Header Ads Widget

Amazon Prime gratis

Beste pedaalemmer test

De beste pedaalemmer uit de test en meer goede pedaalemmers, met aanbiedingen, reviews en informatie.

Brabantia pedaalemmer 30L

Een pedaalemmer is een prullenbak die met de voet via een voetpedaal kunt openen. Dat is wel zo hygiënisch want je hoeft met je vuile handen de pedaalemmer niet aan te raken.

Met een pedaalemmer wordt meestal een afvalemmer met één afvalbak bedoeld. Zoek je een afvalbak met meerdere afvalemmers, bijvoorbeeld om in de keuken afval te kunnen scheiden? Kijk dan bij de daarvoor geschikte afvalbakken bij de prullenbak test.

De beste pedaalemmers en meer goede afvalbakken


Pedaalemmer keuken

Vooral in de keuken is de pedaalemmer populair. Als je eten aan het bereiden heb je vaak vieze handen en dan is het van groot belang dat je een afvalbak kunt openen zonder je handen te gebruiken. Wel zo hygiënisch, vooral als je bijvoorbeeld een verpakking van kip of rauw vlees moet weggooien. Met een pedaalemmer kun je het overdragen van bacteriën als salmonella voorkomen.

Brabantia pedaalemmer 60L rood

Brabantia pedaalemmer 60L rood

Maar ook in bijvoorbeeld een kantoor kan een pedaalemmer makkelijk zijn om met volle handen iets weg te kunnen gooien. 

Hou er wel rekening mee dat met pedaalemmer vaak een enkele prullenbak wordt bedoeld. Wil je meer afvalemmers tot je beschikking hebben om afval kunnen scheiden, dan kun je ook een kijkje nemen bij de overige beste prullenbakken uit de test hier boven. Daar vind je ook de beste pedaalemmer met 2 afvalemmers en de beste pedaalemmer met 3 afvalemmer uit de test.

Grootte van de pedaalemmer

Pedaalemmers heb je in verschillende groottes. Van een kleine pedaalemmer voor in het toilet en een iets grotere pedaalemmer voor in de badkamer tot veel grotere pedaalemmers voor in de keuken of kantoor.

De meest kleine pedaalemmer heeft de inhoud van drie liter, de meest grote pedaalemmer kan meer dan 100 liter afval bevatten. Daar tussenin zitten nog heel meer meer volumes. Vooral de pedaalemmers van 20 liter, 30 liter, 50 liter en 60 liter zijn erg gewild. 

Kenmerken goede pedaalemmer

Hoe ziet een goede pedaalemmer er nog meer uit? Het deksel en natuurlijk het pedaal zijn standaard bij de pedaalemmer. Een goede pedaalemmer beschikt verder over een losse binnenemmer, liefst met handgreep zodat je de afvalemmer makkelijk kan meenemen om in de kliko te legen.

Hoewel je een pedaalemmer niet met de hand hoeft aan te raken is een fingerprintproof behuizing wel zo fraai. Vingerafdrukken op een afvalbak maken een vieze indruk.


Curver pedaalemmer 50L

Curver pedaalemmer 50L

Design van de pedaalemmer

Het design en de vorm van de pedaalemmer zijn afhankelijk van je persoonlijke smaak. De cilinder vorm is bij de pedaalemmer het meest klassiek, maar de meeste mensen kiezen voor een rechthoekige pedaalemmer omdat deze het meest efficiënt in een ruimte te plaatsen is.

Als kleur kiezen de meeste mensen voor een neutrale kleur als grijs, zwart of zilver. Wit ziet er ook mooi uit maar is in verband met vlekken niet de meest handige kleur bij een prullenbak. Bij de overige kleuren komt rood het mest voor, gevolgd door groen en blauw.

Als materiaal zijn bijna alle prullenbakken van metaal of kunststof. 

Kleine Brabantia pedaalemmer badkamer 6 liter

Kleine Brabantia pedaalemmer badkamer 6 liter

Goede pedaalemmer merken

Als fabrikant zijn Brabantia en EKO de twee meest aangevende pedaalemmer merken. Andere goede pedaalemmer fabrikanten zijn Curver, SimpleHuman en Wesco.

Bij de bovenaan genoemde pedaalemmer aanbiedingen vind je al deze goede pedaalemmers en bij de pedaalemmer test kun je de beste pedaalemmer van allemaal vinden.


Foto bovenaan: Brabantia pedaalemmer 30L

Onderwerp:
Een pedaalemmer is een prullenbak met pedaal die je met voet kunt openen zodat je met vieze handen de vuilnisbak niet hoeft aan te raken. De pedaalemmer wordt in de keuken, badkamer en toilet gebruikt, maar ook in de werkkamer, slaapkamer, studeerkamer of ander kamer waar je regelmatig rommel weg gooit.  Kijk boven voor de beste pedaalemmer uit de test in diverse maten van inhoud en kijk bij de pedaalemmer  aanbiedingen om je beste pedaalemmer goedkoop te kopen.

Een reactie posten

2 Reacties

  1. Als je pedaalemmer kiest let dan heel goed op de manier van openen van de prullenbak. Een voetpedaal is erg handig maar let wel op dat deze een degelijke constructie heeft. Een voetpedaal heeft best veel te lijden en is kwetsbaar. Goedkope pedaalemmers schieten op dit punt wel eens te kort. Een bewegingssensor is ook handig, deze reageert ook op je voet of been.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind een pedaal toch de beste manier om een vuilnisemmer te openen. Een vriendin van me heeft een afvalbak met sensor maar ik vind dat best een gedoe want het werkt niet altijd goed. Dan sta je te zwaaien om de bak te openen. Met een pedaalemmer is het even een kwestie van je voet er op zetten en de vuilnisbak gaat open. Wel zo makkelijk.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.