Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste wokpan test

Een wokpan is een heel veelzijdige pan. Je kunt met een wokpan namelijk niet alleen wokken en roerbakken maar ook frituren, stomen, blancheren en eten laten stoven en sudderen. Hier kijken we naar de beste wokpannen uit vergelijkende testen en naar een keuzehulp waarmee je uit meer dan 400 wokpannen de voor jou beste wokpan tegen de laagste prijs kunt selecteren.

Beste wokpannen uit de test

Hieronder vind je de tests van wokpannen uitgevoerd door deskundigen op dit gebied.


Keuzehulp: Selecteer je beste wokpan

In het overzicht met aanbiedingen alle wokpannen vind je ruim 400 wokpannen met alle informatie, prijzen en mogelijkheden. Via dit overzicht kun je heel eenvoudig en snel de voor jou beste wokpan tegen de laagste prijs selecteren.

Dat vinden van de voor jou beste wokpan doe je door alle gewenste specificaties en mogelijkheden van de pan aan te vinken. Alleen de voor jou beste wokpannen blijven dan over.

Hieronder geven we wat algemene informatie over wokpannen en tips voor bij het kopen van de voor jou persoonlijk beste wokpan.


Tefal wokpan

Wat is een wokpan?

De wokpan (ook wel wadjang of wajan genoemd) is een halfronde holle pan die afkomstig is uit de oosterse keuken. Doordat een wok diep is en over een dunne bodem beschikt kun je er heel goed mee roerbakken (wokken). De ingrediƫnten worden snel heen, door het voedsel te laten draaien (wat door de ronde vorm kan) wordt het eten razendsnel gaar zonder aan te branden. Smaken, vitamines en sappen blijven hierbij goed behouden.

Chinese wok en Indische wadjan
Hoewel de termen veel door elkaar gebruikt worden zijn er diverse soorten wokken. De Chinese wok pan is van gietijzer of staal en voorzien van een lange houten steel. De Indonesische wadjan heeft in plaats van een steel twee handvatten.

Deze traditionele wokken uit China en Indonesiƫ worden gemaakt van staal dat met een ronde hamer in de juiste vorm wordt geslagen. Hierdoor krijgt de wok een niet al te egale ronde vorm met overal putjes in het oppervlak. Deze putjes bevinden zich na het hameren aanvankelijk aan de binnenkant, maar door het dunne staal om te klappen komen de putjes buiten en de bijbehorende bolletjes binnen. Deze bolletjes deden bij de traditionele wok dienst als middel tegen aanbakken.

Moderne wokpannen
Bij de moderne wokpan komen de bolletjes en holletjes niet meer voor. Ook zijn deze wokpannen meestal niet meer gemaakt van staal of gietijzer maar van aluminium of roestvrij staal. Een anti-aanbaklaag neemt de rol van de bolletjes over.


Le Creuset wadjan

Tips beste wokpan kiezen

Tot slot nog wat tips voor bij het selecteren van de voor jou beste wokpan.

  • Denk aan het handvat. Een stalen handvat (RVS) wordt heet, een kunststof handvat of houten handvat niet. En wokken doe je op hoge temperaturen!
  • De meeste wokpannen zijn geschikt voor inductie, maar niet allemaal. In het overzicht kun je aangeven dat je alleen de voor inductie geschikte wokpannen wilt zien.
  • De wadjan (wokpan met handvatten) komt veel minder voor dan de versie met een steel, maar bij de bovenstaande aanbiedingen van wokpannen vind je ook veel wadjans.
  • Hou er rekening mee dat de diameter van een pan altijd aan de bovenkant van de pan wordt gemeten. Bij een wok pan maakt dat nogal een verschil met de onderkant van de wok.
  • Voor wokken / roerbakken gebruik je geen deksel, maar als je de wokpan ook voor andere (langzamere) manieren van koken wil gebruiken is een deksel bij je wok wel erg handig.
  • Een glazen deksel is dan extra handig omdat je het proces in de gaten kan houden zonder temperatuur te verliezen door het deksel van de wokpan te tillen.
  • Tefal en BK zijn toonaangevende fabrikanten van pannen, en ook de woks van Tefal en BK behoren tot de top. Deze twee merken bieden een ruime keuze uit diverse wokpannen. Andere goede merken voor een wok zijn Greenpan, Le Creuset en Paderno.

Kijk in het bovenaan genoemde overzicht van alle wokpannen om de voor jou beste wokpan te kiezen, Je vindt er alle informatie over iedere wok zoals specificaties, mogelijkheden. de laagste prijs, reviews en ervaringen van gebruikers.

Zie ook
Onderwerpen:
Beste wokpannen test, beste wadjan test, wadjannen, beste wok test, wadjanen, beste wokken test, beste wokpan test. 

0 reacties :

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.