Beste schoenenkast en beste schoenenrek

Dit keer kijken we naar twee oplossingen om je schoenen netjes op te bergen. De schoenenkast en het schoenenrek. Met de beste schoenenkasten en beste schoenenrekken.

Schoenenkast 54 paar schoenen Acaza

Acaza schoenenkast voor 54 paar schoenen


In bede berg je je schoenen netjes en overzichtelijk op, maar het grote verschil is dat het schoenenrek open is en terwijl bij een schoenenkast de schoenen onzichtbaar achter een deur worden opgeborgen. Maar ook binnen de schoenenkasten en schoenenrekken zijn heel veel verschillen. Hieronder kijken we naar alle mogelijkheden.

De beste schoenenrekken / beste schoenenkasten

Maar eerst de beste schoenen-rekken en -kasten. De beste van deze schoenenmeubels vind je hier onder.

Metalen schoenenrek Gorillz Layer
Schoenenrek metaal Gorillz Layer


Wat is beter? Een schoenenrek of een schoenenkast?

Zowel het schoenenrek als de schoenenkast heeft zijn voordelen en nadelen. Het voordeel van een schoenenrek is dat je schoenen snel uit het rek kunt pakken. Dat is handig als je haast hebt. 

Maar bij een schoenenkast heb je wel een mooie opgeruimde hal of andere ruimte. Iemand die sneakers verzameld zal zijn schoenen graag in het zicht hebben staan, maar het gemiddelde huisgezin kiest liever voor een schoenenkast die je kunt afsluiten. Bij dat laatste is het vaak wel belangrijk dat de schoenenkast zelf er mooi uitziet.

Heel verschillende schoenenrekken

En daarin zit veel verschil. Je hebt schoenenkasten in vele designs en stijlen, en een schoenenkast kan van heel verschillende materialen gemaakt zijn. Dat laatste geldt ook overigens ook voor het schoenenrek.

Schoenenrek bamboe New2075

Schoenenrek bamboe New2075


Materialen
Bij een kast of rek denk je waarschijnlijk aan een houten of kunststof object, maar veel schoenenrekken en schoenenkasten zijn van stof gemaakt. Het zijn dus geen schoenenkasten met stevige harde planken, maar kasten en rekken van zachte materialen. Het voordeel is dat zó'n schoenenkast of schoenenkast veel goedkoper en lichter is, en je hoeft ze naar aankoop ook niet in elkaar te zetten.

Bij de bovenstaande beste schoenenrekken en beste schoenenkasten kom je rekken en kasten van veel verschillende materialen tegen. De meeste schoenenrekken zijn gemaakt van metaal en de meeste schoenenkasten zijn van hout gemaakt. Maar beide kom je ook tegen van kunststof, textiel, nylon en bamboe.

Schoenenkast metaal Gorrilz 6 paar schoenen


Formaten
Het formaat is natuurlijk ook belangrijk bij het kiezen van je persoonlijk beste schoenenkast of beste schoenenrek. Je hebt schoenen-kasten en rekken voor nog geen 10 paar schoenen, maar ook voor meer dan 50 paar schoenen. Hoe meer schoenen opbergen is vaak beter, maar je moet de schoenenkast natuurlijk ook kwijt kunnen. 

Let bij het kiezen van je beste schoenenkast niet alleen op de breedte van de kast maar ook de de hoogte. In een hal passen de meeste schoenenkasten wel, maar onder schuin aflopende kap van een trapkast moet je wel degelijk rekening houden met de hoogte van een schoenenrek of schoenenkast.

Vooral bij een hal of gang waar je doorheen loopt is de diepte van een schoenenkast of schoenenrek ook belangrijk. Je wil er immers zo min mogelijk hinder van hebben. 28 centimeter is een veel voorkomende maat die nodig is om een schoen in de lengte op een rek te zetten. Voor de breedte wordt vaak een kleine 20 cm per paar schoenen aangehouden. 

Schoenenvitrine (met glas) Confibel

Schoenenvitrine (met glas) Confibel


Kleuren
Het design van een schoenenkast of rek is belangrijk, en daar valt de kleur van de kast of rek ook onder. Een houten schoenenrek is vaak een bruin schoenenrek, maar bij zowel de schoenenkasten als schoenenrekken zijn ook de kleuren zwart en wit populair. Een schoenenrek of schoenenkast van hout kun je zelf achteraf nog een kleurtje geven wat bij hout een voordeel is.

Schoenenkast met deuren
Wil je niet met je schoenen pronken maar wil je ze netjes opruimen? Dan is een schoenenkast met deuren voor jou de beste koop. In de meeste gevallen gaat het hierbij om schoenenkasten met klapdeuren, maar ook schuifdeuren en zelfs draaideuren komen bij de schoenenkast voor.

Schoenenbank Zaza

Schoenenbank Zaza

En dan zijn er nog de extra mogelijkheden die veel schoenenkasten bieden. Er zijn bijvoorbeeld lage schoenenkasten waarop je kunt zitten (een schoenenbank)  en hoge schoenenkasten met spiegel. Ook zijn er (een beperkt aantal) schoenenkasten die je niet op de grond plaatst maar ophangt. Vaak zijn dit schoenenrekken van textiel.

Op deze pagina zie je wat voorbeelden van verschillende schoenenkasten en schoenenrekken. Bij de bovenstaande beste schoenenkasten en rekken vind je er nog veel meer.

Zie ook:

Een reactie posten

1 Reacties

  1. Wieke van Schoor3 april 2024 om 19:44

    Ik heb echt heel veel schoenen, dus ik heb een heel grote schoenenkast gekocht. Ik heb lang getwijfeld tussen een dichte schoenenkast of een open schoenenkast. Bij een gesloten schoenenkast blijven je dure schoenen schoon, maar omdat ik gelukkig wordt als ik mijn schoenen zie word ik gelukkig dus ik heb toch voor een open kast gekozen. In mijn kamer die als walk in closet dienst doet staan de schoenen prachtig uitgestald.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.