Rookmelder verplicht, dit zijn goede rookmelders

Zoek je de beste rookmelder? Hier een overzicht van rookmelders die hoge waardering score hebben gehaald. 

Rookmelder verplicht: Koop goede rookmelders

De ene rookmelder is beter dan de andere. Maar als je een rookmelder plaatst wil je natuurlijk wel zeker weten dat het een goede rookmelder is. Daarom hier rookmelders met een hoge waardering.Overzicht goede rookmelders

Hieronder vind je alle goede rookmelders met een 5 sterren waardering. Dat betreft zowel eenvoudige (goedkope) rookmelders als koppelbare rookmelders en slimme rookmelders (met WiFi en app). 


In het bovenstaande overzicht vind je lange lijst aan rookmelders. Dit komt vooral omdat iedere goede  rookmelder in verschillende pakketten verkocht wordt. Vaak heb je meerdere rookmelders nodig (bijvoorbeeld omdat deze per verdieping verplicht zijn) en dan is het goedkoper om een pakket van 2, 3 of meer rookmelders te kopen dan dat je alle benodigde rookmelders los aanschaft.Aanbiedingen rookmelders beste winkels


Meer goede rookmelders vind je op Beste Rookmelder Kopen. Daar vind je namelijk de rookmelder aanbiedingen bij de beste winkels waar je een goede rookmelder goedkoop online kunt kopen.Rookmelder verplicht vanaf 2022

Vanaf 1 juli 2022 is in ieder huis (en op iedere verdieping) een rookmelder verplicht. Tot dan is die verplichting alleen voor nieuwbouw huizen, maar vanaf 1 juli 2022 moet er op iedere verdieping van een huis een rookmelder aanwezig zijn. En bij studentenwoningen, een rookmelder in iedere studentenkamer.

Als er geen rookmelder per verdieping aanwezig is kun je een boete krijgen. Nou, zal dat niet zo'n vaart lopen, maar wat wel een groot risico is, is dat de verzekering bij brandschade of rookschade mogelijk niet uitkeert als er in een huis niet voldoende rookmelders aanwezig zijn.

Bovendien is het natuurlijk voor je eigen veiligheid ook veel beter als er voldoende rookmelders in een woning aanwezig zijn.

De verplichte rookmelder moet EN 14604 certificatie hebben. Om zo'n keurmerk te krijgen moet de rookmelder makkelijk te plaatsen zijn, een duidelijk geluidssignaal geven en natuurlijk op tijd rook kunnen detecteren. 

Een rookmelder die op netstroom werkt moet daarnaast over een NEN 2555 certificaat hebben.Gekoppelde rookmelders

Als je meerdere rookmelders in huis plaatst is het verstandig te kiezen voor rookmelders die je kunt koppelen. Bij een gekoppelde rookmelder geeft iedere rookmelder in huis een alarmsignaal als er één rookmelder rook waarneemt.

Smartwares rookmelders koppelbaar

Smartwares rookmelders koppelbaar

Op de kosten hoef je het niet te laten. Voor een paar tientjes koop je al een set van meerdere rookmelders die draadloos te koppelen zijn. Omdat dit draadloos werkt hoef je geen kabels te trekken. Noch voor stroom, nog voor de koppeling.

Bij de bovenstaande beste rookmelders vind je zowel koppelbare als niet koppelbare rookmelders.


Rookmelder met hittemelder

Een standaard rookmelder detecteert alleen rook. Bij de bovenstaande beste rookmelders vind je ook rookmelders met een hittemelder. Deze rookmelders geven ook een alarm als de temperatuur zorgwekkend stijgt, wat op vuur kan wijzen. Slimme rookmelder

Een slimme rookmelder heeft als groot voordeel dat je ook een alarmmelding kunt krijgen als je niet thuis bent. Via je smartphone kan de slimme rookmelder je een waarschuwing geven. 

Zie ook: 

Meer informatie over de rookmelder, maar ook aanbiedingen van rookmelders bij de beste winkels om een rookmelder te kopen, vind je bij de rookmelder informatie van de Consumentenbond. In dit artikel informeert de Consumentenbond o.a. over de wettelijke rookmelder verplichting.
Onderwerpen:
Wat is de beste rookmelder? Bovenaan vind je alle goede rookmelders, met 5 sterren (koppelbaar en niet koppelbare rookmelders). Liever een slimme rookmelder? Deze rookmelders met app zijn ook hier boven t vinden. Wil je een rookmelder die ook koolmonoxide kan meten? Kijk dan bij de test van de gecombineerde rookmelders / koolmonoxidemelders.