Beste topper matras (topdekmatras, topmatras, dekmatras)

De beste topmatrassen uit de test. Met goede selectiemogelijkheden voor het vinden van het voor jou best geschikte beste topper matras.


Wat is een topmatras?

Een topmatras (topdekmatras, dekmatras, topper matras) is een matras dat je op je gewone matras legt. Het topmatras is vooral bekend als het bovenste matras van een boxspring, maar ook bij een gewoon bed (ledikant) kun je het draagcomfort sterk verbeteren met een topdekmatras.

Ligt je matras niet plezierig? Dan kun je er een topmatras op leggen om het comfort te verhogen. Of je gebruikt een topper in een tweepersoons bed bovenop twee losse matrassen zodat je heen last hebt van die vervelende spleet of van verschuivende matrassen.

Met een topmatras op je bed geef je je bed het comfort van een boxspring. Hieronder de beste topmatrassen / topdekmatrassen / toppers voor op een gewoon bed of op een boxspring bed.
Beste topmatrassen

We hebben niet één beste topper matras, maar een hele lijst met beste topdekmatrassen. Er is namelijk geen één beste topmatras maar een grote variëteit aan maten, persoonlijke voorkeuren en lichamelijke eigenschappen die mede bepalen wat voor jou het beste topdekmatras is.

Hieronder vind je alle topmatrassen die een waardering van 5 sterren hebben gekregen.


Uit dit overzicht met alle beste topmatrassen kun je eenvoudig je beste topdekmatras kiezen. Hieronder hebben we wat tips voor bij het kiezen van de voor jou beste topmatras.Dikte van het topper matras

Een topmatras kan heel verschillende diktes hebben, Je hebt topmatrassen van slechts 2 cm, maar je kunt ook een topdekmatras van meer dan 12 cm kopen. 

Een dun topmatras volstaat als je het dekmatras gebruikt om het (goede) matras daar onder te beschermen. Gebruik je de topper omdat het matras daaronder te slecht of te hard is, dan kun je beter een wat dikker topmatras kopen want anders haal je het gewenste comfort niet.

Hou er wel rekening mee dat een topper er voor bedoeld is om op een bestaand matras of boxspring te leggen. Ook dik topmatras moet je niet direct op een lattenbodem of bedbodem leggen. Daarvoor is een topper niet bedoeld.


Topmatras / topper Ada Sleep

Topmatras / topper Ada Sleep
Afmetingen topmatras

Een topper koop je in dezelfde maat als het matras er onder. Anders hangt het topmatras over of is het matras onder het topdekmatras te veel zichtbaar.

Topdekmatrassen zijn er dan ook in alle matras maten. Zowel voor éénpersoons bedden, tweepersoons bedden als twijfelaars. Het 180x200 topmatras, 160x200 topmatras en 140x200 topdekmatras, 120x200 topmatras, 90x200 topmatras en de 80x200 topper zijn de beste verkochte maten, maar er zijn ook andere breedtes en bijvoorbeeld toppers met een lengte van 210 cm, 190 cm en zelfs 220 cm (voor lange mensen) te koop.

Natuurlijk kun je in het bovenstaande overzicht met beste topmatrassen je beste topmatras op de gewense maten en dikte zoeken.
Topdekmatras materialen

Dekmatrassen zijn er met vullingen met verschillende materialen. Net zoals gewone matrassen.

Een koudschuim topper neemt goed vocht op en is daarom erg geschikt voor mensen die 's nachts veel transpireren. Ook is een koudschuim matras erg veerkracht en gaat mede daarom lang mee.

Een traagschuim dekmatras is een heel comfortabele topper. Een traagschuim topper is comfortabel omdat het schuim zich naar je lichaam vormt, maar daardoor voelt een traagschuim topmatras wel vrij zacht aan. Ook is een traagschuim topper minder geschikt als je het snel warm hebt en transpireert. Ook voor wie woelt is deze mee vormende topper minder geschikt.

