Header Ads Widget

Amazon Prime gratis

Beste VR bril

De beste VR bril uit de test en aanbiedingen van VR brillen voor de smartphone, voor de computer en van zelfstandig werkende VR brillen.

vr bril


Virtual Reality (VR) wordt steeds meer ingezet. Bij gaming, maar ook bij serieuze toepassingen zoals opleidingen en traumaverwerking. De VR-bril (Virtual Reality) is daarbij de toegang tot de virtuele wereld. 

Hier kijken we naar de beste VR-bril uit de meest recente test, hebben we aanbiedingen van alle gangbare VR brillen in Nederland en geven we tips en informatie voor het kiezen van je beste VR-bril.

De beste VR bril uit de test

We beginnen met de best geteste VR bril en vervolgens kijken we naar de verschillende soorten VR brillen. Tevens vind je hier onder aanbiedingen van ieder soort VR bril.

Verschillende soorten VR brillen

Virtual reality brillen zijn er in heel verschillende soorten. Laten we eest kijken naar de drie belangrijkste soorten VR brillen voor thuis.

VR bril smartphone

De meest eenvoudige en meest goedkope soort VR bril is de VR bril voor de smartphone. Deze 3D brillen bestaan voor een groot deel uit een houder waarin je je smartphone schuift. Je hebt de telefoon dan vlak voor je ogen, en speciale lenzen van de VR bril vergroten en vervormen het beeld waardoor het lijkt alsof je je in de beelden begeeft. Hiervoor zijn wel speciale apps, video's of smartphone software nodig.


Samsung Gear VR bril voor Samsung smartphone

Samsung Gear VR bril smartphone


Een VR bril voor de smartphone gebruikt de sensoren van de telefoon (zoals de accelerometer en de gyroscoop om de bewegingen van de gebruiker te registreren. Het meeste werk wordt dus door de telefoon gedaan, en niet door de VR-bril.

VR-brillen voor de smartphone zijn al te koop voor een paar tientjes. De mogelijkheden en het realisme van het gebruik zijn echter een stuk minder dan de meer geavanceerde VR brillen die we hierna bespreken.

VR bril computer

Een VR bril die je op de computer aansluit biedt meer realisme, meer mogelijkheden en mooiere beelden dan een smartphone VR bril. Dat komt vooral omdat een computer (en dan met name een goede game PC) veel meer rekenkracht heeft dan een telefoon. Een snelle processor, voldoende RAM en een goede videokaart zorgen voor een veel echter ogende virtual reality waar je soepel doorheen beweegt.

Bij een VR bril voor de computer bevinden de sensoren zich in de bril. In tegenstelling tot de smartphone blijft de PC of laptop immers gewoon op het bureau of de tafel staan.


HTC Vive VR bril computer

HTC Vive VR bril computer


Soms worden er ook handcontrollers meegeleverd zodat de VR software ook de bewegingen van de handen kan registreren. Dit geeft natuurlijk veel meer mogelijkheden in bijvoorbeeld games. Je kunt dankzij handsensoren voorwerpen oppakken en handbewegingen maken.

De meest bekende VR bril voor de computer zijn de VR brillen uit de HTC Vive serie.

Meta VR bril

De nieuwste soort VR brillen zijn de Meta VR brillen. Een Meta VR bril werkt zonder smartphone, computer of ander extern apparaat. 

De Meta VR bril (de Meta Quest serie) is ontwikkelt door Meta, het moederbedrijf van Facebook. De Meta VR bril heeft de kwaliteit en mogelijkheden van een VR bril voor de computer zonder dat er een computer nodig is. 


Meta Quest 2 VR bril

Meta Quest 2 VR bril


VR games en andere VR software worden op de bril opgeslagen en ook al het rekenwerk moet zo'n zelfstandig werkende VR bril voor zijn rekening nemen. Dat betekent dat een Meta Quest VR bril geavanceerder en duurder is dan andere VR brillen.

Na de eerste Meta VR bril bracht de fabrikant de Meta Quest 2 uit met een hogere resolutie (bijna 4K) en meer draagcomfort (want lichter van gewicht).

Er zijn dus veel verschillende soorten virtual reality brillen en VR brillen in veel verschillende prijsklassen. Van een goedkope VR bril voor je smartphone tot technisch geavanceerde VR brillen voor hi tech VR games en VR werelden voor opleidingen en zelfs medische en psychologische toepassingen.

Kijk voor alle mogelijkheden van deze virtual reality brillen bij de bovenstaande aanbiedingen van VR brillen.

Zie ook:
Onderwerp:
De VR-bril (virtual reality bril) wordt steeds meer gebruikt. Voor gaming, maar ook voor serieuze toepassingen. Hier de beste VR-bril uit de test en aanbiedingen van VR brillen voor de smartphone, voor de computer en zelfstandig werkende VR brillen.

Een reactie posten

0 Reacties