Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Soundbar voor muziek

 

Wat is de beste soundbar voor muziek en aan welke eigenschappen moet de goede soundbar voor muziek voldoen? Hier lees je het.

Sonos arc beste soundbar muziek

Een soundbar wordt meestal gekocht om er voor te zorgen dat jet televisie geluid veel mooier klinkt. Maar als je een dure soundbar met hoge audio kiest kun je deze natuurlijk ook als woonkamer speaker voor je muziek gebruiken. Hier tips voor het kiezen van de beste soundbar voor muziek.

Natuurlijk is een goede soundbar voor muziek ook een goede soundbar voor films en andere televisie toepassingen. Maar van de beste soundbar voor muziek mag je nog iets meer verwachten.

Een subwoofer voor de mooiste bas in de muziek

Je hebt soundbars die je met subwoofer (sub) en zonder subwoofer koopt. Voor zowel het beste televisiegeluid als de hoogste muziekkwaliteit is een losse subwoofer een absolute aanrader. 

Het geluid in films is imponerender, maar ook muziek klinkt veel voller met stevige bas die je onmiddellijk mist als je de subwoofer uitschakelt.

De beste soundbar voor muziek is momenteel de Sonos Arc met subwoofer. De soundbar zelf heeft de beschikking over wel 8 woofers en 3 tweeters. De Trueplay techniek past het geluid aan naar de akoestiek van de kamer. Iedere Sonos soundbar heeft echter wel groot nadeel, ze ondersteunen geen bluetooth


Streamen van muziek naar de soundbar

De beste soundbar voor muziek moet natuurlijk in staat zijn deze muziek van zoveel mogelijk bronnen af te spelen. Op z'n minst moet de soundbar bluetooth ondersteunen zodat je de muziek van bijvoorbeeld de telefoon op de soundbar kunt afspelen. Iets waarin de Sonos soundbar dus te kort schiet.

Wil je een bluetooth soundbar? Of is de Sonos Arc je te duur? Bij de beste soundbar test vind je meer best geteste soundbars.

Als de soundbar ook via WiFi (draadloos) of ethernet (bekabeld) met het netwerk (en internet) verbonden kan worden, dan nemen de mogelijkheden nog verder toe.

Een goede WiFi soundbar kan bijvoorbeeld vaak zelfstandig (dus zonder tussenkomst van een telefoon) verbinding maken met Spotify. Ook internetradio kan op die manier vaak via een WiFi soundbar worden beluisterd,

De soundbar in een multiroom netwerk opnemen

Het is soms ook mogelijk om een soundbar in het multiroom audio netwerk op te nemen. Zo kun je de soundbar koppelen aan andere speakers in dezelfde ruimte of aan speakers in andere ruimtes in huis. Het is hierbij wel een must dat zowel de speakers als de soundbar dezelfde multiroom techniek ondersteunen. Vaak komt het er op neer dat het netwerk speakers van hetzelfde merk moeten zijn.


Meer informatie over soundbars vind je op Beste Soundbar Kopen. Daar zijn ook de soundbar aanbiedingen van de beste winkels te vinden.

Geluidskwaliteit van de soundbar

And last but not least, natuurlijk moet de kwaliteit van de soundbar speakers hoog zijn. Kies niet voor een goedkope soundbar als je een goede soundbar voor muziek wilt hebben, maar kies voor een topmodel soundbar om muziek in de beste kwaliteit te beluisteren.

Foto: Sonos Arc soundbar met subwoofer


Onderwerp:
Hier kijken we naar de beste soundbar voor muziek. De Sonos Arc geldt als beste soundbar voor muziek, al kan deze soundbar niet als bluetooth speaker gebruikt worden.

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *