Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Test beste pastamachine

Met een pastamachine kun je alle soorten pasta zelf maken. Kijk hier voor de beste pastamachine.

Beste pastamachine test Marcato


Zelf spaghetti, lasagne, tagliolini, ravioli en fettuccin maken? Dat kan allemaal met de Marcato Atlas pastamachine die door de Duitse vergelijkingsite Expertentesten is uitgeroepen tot de beste pastamachine. Maak nu zelf verse pasta met de beste pastamachine!

Getest: Test beste pastamachine
Getest door: Testsieger.de
Beste pastamachine: Marcato Atlas 150
Beste pastamachine voor spaghetti: Marcato Multipast
Te koop bij: Aanbiedingen Marcato pastamachines
Zie ook: Aanbiedingen alle pastamachines (ruim 300)


Beste pastamachine: Marcato Atlas

Deze beste pastamachine is een veelzijdige pastamaker. Met de best geteste Marcato Atlas 150 pastamachine kun je standaard zelf drie soorten pasta maken: lasagne, fettuccin en tagliolini. 

Maar de mogelijkheden kun je nog veel verder uitbreiden met extra opzetstukken. Daarmee maak je nog veel meer soorten pasta, zoals spaghetti, reginette of ravioli.Video: Zelf pasta maken met de Marcato pastamachine


Je kunt de Marcato Atlas 150 pastamachine met motor en zonder motor kopen. Zonder elektrische motor gebruik je een zwengel om handmatig te draaien. 

Dat is meer werk, maar dan ben je wel goedkoper uit. Door de pastamachine handmatig te bedienen en te kiezen voor een versie zonder motor kun je enkele tientjes besparen op de aanschafprijs.

Maar of je deze pastamaker met of zonder elektrische motor koopt, de Marcato Atlas is een pastamachine van hoge kwaliteit, gemaakt van hoogwaardig verchroomd staal met  messen en walsen van geanodiseerd aluminium.

Je koopt deze beste pastamachine uit de test bij de bovengenoemde aanbiedingen van Marcato pastamachines.

Meer Marcato pastamachines

Dat er een Marcato pastamachine als beste pastamachine is getest is niet verwonderlijk. Marcato is namelijk helemaal gespecialiseerd in deze pastamachines voor thuis en bijvoorbeeld restaurants. Marcato maakt deze pastamachines al sinds 1930, en natuurlijk is Marcato een Italiaans bedrijf.

Marcato maakt zowel elektrische pastamachines als pastamachines om pasta met de hand te maken. Handmatige Marcato pastamachines zijn de Marcato Atlas 150 (hun belangrijkste pasta maker) en de retro Marcato Otello waarmee het in 1930 allemaal begon. 

Ook is er de Marcato Ampia die je kunt zien als een meer eenvoudige versie van de Atlas, maar deze is minder populair.

Liever een elektrische pastamachine? Dan heeft Marcato de Marcato Atlasmotor (de elektrische versie van de Atlas), de Marcato Ampiamotor (de Ampia met motor) en de Marcato Pasta Fresca.

Voor thuisgebruik is de handmatige Marcato Atlas 150 echter de beste en meest populaire pastamaker.

Meer goede pastamachines

Er zijn nog meer goede pastamachines. Een goed beeld van wat er allemaal aan pastamachines te koop is krijg je in het overzicht met aanbiedingen van alle pastamachine bovenaan deze pagina.

Daar vind je meer dan 300 verschillende pastamachines met al hun mogelijkheden, specificaties, prijzen en vaak ook met ervaringen van gebruikers van de pastamachines. Je vindt er luxe en professionele pastamachines, maar ook eenvoudige goedkope pastamachines voor thuis.

Naast pastamachines van Marcato (wereldwijd de marktleider) vind je daar ondermeer ook pasta machines van Philips, Imperia, Smeg, Inno Cuisinno, Gefu, Cosy & Trendy en andere goede fabrikanten van goede pastamakers.

Ook bij winkels als Action, Hema en Lidl verkopen ze soms pastamachines maar zo'n goedkope pastamachine is niet altijd goed van kwaliteit. En een handmatige Marcato pastamachine is helemaal niet duur.


Zelf pasta maken met een pastamachine

Traditioneel wordt pasta met wieltjes gesneden en daarna met een grote rolstok gerold. Dit handwerk heeft echter plaatsgemaakt voor de pastamachine. Voor thuisgebruik zijn er goede en voordelige pastamachines te koop waarvan de Marcato Atlas volgens de test dus de beste pastamachine is. 

Een grote pan (minimaal 3 liter) is ook onmisbaar bij pasta maken. Hierin kook je de pasta. Gebruik eventueel een pan meteen vergiet-inzet voor veilig afgieten.

Tip: Voeg dan wat spinazievocht, bietensap of inktvisinkt toe aan het pastadeeg en je krijgt groene, roze of zwarte pasta.


De beste pastamachines tegen de laagste prijs koop je bij de bovengenoemde aanbiedingen.Foto's Marcato

Onderwerp:
Marcato is de grote testwinnaar van de pastamachine test. Zowel de beste pastamachine als de nummer twee in de test betrof Marcato pastamachines. Marcato pastamakers zijn van zeer hoge kwaliteit. Marcato is dan ook de marktleider in pastamakers. Je kunt de beste pastamachine uit de test (de Marcato Atlas) ook kopen in een versie met motor. Meer goede pastamachines vind je in het bovengenoemde overzicht met alle pastamachines.