Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Test beste koffiezetapparaat filter

Redactie     13:50    


De koffiezetapparaten voor filterkoffie zijn getest. Je zou het met al die koffiemachines, koffiecups en espresso-apparaten bijna vergeten, maar de meeste koffie komt thuis nog gewoon uit een koffiezetapparaat met filter.

Een koffiezetapparaat met filter is nog steeds de goedkoopste manier van koffie zetten en filterkoffie is volgens velen lekkerder dan koffie uit een cupje. Maar welk koffiezetapparaat voor filter koffie is de beste?

Disclaimer: Dit betreft een nieuwsbericht over de test van koffiezetapparaten door De Consumentenbond. TestResults.nl heeft geen binding met die organisatie.

Getest: Koffiezetapparaten voor filterkoffie
Getest door: De Consumentenbond
Publicatie test: Consumentengids februari 2016
Zie ook: Recente testen van koffiezetapparaten en koffiemachines

Beste koffiezetapparaat uit de test: Siemens TC86303 / Siemens TC86503
Beste Koop: Philips HD7546/20
Te koop bij: Aanbevolen winkels 

Siemens was de winnaar van deze test van beste koffiezetapparaat voor filterkoffie. Zowel de Siemens TC86303 als de Siemens TC86503 haalde de hoogste waardering (een 7,7) van alle filter koffiezetapparaten. Deze twee Siemens beste koffiezetapparaten verschillen door de koffiekan van elkaar. Hieronder meer informatie.

Beste koffiezetapparaat: Siemens TC86303

Dit ls beste koffiezetapparaat geteste Siemens filter-koffiezetapparaat heeft een capaciteit van 10 koppen koffie. Deze koffie komt terecht in een glazen kan. Het beste koffiezetapparaat uit de test is voorzien van o.a. automatische afslag, een afneembaar waterreservoir, een timer, een druppelstop en een zwenkfilter.


Beste koffiezetapparaat: Siemens TC86503

De bovengenoemde Siemens TC86303 eindigde gelijk met zijn bijna naamgenoot, de Siemens TC86503. Dit is een duurdere versie met een kleine capaciteit (8 koppen). Het verschil tussen beide types zit hem in de kan. Het Siemens TC86503 filter koffiezetapparaat beschikt over een isolerende thermoskan. Verder zijn de beide Siemens koffiezetapparaten gelijk. Daarmee delen ze de eer het beste koffiezetapparaat met filter uit de test te zijn.


Beste Koop: Philips HD7546/20

De bovengenoemde Siemens filter koffiezetapparaten zijn niet duur. Reken op zo'n 90 a 110 euro (kijk bij de bovengenoemde aanbevolen winkel voor de laagste actuele prijzen). Maar de Consumentenbond koos toch een Beste Koop. Een terechte Beste Koop want de filter koffiezetapparaat Philips HD7546/20, de nummer drie uit de test, is zo'n 2 tientjes goedkoper en haalde een 7,6 als cijfer. Slechts 0,1 punt minder dus.

Dit maakt dit Philips koffiezetapparaat voor filter koffie een terechte beste koop.


Dit Philips koffiezetapparaat heeft een capaciteit van 1,2 liter (15 koppen!) en een dubbelwandige RVS thermoskan. Helaas ontbreekt de timer en is het waterreservoir niet afneembaar. Maar je hebt wel een filter koffiezetapparaat met een grote capaciteit voor weinig geld, met bovendien een thermoskan die je koffie lekker lang warm houdt

Kijk bij de bovengenoemde aanbevolen winkels voor alle specificaties en prijzen van deze beste koffiezetapparaten met filter uit de koffiezetapparaat test. Ook van andere goede koffiezetapparaten en koffiemachines.

De volledige test van koffiezetapparaten is te vinden in de Consumentengids februari 2016

,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.