Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste vrijstaande oven test

De beste vrijstaande ovens uit de vrijstaande oven test, plus aanbiedingen van meer goede vrijstaande ovens.

Veel ovens worden ingebouwd, maar naast de inbouwoven heb je ook de vrijstaande oven. Een losse oven die je overal kunt neerzetten. Alle soorten ovens zijn ook als vrijstaande oven te koop. Hier kijken we naar de beste vrijstaande ovens.

De beste vrijstaande ovens

Aangezien er meerdere soorten vrijstaande ovens zijn, zijn er ook meerde beste vrijstaande ovens. Bij voorbeeld de beste grote vrijstaande oven, de beste kleine vrijstaande oven en de beste oven vrijstaand met stoomoven. Hieronder vind je de beste vrijstaande oven in iedere klasse.


Hoe groot het aanbod aan verschillende losstaande ovens is kun je zien bij de bovenstaande oven aanbiedingen. Daar vind je meer dan 300 vrijstaande ovens met al hun specificaties, mogelijkheden en (lage) prijzen.

Severin oven vrijstaand
Severin oven vrijstaand


Hieronder kijken we naar de verschillen tussen de diverse vrijstaande ovens en geven we tips voor bij het vinden van je persoonlijk beste vrijstaande oven.

Kleine of grote vrijstaande oven?

Het grote voordeel van een vrijstaande oven is dat je helemaal vrij bent om de grootte van de oven te kiezen. Je nieuwe oven hoeft immers niet in een bestaande nis te passen. Je kan dus kiezen voor een grote oven, een kleine oven of een tussenmaatje. Er zijn vrijstaande ovens in alle formaten te koop.

Je kunt kiezen voor een kleine vrijstaande oven (tot een inhoud voor 25 liter) als je niet veel plek hebt voor de oven en / of geen grote schalen wilt gebruiken. Studenten kiezen bijvoorbeeld vaak voor een mini oven (10 liter inhoud) die maar weinig ruimte inneemt op hun kamer. 

Met een binnenbreedte van circa 25 cm is een vrijstaande mini oven groot genoeg voor een kleine ovenschaal of kleine pizza, maar bij grotere gerechten kun je beter kiezen voor een wat grotere vrijstaande oven. Een mini oven is wel erg klein.


Inventum oven vrijstaand (groot)

Inventum oven vrijstaand (groot)Veel vrijstaande ovens hebben een inhoud van 30 a 35 liter. Dat is een hele goede middenmaat, met een breedte van 50 cm voor je ovenschalen of pizza (de buitenmaat is natuurlijk groter). 

Boven de 40 liter spreekt men over een grote vrijstaande oven, maar ook ovens met een inhoud van 60 liter komen voor. Deze laatste ovens zijn breed en hoog, en daarmee geschikt voor meerdere grote schalen boven elkaar. De beste vrijstaande oven voor een groot gezin is een grote vrijstaande oven.

Voor wat betreft de buitenmaten is een gemiddelde vrijstaande oven 50 a 55 cm breed en zo'n 35 cm breed.

Maximum temperatuur oven

Let bij het kiezen van je beste vrijstaande oven ook op de temperatuur die de oven maximaal kan produceren. Daar zit nogal wat verschil in. 200 graden is het minimum dat je van een oven mag verwachten. Gemiddeld haalt een vrijstaande oven zo'n 240 graden. Hogere temperaturen kunnen ook (tot wel 300 graden), maar de vraag is of je dat echt nodig hebt. Vaak zijn dit professionele ovens.


Vrijstaande combi oven

Zoals je een vrijstaande combi magnetron hebt, zo heb je ook een vrijstaande combi oven. Er is weinig verschil tussen de twee. Als het een magnetron is met wat (basis) oven functies spreekt men over een combi magnetron, is het een serieuze oven die ook als magnetron te gebruiken is dan is het een combi oven. De termen worden echter vaak door elkaar gebruikt.

Met een combi oven kun je naast de oven functies ook ontdooien en opwarmen zoals met een magnetron. Dat scheelt je een keuken apparaat. Met een vrijstaande combi oven heb je geen losse magnetron meer nodig.

Vrijstaande heteluchtoven

Veel vrijstaande ovens zijn een hetelucht oven. Het verschil tussen een traditionele vrijstaande oven en een vrijstaande heteluchtoven is de ventilator die bij de hetelucht oven de hete lucht door de oven verplaatst. Door deze verspreiding van de warme lucht worden gerechten sneller en meer gelijkmatig gaar.

Bij de het bovenstaande vrijstaande oven aanbieding overzicht kun je aangeven dat je een heteluchtoven zoekt.


Kleine vrijstaande heteluchtoven Tefal

Vrijstaande heteluchtoven Tefal (klein)

Vrijstaande stoomoven

Wil je je gerechten kunnen stomen? Kies dan voor een vrijstaande oven met stoomfunctie. Een stoomoven is zeer geschikt om gezond en vetvrij te koken.Met stomen blijven veel vitamines behouden en dat geldt ook voor de smaak en de geur van de ingrediƫnten. Een vrijstaande oven die kan stomen is dan ook het overwegen waard.

Helaas is de keuze uit vrijstaande stoomovens minder groot dan aan de inbouw stoomovens. Bij de bovenstaande vrijstaande oven aanbiedingen kun je de stoomfunctie als voorwaarde opgeven als je je beste vrijstaande oven zoekt. Geeft dan "koken met stoom" als stoomfunctie op, want alleen dit zijn volwaardige vrijstaande stoomovens. Je hebt namelijk ook ovens die alleen wat stoom aan het bakproces toevoegen om uitdroging te voorkomen, maar dit zijn geen echte stoomovens.

Vrijstaande grilloven

Je kunt bij de bovenstaande oven aanbiedingen ook aangeven dat je met de vrijstaande oven wilt grillen. Grillen gaat op hoog vermogen en levert een krokante bovenkant of knapperende korst op

Meer keuzemogelijkheden beste vrijstaande oven kiezen

En zo kun je bij de bovenstaande vrijstaande oven aanbiedingen nog meer wensen en eisen opgeven waaraan je beste vrijstaande oven moet voldoen, zoals bovenwarmte, onderwarmte, een stand voor ontdooien, een speciale pizza stand, de aanwezigheid van een draaispit en / of bakplaat in de oven, een zelf reinigende functie en de kant waarheen de deur opent. Ook de maximale prijs die je vrijstaande oven mag hebben kun je daar opgeven.

Ook de merken die je voorkeur hebben zijn daar aan te vinken. Goede vrijstaande ovens worden gemaakt door Steba, Inventum, Moulinex, Domo, Tomado, Moulinex, Tefal en veel andere bekende merken. Wat de beste vrijstaande oven van al deze ovens is kun je in de vrijstaande oven test bovenaan zien.

Zie ook:

Onderwerp:
Hier vind je de beste vrijstaande oven uit de oven test en andere goede vrijstaande ovens. Het betreft alle soorten vrijstaande ovens zoals een vrijstaande heteluchtoven, vrijstaande combi oven, vrijstaande grilloven, vrijstaande stoomoven en andere los staande ovens.

Een reactie posten

1 Reacties

  1. In mijn huurhuisje heb ik maar een heel simpele keuken zonder ingebouwde apparatuur. Gelukkig heb ik wel de ruimte om een tafel neer te zetten. Daarop staat een vrijstaande oven die ik vaak gebruik want ik hou van bakken en koken. Het is een vrijstaande combi oven want dan heb ik geen losse magnetron nodig en ik wil wel af en toe iets kunnen ontdooien of snel kunnen opwarmen.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.