Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Rookmelder aanbevolen door de Consumentenbond

 

Zoek je de beste rookmelder? Hier een overzicht van rookmelders die door de Consumentenbond als goede veilige rookmelder zijn getest.


Je hebt rookmelders en je hebt rookmelders. De ene rookmelder is beter dan de andere. Maar als je een rookmelder plaatst wil je natuurlijk wel zeker weten dat het een goede rookmelder is. Daarom hier de rookmelders die eerder door de Consumentenbond als beste rookmelders zijn aanbevolen.

Rookmelders aanbevolen door de Consumentenbond

Hoewel deze Consumentenbond rookmelder test al enige jaren terug is gehouden, zijn de rookmelders in deze tijd natuurlijk niet minder betrouwbaar geworden.

Kijk bij de aangeraden rookmelders in de Consumentenbond rookmelders test voor deze aanbevolen rookmelders van Smartwares, Alecto en Flamingo.


Rookmelder verplicht vanaf 2022

Vanaf 1 juli 2022 is in ieder huis (en op iedere verdieping) een rookmelder verplicht. Tot dan is die verplichting alleen voor nieuwbouw huizen, maar vanaf 1 juli 2022 moet er op iedere verdieping van een huis een rookmelder aanwezig zijn. En bij studentenwoningen, een rookmelder in iedere studentenkamer.

Als er geen rookmelder per verdieping aanwezig is kun je een boete krijgen. Nou, zal dat niet zo'n vaart lopen, maar wat wel een groot risico is, is dat de verzekering bij brandschade of rookschade mogelijk niet uitkeert als er in een huis niet voldoende rookmelders aanwezig zijn.

Bovendien is het natuurlijk voor je eigen veiligheid ook veel beter als er voldoende rookmelders in een woning aanwezig zijn.

De verplichte rookmelder moet EN 14604 certificatie hebben. Om zo'n keurmerk te krijgen moet de rookmelder makkelijk te plaatsen zijn, een duidelijk geluidssignaal geven en natuurlijk op tijd rook kunnen detecteren. De door de Consumentenbond aanbevolen rookmelders voldoen aan deze eisen.

Een rookmelder die op netstroom werkt moet daarnaast over een NEN 2555 certificaat hebben.

Gekoppelde rookmelders

Als je meerdere rookmelders in huis plaatst is het verstandig te kiezen voor rookmelders die je kunt koppelen. Bij een gekoppelde rookmelder geeft iedere rookmelder in huis een alarmsignaal als er één rookmelder rook waarneemt.

Smartwares rookmelders koppelbaar

Smartwares rookmelders koppelbaar

Op de kosten hoef je het niet te laten. Voor een paar tientjes koop je al een set van meerdere rookmelders die draadloos te koppelen zijn. Omdat dit draadloos werkt hoef je geen kabels te trekken. Noch voor stroom, nog voor de koppeling.

Bij de bovenstaande beste rookmelders uit de Consumentenbond test vind je zowel koppelbare als niet koppelbare rookmelders.

Rookmelder met hittemelder

Een standaard rookmelder detecteert alleen rook. Bij de bovenstaande beste rookmelders volgens de Consumentenbond vind je ook rookmelders met een hittemelder. Deze rookmelders geven ook een alarm als de temperatuur zorgwekkend stijgt, wat op vuur kan wijzen. 

Slimme rookmelder

Een slimme rookmelder heeft als groot voordeel dat je ook een alarmmelding kunt krijgen als je niet thuis bent. Via je smartphone kan de slimme rookmelder je een waarschuwing geven. 


Meer informatie over de rookmelder, maar ook aanbiedingen van rookmelders bij de beste winkels om een rookmelder te kopen, vind je op Beste Rookmelder Kopen.

Zie ook: 
Onderwerpen:
Wat is de beste rookmelder. De Consumentenbond heeft in 2018 de beste rookmelders getest en bovenaan vind je de in de Consumentenbond test aanbevolen rookmelders van Alecto, Smartwares en Flamingo  (koppelbaar en niet koppelbare rookmelders).

Liever een slimme rookmelder? De Nest Protect is de slimme rookmelder. Wil je een rookmelder die ook koolmonoxide kan meten? Kijk dan bij de test van de gecombineerde rookmelders / koolmonoxidemelders.

, , ,


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

© 2016-2022 Content=King. Blogger Templates Designed by Bloggertheme9. Powered by Blogger.
Testen uitgevoerd door o.a. Coolblue, De Consumentenbond, ANWB en Test Aankoop. TestResults.nl heeft geen binding met deze organisaties.