Header Ads Widget

Amazon Prime gratis

Beste internet provider

Wat is de beste internet aanbieder? Hier de beste providers uit de test van providers voor internet toegang en de beste provider voor alles in 1 internet.

beste provider internet

De beste providers internet uit de test

Internet aanbieders worden regelmatig getest. Hier onder vind je de beste providers uit de provider test. Het betreft de beste DSL providers (standaard internet) en de top 3 van glasvezel internet providers.

Het eerste "rapportcijfer" betreft het totaal pakket van internet / telefonie en TV. Hierin is dus ook de kwaliteit van bellen en televisie meegenomen. Het tweede cijfer betreft alleen de kwaliteit van alleen de internet toegang.

Beste provider internet - glasvezel

  1. Freedom Internet (8,0 - 9,0)
  2. KPN (7,8 - 8,1)
  3. Solcon (7,6 - 7,6)

Beste provider internet - DSL

  1. KPN (7,6 - 7,8)
  2. Budget Alles in 1 (7,2 - 72)

Freedom Internet is met een 8,0 de beste internet provider, en als alles in 1 provider scoren ze zelfs een indrukwekkende 9,0!

Kies je beste provider internet

Of kies zelf je beste internet abonnement. Via de onderstaande internet abonnement vergelijker kun je zien welke internet abonnementen er op je adres beschikbaar zijn, kun je kiezen voor internet met of zonder TV / telefoneren, en kun je alle geschikte internet abonnementen met elkaar vergelijken.

Alles in 1 of alleen internet?

Bij het kiezen van een internet provider krijg je de keuze tussen een abonnement voor alleen internet toegang of een internet abonnement in combinatie met telefonie en televisie. Alleen internet is vanzelfsprekend goedkoper. 

Kijk je alleen televisie via je PC of laptop? Dan heb je alleen een internet verbinding nodig. Gebruik je de TV om televisie te kijken? Dan is een televisie abonnement wel zo makkelijk. Omdat het televisiesignaal ook via internet binnenkomt is het gebruikelijk om je TV en internet abonnement te combineren. Tegen een relatief goedkoop extra bedrag heb je dan naast internet ook digitale televisie ontvangst.

Freedom Internet

Freedom Internet scoort erg hoog in de test, vooral op glasvezel internet. Voor dit glasvezel wordt door Freedom Internet gebruik gemaakt van een andere infrastructuur aanbieder dan voor kabel internet. Voor DSL (de standaard internet toegang) maakt Freedom Internet gebruik van het KPN netwerk. Voor glasvezel wordt er gebruik gemaakt van het glasvezel netwerk van Delta Fiber. 

Freedom Internet is de opvolger van de provider XS4All. Deze internet provider is opgericht door ex medewerkers van XS4All toen eigenaar KPN de stekker uit XS4All trok.

Hoewel Freedom Internet een provider (stichting) zonder winstoogmerk is, is Freedom Internet geen goedkope provider. Dit komt omdat Freedom Internet helemaal gericht is op kwaliteit (waaronder ook privacy, burgerrechten en een klantenservice met veel technische kennis) ook als dat hogere kosten met zich meebrengt. Dit komt tot uiting in de zeer hoge waardering en kwaliteit van hun internet verbindingen.

Zie ook:
Zoek je de beste glasvezel aanbieder of een andere beste provider voor internet? Hier boven vind je de beste internet aanbieders volgens de internet provider test. Met de beste glasvezel provider, de beste provider met standaard internet toegang en de beste aanbieder van alles in 1 internet.

Een reactie posten

1 Reacties

  1. Of het de beste internet provider van Nederland is durf ik niet te zeggen maar persoonlijk ben ik heel tevreden over Odido (T-Mobile). Ik heb daar een alles in 1 abonnement met internet (geen glasvezel), digitale TV, mobiel bellen en een vaste telefoonlijn al gebruik ik die laatste niet. Ik zie het nut van een vaste telefoon niet maar het zat er bij en het abonnement is best goedkoop.

    Af en toe doet internet het niet maar dan hoef ik het modem alleen maar even te herstarten. Gelukkig gebeurt dat maar weinig, met KPN internet had ik vroeger meer problemen.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.