Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Soundbar voor muziek

Wat is de beste soundbar voor muziek en aan welke eigenschappen moet de goede soundbar voor muziek voldoen? Hier lees je het.

Sonos arc beste soundbar muziek

Een soundbar wordt meestal gekocht om er voor te zorgen dat jet televisie geluid veel mooier klinkt. Maar als je een dure soundbar met hoge audio kiest kun je deze natuurlijk ook als woonkamer speaker voor je muziek gebruiken. Hier tips voor het kiezen van de beste soundbar voor muziek.

Natuurlijk is een goede soundbar voor muziek ook een goede soundbar voor films en andere televisie toepassingen. Maar van de beste soundbar voor muziek mag je nog iets meer verwachten.

Een subwoofer voor de mooiste bas in de muziek

Je hebt soundbars die je met subwoofer (sub) en zonder subwoofer koopt. Voor zowel het beste televisiegeluid als de hoogste muziekkwaliteit is een losse subwoofer een absolute aanrader. 

Het geluid in films is imponerender, maar ook muziek klinkt veel voller met stevige bas die je onmiddellijk mist als je de subwoofer uitschakelt.

De beste soundbar voor muziek is momenteel de Sonos Arc met subwoofer. De soundbar zelf heeft de beschikking over wel 8 woofers en 3 tweeters. De Trueplay techniek past het geluid aan naar de akoestiek van de kamer. Iedere Sonos soundbar heeft echter wel groot nadeel, ze ondersteunen geen bluetooth

soundbar keuzehulp

Streamen van muziek naar de soundbar

De beste soundbar voor muziek moet natuurlijk in staat zijn deze muziek van zoveel mogelijk bronnen af te spelen. Op z'n minst moet de soundbar bluetooth ondersteunen zodat je de muziek van bijvoorbeeld de telefoon op de soundbar kunt afspelen. Iets waarin de Sonos soundbar dus te kort schiet.

Wil je een bluetooth soundbar? Of is de Sonos Arc je te duur? Bij de beste soundbar test vind je meer best geteste soundbars.

Als de soundbar ook via WiFi (draadloos) of ethernet (bekabeld) met het netwerk (en internet) verbonden kan worden, dan nemen de mogelijkheden nog verder toe.

Een goede WiFi soundbar kan bijvoorbeeld vaak zelfstandig (dus zonder tussenkomst van een telefoon) verbinding maken met Spotify. Ook internetradio kan op die manier vaak via een WiFi soundbar worden beluisterd,

De soundbar in een multiroom netwerk opnemen

Het is soms ook mogelijk om een soundbar in het multiroom audio netwerk op te nemen. Zo kun je de soundbar koppelen aan andere speakers in dezelfde ruimte of aan speakers in andere ruimtes in huis. Het is hierbij wel een must dat zowel de speakers als de soundbar dezelfde multiroom techniek ondersteunen. Vaak komt het er op neer dat het netwerk speakers van hetzelfde merk moeten zijn.


Meer informatie over soundbars vind je op Beste Soundbar Kopen. Daar zijn ook de soundbar aanbiedingen van de beste winkels te vinden.

Geluidskwaliteit van de soundbar

And last but not least, natuurlijk moet de kwaliteit van de soundbar speakers hoog zijn. Kies niet voor een goedkope soundbar als je een goede soundbar voor muziek wilt hebben, maar kies voor een topmodel soundbar om muziek in de beste kwaliteit te beluisteren.

Foto: Sonos Arc soundbar met subwoofer


Onderwerp:
Hier kijken we naar de beste soundbar voor muziek. De Sonos Arc geldt als beste soundbar voor muziek, al kan deze soundbar niet als bluetooth speaker gebruikt worden.

Een reactie posten

3 Reacties

 1. Ik heb een LG soundbar en het geluid is enorm veel beter dan het TV geluid. Dat had ik absoluut niet verwacht. De reden om een soundbar te kopen was aanvankelijk dan ook niet het TV geluid (dat was een leuke bijkomstigheid), maar we hadden een speaker in de zithoek nodig en zo konden we een speaker en beter TV geluid combineren.
  Muziek afspelen via de soundbar vind ik dus heel belangrijk. Zowel van de TV als van de stereo installatie als streaming audio vanaf telefoons of mijn laptop. Het geluid van de muziek klinkt perfect. Een goede soundbar is meer dan een TV speaker, het is meteen een geweldige audio speaker waarmee je muziek van alle bronnen in hoge kwaliteit kan afspelen. Ik heb wel spijt dat ik bij de LG soundbar niet meteen een subwoofer gekocht heb. Maar die subwoofer gaat er wel komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een goede soundbar is inderdaad een heel goede speaker voor in huis. Je moet je bij de aanschaf van een soundbar dan ook verder kijken dan de TV en zeker niet op de prijs beknibbelen. Met een goede soundbar haal je een prima woonkamer speaker in huis.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vond in een Consumentenbond Gids van 2023 een test van soundbars en daaruit kwamen Samsung soundbars als beste soundbar uit de test. Vooral op de kwaliteit van het geluid scoorde de Samsung soundbars duidelijk beter dan de rest. Voor muziek maakt Samsung dus de beste soundbar.

  Omdat ik mijn soundbar ook als speaker wil gaan gebruiken ga ik een Samsung soundbar kopen. Ik twijfel alleen nog over het formaat. Liefst een lekker brede soundbar, maar hoe breder hoe duurder, dat is weer een nadeel.

  BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.