Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste slaapmasker (oogmasker)

 

Veel mensen slapen beter met een slaapmasker (ook wel oogmasker genoemd). Er zijn diverse redenen om een slaapmasker te gebruiken. Hier kijken we naar de beste slaapmaskers.


De beste slaapmaskers

 Hieronder vind je een overzicht met alle slaapmaskers die een 5 sterren waardering hebben gehaald.

Strex slaapmasker / oogmasker

Strex slaapmasker / oogmasker

Waarom een slaapmasker gebruiken

Waarom gebruiken mensen een slaapmasker. Daarvoor kunnen diverse redenen zijn. De hoofdreden is natuurlijk dat de gebruiker van een oogmasker een donkere omgeving nodig heeft om in slaap te vallen. Dit zijn redenen waarom daarvoor vaak beroep op het slaapmasker wordt gedaan:

  • Men slaapt overdag (bijvoorbeeld een nachtdienst) en in de slaapkamer is het dan te licht om te slapen.
  • Men heeft een partner die graag in bed leest en de gebruiker van het slaapmasker kan bij het daarvoor benodigde licht niet slapen.
  • Men wil slapen tijdens het reizen. Bijvoorbeeld als passagier in een auto of op vakantie in een toerbus of vliegtuig.

Wat is een goed slaapmasker?

Aan welke voorwaarden met een goed slaapmasker voldoen?

  • Het oogmasker moet het licht van buitenaf volledig blokkeren.
  • Een slaapmasker moet comfortabel zitten.
  • Het masker moet verstelbaar zijn zodat je het goed op maat kunt maken.
  • Een slaapmasker moet makkelijk kop reis mee te nemen zijn.

Mensen gebruiken ook een slaapmasker omdat hen dat rust geeft. Eeen goed slaapmasker is gemaakt van zacht materiaal en soms zijn ze zelfs van een geurige vulling voorzien. Zo wordt een slaapmasker een wellness attribuut dat stress verminderd en rust geeft.

Yubbi 3D slaapmasker / oogmasker

Yubbi 3D slaapmasker / oogmasker

Wat is een 3D slaapmasker?

Veel slaapmasker worden als 3D slaapmasker verkocht, maar wat is een 3D slaapmasker precies? Over een 3D slaapmasker wordt gesproken als het slaapmasker een driedimensionale vorm. In tegenstelling tot traditionele platte slaapmaskers, heeft een 3D slaapmasker een verhoogde ruimte rond de ogen. 

Hierdoor druk het masker niet tegen het oog aan wat comfortabeler aanvoelt. Bovendien kunnen oogleden en wimpers vrij bewegen als je je ogen onder het oogmasker beweegt. Een 3D oogmasker geeft ook minder kan op irritatie. Het beste slaapmasker is dus een 3D slaapmasker. 

De beste slaapmasker merken

Veel slaapmaskers zijn van onbekend fabricaat, wat niet wegneemt dat dit goede slaapmaskers kunnen zijn. Liever een A-merk slaapmasker? Kijk bij bovenstaande beste slaapmakers dan eens bij de oogmaskers van bijvoorbeeld Tempur, Yumeko, Strex en Simia.

Winkels als Kruidvat, Action, Etos, Zeeman en Bijenkorf en Hunkemoller verkopen vaal slaapmaskers, maar terwijl je daar vaak maar kun kiezen uit 1 of 2 verschillende slaapmaskers vind je in het bovenstaande beste slaapmasker overzicht enkele tientallen goede slaapmaskers, waaronder veel 3D oogmaskers waaruit je makkelijk het voor jou beste slaapmasker in de gewenste prijsklasse kunt selecteren.

Ander slaapmiddel: Melatonine

Een alternatief voor een slaapmasker kan melatonine zijn. Melatonine is een natuurlijk slaapmiddel dat helpt om in slaap te vallen. Het is dus geen slaapmiddel dat verdooft en je in slaap houdt, zoals een slaappil, maar een middel dat er voor zorgt dat je makkelijker in slaap valt.

Onderwerp:
Een slaapmasker is een eenvoudig middel om in slaap te komen als het in een ruimte niet donker genoeg is. Het beste slaapmasker / beste oogmasker is een 3D slaapmasker. Zo'n oogmasker drukt niet tegen de ogen. Meer beste slaapmaskers vind je boven.

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *