nietjes kan versnipperen. Voor de meeste papiervernipperaars is dat geen probleem, maar er zijn uitzonderingen.


Tip: Bij de papierversnipperaar test vind je een keuzehulp waarin je van iedere papiervernietiger kunt zien wat deze kan vernietigen.


Papier met paperclips vernietigen

Nietjes zijn dus niet zo'n probleem voor een goede papierversnipperaar, maar bij paperclips wordt het lastiger. Die zijn dikker en groter, en daarmee lastiger om te breken. Bij debovenstaande keuzehulp kun je zien welke papierversnipperaars met paperclips overweg kunnen zonder vast te lopen.

CD's vernietigen met een papierversnipperaar

Het vernietigen van een CD of DVD is ook lastiger. Goede papiervernsipperaars kunnen deze taak echter wel aan. Kijk in de keuzehulp welke papierversnipperaars ook een CD kunnen versnipperen.

Creditcards en andere pasjes versnipperen

Dat geldt ook voor het versnipperen van een creditcard. Nog lastiger dan het vernietigen van een paperclip us het versnipperen van een bankpas, creditcard, beveiligingspas of ander pasje. Maar veel van de beste papierversnipperaars kunnen dit ook moeiteloos aan.

Kortom, met een goede papierversnipperaar kun je meer versnipperen dan papier alleen. Bij de bovengenoemde papierversnipperaar test kun je zien wat goede papiiervernietigers zijn.

Zie ook:

Een reactie posten

1 Reacties

  1. Je post versnipperen lijkt wat overdreven. Maar ik krijg zat post die anderen niet uitgaat. Ik gooi zoveel mogelijk weg. Bijvoorbeeld bankafschriften bewaar ik een jaar, daarna gooi ik ze weg. Anderen hoeven niet te weten hoeveel geld ik heb en waar ik het aan uitgeef. Die oude bankafschriften gaan dus de papiervernietiger in. En zo is er meer post die anderen niet aangaat. Ook de papierversnipperaar in!

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.