Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste wokpan (wok / wadjan)

 

Hier vind je de drie beste wokpannen uit de test. Tip: Kook je op inductie? Dan is de onderstaande Tefal wokpan de beste wokpan. Dit is de beste wokpan inductie.

Beste wokpan / wadjan / wok test

Niet mokken, lekker wokken. Hier kijken we naar enkele verschillende wokpannen die in testen als beste wokpan zijn uitgerust. Het betreft zowel de beste wok met handvaten (beste wadjan) als de beste wokpan met steel (beste wok).


Met een wokpan kun je op hoge temperaturen vlees, vis, groente en aardappeltjes roerbakken. Wokken kost maar weinig tijd en smaken en vitamines blijven beter bewaard. De wok en de wadjan komen uit de oosterse keuken, maar zijn tegenwoordig ook volop in de Nederlandse keuken te vinden. Ook voor het bereiden van Hollandse happen.

Bij de aanbiedingen alle wokpannen vind je alle goede wokken en alle goede wadjans tegen een lage prijs. Hieronder vind je de beste wok en beste wadjan uit diverse testen.

Tefal Expertise wok

De 28 inch versie van de Tefal Expertise is bij een grote online elektronicawinkel tot beste keuze uitgeroepen. Deze beste wokpan met steel presteert goed op alle warmtebronnen, ook op inductie en in de oven. 

De Tefal Expertise wokpan beschikt over een goede anti-aanbaklaag die er voor zorgt dat je met heel weinig vet kunt wokken wat het nog gezonder maakt.

Tefal beste wokpan inductie

Tefal beste wokpan inductie


Zoals gebruikelijk bij Tefal beschikt de Tefal Expertise wok over een thermo-spot die rood opkleurt als de baktemperatuur is gebruikt.

Hou er wel rekening mee dat deze pan niet in de vaatwasser mag en omdat het een aluminium pan is koelt je gerecht snel af als je het van de kookplaat haalt.

Dit is ook de beste wokpan inductie uit de test.


Fissler Kunming wokpan

Deze beste wok is eigenlijk een beste wadjan, want zo noem je een wokpan met twee handvatten officieel. Het Duitse Test Vergleiche riep deze wadjan met een Zeer Goed uit tot beste wokpan.

Beste wadjan test: Fissler Kunming
Beste wadjan test: Fissler Kunming


Deze Fissler Kunming is een luxe wokpan gemaakt van roestvrij edelstaal en voorzien van een glazen deksel zodat je naast roerbakken ook op lager vuur kunt braden. 

Ook deze beste wokpan is geschikt voor inductie (al geven sommige winkels hier andere informatie over). Dankzij de twee handgrepen neemt de pan minder ruimte op de kookplaat in en kun hem makkelijker tillen als hij zwaar is. Iets dat best eens voorkomt want deze solide wok-pan weegt zelf al ruim 3 kilo.

In tegenstelling tot de bovenstaande Tefal wok kan de Fissler Kunming wokpan wel in de vaatwasser. Ook voor gebruiksgemak zorgt de doordachte vorm van de pan waardoor je niet snel morst tijden het wokken, en de handvatten blijven koel. Een nadeel van deze zeer goede wokpan is de prijs.

Tefal Jamie Oliver Hard Enemel wokpan

Haus & Garten Test adviseert de Jamie Oliver wokpan uit de Hared Enemel serie van Tefal en de Britse topkok. Deze wok met steel heeft echter als groot nadeel dat deze niet voor inductie geschikt is. Voor keramisch, gas, elektrisch en halogeen koken is dit echter een prima wok.

Jamie Oliver wokpan

Jamie Oliver wokpan


Een antiaanbaklaag is supersterk. De ProMetal laag is voorzien van een extra Top Coat laag bestaande uit extra harde materialen. En natuurlijk is ook de thermo-spot aanwezig op deze Tefal wokpan.

De wok is gemaakt van geƫmailleerd staal met een handvat van RVS. Deze pan is helaas niet vaatwasserbestendig.


Zie ook: 

Samenvatting:
Hier vind je de beste wokpan of beste wadjan uit de test. Of testen, want het gaat om de beste wokken / beste wokpannen en beste wadjans uit drie wokpan testen. Woks van Tefal, Jamie Oliver en Fissler zijn hierbij als beste wokpan of beste wadjan pan getest.


, ,


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

© 2016-2023 Content=King. Blogger Templates Designed by Bloggertheme9. Powered by Blogger.
Testen uitgevoerd door o.a. Coolblue, De Consumentenbond, ANWB en Test Aankoop. TestResults.nl heeft geen binding met deze organisaties.