Voor een polyeter topmatras kies je omdat het een goedkoop topmatras is. Zo'n goedkope topper heeft verder namelijk alleen maar nadelen ten opzichte van een koudschuim topper of een traagschuim topper. Een polyeter dekmatras is minder comfortabel, ventileert slecht en slijt snel. Een polyeter topper is dus geen aanrader als je het beste topmatras zoekt.

Een latex topmatras bevat rubber aan de binnenkant. Dit is een hele elastisch materiaal dat zich dus goed naar je lichaam aanpast. Een latex topper is een heel comfortabel topmatras dat goede ondersteuning geeft. Ook is het een warmer materiaal, in de winter maar ook in de zomer. Een latex topper is dus een goede topper, maar de ventilatie is minder dan die van een koudschuim topmatras.Maximale belasting topper matras

Belangrijk bij het kiezen van een matras of topper is jouw gewicht. Bij het kiezen van het beste topmatras maakt het veel uit of je zwaar of licht bent. Logisch want een zwaar persoon oefent veel meer druk op het topdekmatras uit. Bij de bovenstaande beste toppers kun je daarom bij het zoeken van je beste topdekmatras ook je gewicht opgeven.
Kies je persoonlijk beste topmatras

Bij de aanbiedingen alle topper matrassen vind je duizenden van deze  topdekmatrassen. Schrik niet van dit aantal. Via selectie mogelijkheden kun je snel en makkelijk filteren zodat alleen de voor jou beste topper matrassen overblijven. 

De makkelijkste manier om via het overzicht met beste topmatrassen je persoonlijk beste topper te vinden is door je gewicht, je voorkeur voor een harde, middelharde of zachte topper opt te geven, en of je een rugslaper, buikslaper of zijslaper bent. En natuurlijk geef je ook de gewenste maat op. 

Je krijgt dan alle voor jou goede topmatrassen te zien, zonder dat je je druk hoeft te maken om het gebruikte materiaal e.d.

Heb je voorkeur voor bepaalde merken? Ook deze kun je in je selectie opnemen. Goede topdek matrassen worden onder andere gemaakt door Tempur, Auping, Hastens, Aerosleep, Pullman, Emma Sleep, Avek en Swiss Sense.Topmatras voor mensen met allergie

Deze selectie kun je nog aanvullen door eventuele allergische klachten aan te geven. Zo verwijder je de toppers uit de lijst die niet geschikt zijn voor mensen met een allergie voor huisstofmijt, een allergie voor latex, voor rubber of voor wol. 

Verder kun je ook een maximale prijs opgeven, en aan het eind van je selectie hou je alleen de voor jou beste topper matras over.

Natuurlijk kun je ook bij een winkel als Ikea, Leen Bakker, Jysk of Beter Bed naar een topper matras kijken, maar bij deze winkels vind je nog geen fractie van het aanbod aan topmatrassen dat je online bij bovenstaande topper aanbiedingen vindt.Meer beste matrassen en bedden uit de test

We hebben meer best geteste producten voor je bed uit de test. Van matras tot ledikant, boxspring, lattenbodem en dekbed. Hieronder vind je al het beste uit de test.

Zoek je het beste topmatras / beste topper / beste dekmatras / beste topdekmatras? Hier boven vind je alle beste topmatrassen. Ook geven we tips voor het kiezen en goedkoop kopen van je beste topmatras voor boxspring of ledikant.

Een reactie posten

3 Reacties

  1. Ik heb een Matt Sleeps topmatras gekocht omdat dit het beste topmatras uit een hele reeks testen is. Het beste topmatras volgens de Consumentenbond en volgens meerdere consumenten verkiezingen. Het is ook een echt goed topmatras. Stevig maar aangenaam. Een echt top matras!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je moet het topmatras niet zien als een manier om een doorgezakt matras weer te verbeteren. Een goed topmatras op een versleten matras blijft een slecht matras. Ik adviseer een goed matras onder een topmatras om gezond te liggen en goed te slapen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Vergeet niet om af en toe het topmatras te draaien om kuilen en slijtage te voorkomen.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.