Slimme wasmachine met WiFi en app

Steeds meer wasmachines zijn via een app te controleren en te bedienen. Hier de beste wasmachines met WiFi en app.

slimme wasmachine met wifi en app


Beste slimme wasmachines met app uit de test

We hebben de beste wasmachine met app in diverse klassen, waaronder ook de beste wasmachine met app met een laag energieverbruik en de beste goedkope wasmachine met app.

Ook vind je bij onderstaande wasmachines met WiFi en app wasmachines met verschillende vulgewichten zoals 8 kilo vulgewicht en 9 kilo vulgewicht. Deze wasmachines die je met een app op je telefoon kunt bedienen staan bij de test hier onder. wasmachine keuzehulpWasmachine aanbiedingen beste winkels 

We hebben ook een overzicht met de beste en goedkoopste winkels waar je alle soorten wasmachines (dus ook smart wasmachines) kunt kopen.Wat kan je met een smart wasmachine met WiFi en app?

Een wasmachine met app wordt ook wel slimme wasmachine of smart wasmachine genoemd. Dat slimme zit hem niet in de wasmachine zelf maar in de app op je mobiele telefoon of tablet. Met deze app kun je de wasmachine van afstand bedienen. De app maakt in feite van je smartphone of tablet een afstandsbediening.

Hiervoor is naast de app op je telefoon ook een internet verbinding nodig tussen de slimme wasmachine en je lokale netwerk. Daarvoor is een smart wasmachine voorzien van WiFi die draadloos contact maakt met je lokale netwerk (je moet thuis dus wel over een WiFi netwerk beschikken). Via dat lokale netwerk kan de wasmachine vervolgens ook contact maken met internet. Zodoende kun je ook van uit heel andere plaatsen contact leggen met de wasmachine. Bijvoorbeeld op je werk, in de auto of tijdens het maken van een boswandeling.

Maar ook in huis is het handig als de wasmachine via WiFi en een app te bedienen is. Staat de slimme wasmachine in de badkamer of op zolder? Vanuit de woonkamer kun je hem via de app bedienen.

De was in en uit de machine halen zal je via de app niet lukken, maar er zijn wel veel andere handige mogelijkheden die een slimme wasmachine met WiFi en app. Je kan bijvoorbeeld de wasmachine van afstand starten. Dat kan via een knop in de app of je kan in de app een timer instellen. En als de wasmachine klaar is met zijn werk krijg je daarvan een bericht op je mobiele telefoon.

Ook instellingen als wasprogramma's zijn via de app te selecteren en uit te voeren. Daarnaast zijn er nog mogelijkheden die per merk wasmachine kunnen verschillen.De mogelijkheden van verschillende wasmachine apps

Hier kijken we naar de mogelijkheden van de wasmachine apps voor de smart wasmachines van Samsung, LG, Bosch, AEG, Siemens en Miele.

Bosch Home Connect app

De Bosch Home Connect app geeft je een wasadvies aan de hand van sensoren die een inschatting van het wasgoed maken. Je kunt dit wasadvies opvolgen of via de app een ander wasprogramma kiezen. Een slimme Bosch wasmachine kent vele mogelijkheden en via WiFi en de Bosch Home Connect app zijn deze allemaal te activeren.

Samsung SmartThings app

Bij Samsung wasmachine met Samsung SmartThings (het smart home systeem van Samsung) is het opletten. Er is binnen SmartThings namelijk een verschil tussen een Samsung wasmachine met Smart Check en een slimme Samsung wasmachine met Smart Control.

Samsung Smart Check geeft in de app alleen informatie over storingen, met mogelijke oplossingen. Handig, maar de bovenstaande slimme wasmachine bediening is alleen aanwezig op Samsung Smart Control wasmachines.

AEG Care app

Slimme AEG wasmachines met WiFi gebruiken de AEG Care app. In deze slimme wasmachine assistent geef je aan wat voor was je in de machine doet en hoe vuil dit wasgoed is. Vervolgens krijg je een wasadvies dat je kunt opvolgen (of niet). De AEG Care app geeft ook veel informatie over het wassen in het algemeen (die je ook kunt raadplegen als je geen smart wasmachine hebt).

LG ThinQ app

WiFi wasmachines van LG gebruiken de LG ThinQapp. Een sterk punt van deze wasmachine app is dat deze spraakgestuurd is. Zo kun je bijvoorbeeld vanuit de auto met je wasmachine "telefoneren". Ook geeft de LG ThinQ app goed advies over het onderhoud van je slimme LG wasmachine.

Siemens Home Connect

Een Siemens WiFi wasmachine bedien je met de Siemens Home Connect app. Deze geeft je vanaf iedere plek controle over je Siemens wasmachine.

Miele @Mobile app

Ook Miele maakt slimme wasmachines met WiFi en app. In hun Miele Mobile app kun je precies opgeven wat voor was je in de Miele wasmachine hebt gedaan. Kleur, stof, kwetsbaarheid, enz. Vervolgens geeft de Miele slimme assistent je wasadvies.


Bij een Miele TwinDos wasmachine, met wasmiddel dosering, krijg je in de app een melding wanneer het reservoir met wasmiddel bijgevuld moet worden.

Andere WiFi wasmachine apps

En zo zijn er meer fabrikanten van wasmachines met WiFi en app. Bijvoorbeeld Haier (hOn app), Hoover (Wizard app) en Beko (HomeWhiz app) maken allemaal slimme wasmachines die via WiFi en een app van afstand te bedienen zijn.


Bij de bovenstaande aanbiedingen van goedkoopste wasmachine winkels vind je al deze smart wasmachines. En bij de beste slimme wasmachine test vind je de beste wasmachine met WiFi en app in iedere categorie.Meer testen van wasmachines

Kijk hier onder voor meer wasmachine testen. Bijvoorbeeld de beste wasmachines uit de test van goedkope wasmachines, van grote en kleine wasmachines, de beste wasdroogcombinatie, de beste voorlader en veel meer best geteste wasmachines.Onderwerp:
Bij deze wasmachine test vind je de beste slimme wasmachines. Met zo'n smart wasmachine bedoelen we een moderne wasmachine met WiFi die je met een app kunt bedienen. Veel grote wasmachine merken maken smart wasmachines met app en WiFi, bijvoorbeeld Samsung, Bosch, Miele, AEG, LG en Siemens, maar ook kleinere en minder bekende wasmachine fabrikanten hebben slimme wasmachines in hun aanbod.

Een reactie posten

1 Reacties

  1. Een echt slimme wasmachine is niet alleen via app en internet te bedienen maar ik ook van zichzelf slim. Een echt smart wasmachine is ook intelligent genoeg om zelf te bepalen hoeveel wasmiddel, energie en water hij moet gebruiken om goed maar zo zuinig mogelijk te wassen. Ik vind het ook een sterk punt van een slimme wasmachine als deze zijn eigen energieverbruik goed in kaart brengt en tips geeft hoe nog beter en zuiniger te wassen.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.