Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste wokpan test

De beste wokpannen en een keuzehulp om uit het grote aanbod de voor jou beste wok te vinden en deze beste wokpan goedkoop te kopen.

beste wokpan BK

Een goede wokpan is een heel veelzijdige pan. Je kunt met een goede wokpan namelijk niet alleen wokken en roerbakken maar ook frituren, stomen, blancheren en eten laten stoven en sudderen. Hier kijken we naar de beste wokpannen uit vergelijkende testen en naar een keuzehulp waarmee je uit meer dan 600 wokpannen de voor jou beste wokpan tegen de laagste prijs kunt selecteren.


Beste wokpannen uit de test

Hieronder vind je een wokpan test overzicht met testen van wokpannen. Kijk hier onder voor de beste wokpan of beste wokpannen uit iedere test.
Kies je beste wokpan (keuzehulp en aanbiedingen)

In het overzicht met aanbiedingen alle wokpannen vind je ruim 700 goede wokpannen met alle informatie, prijzen en mogelijkheden. Via dit overzicht kun je heel eenvoudig en snel de voor jou beste wokpan tegen de laagste prijs selecteren.

Dat vinden van de voor jou beste wok doe je door alle gewenste specificaties en mogelijkheden van de pan aan te vinken. Alleen de voor jou beste wokpannen blijven dan over.

Hieronder geven we algemene informatie over wokpannen en tips voor bij het kopen van de voor jou persoonlijk beste wokpan.


Tefal wokpanWat is een wokpan?

De wokpan (ook wel wadjang of wajan genoemd) is een halfronde holle pan die afkomstig is uit de oosterse keuken. Doordat een wok diep is en over een dunne bodem beschikt kun je er heel goed mee roerbakken (wokken). De ingrediënten worden snel heen, door het voedsel te laten draaien (wat door de ronde vorm kan) wordt het eten razendsnel gaar zonder aan te branden. Smaken, vitamines en sappen blijven hierbij goed behouden.

Chinese wok en Indische wadjan
Hoewel de termen veel door elkaar gebruikt worden zijn er diverse soorten wokken. 

De oorspronkelijk Chinese wok (de guo) is een pan die aan de bovenkant veel breder is dan onder. De wokpan loopt schuin naar beneden af. Kenmerkend voor een "echte" Chinese wok is het lange houten steel. De traditionele Chinese wok pan is van gietijzer.
Le Creuset wadjan


De Indonesische wadjan heeft in plaats van een steel twee handvatten.

De traditionele wokken uit China en Indonesië worden gemaakt van staal dat met een ronde hamer in de juiste vorm wordt geslagen. Hierdoor krijgt de wok een niet al te egale ronde vorm met overal putjes in het oppervlak. 

Deze putjes bevinden zich na het hameren aanvankelijk aan de binnenkant, maar door het dunne staal om te klappen komen de putjes buiten en de bijbehorende bolletjes binnen. Deze bolletjes deden bij de klassieke wok dienst als middel tegen aanbakken.

Moderne wokpannen
Bij de moderne wokpan komen de bolletjes en holletjes niet meer voor. Ook zijn deze wokpannen meestal niet meer gemaakt van staal of gietijzer maar van aluminium of roestvrij staal. Een anti-aanbaklaag neemt de rol van de bolletjes over.
BK Chinese wok met steel van hout

BK Chinese wok met steel van hout


Hierboven zie je de BK Nature wok. Dit is één van de weinige Chinese wokken in de Nederlandse winkels die over een houten steel beschikt. Vrijwel altijd wordt bij de moderne wok deze steel in metaal uitgevoerd. 

Dat is bijvoorbeeld het geval met de hoog gewaardeerde en veel verkochte Tefal Expertise wokpan hieronder.


Tefal wok met steel van metaal


Tefal wok met steel van metaal


Kijk voor de prijzen, maten en specificaties van al deze wokpannen in het bovenstaande overzicht met 5 sterren pannen.Tips beste wokpan kiezen

Tot slot nog wat tips voor bij het selecteren van de voor jou beste wokpan.

 • Denk aan het handvat. Een stalen handvat (RVS) wordt heet, een kunststof handvat of houten handvat niet. En wokken doe je op hoge temperaturen!
   
 • De meeste wokpannen zijn geschikt voor inductie, maar niet allemaal. In het overzicht kun je aangeven dat je alleen de voor inductie geschikte wokpannen wilt zien.
   
 • De wadjan (wokpan met handvatten) komt veel minder voor dan de versie met een steel, maar bij de bovenstaande aanbiedingen van wokpannen vind je ook veel wadjans.
   
 • Hou er rekening mee dat de diameter van een pan altijd aan de bovenkant van de pan wordt gemeten. Bij een wok pan maakt dat nogal een verschil met de onderkant van de wok.
   
 • Voor wokken / roerbakken gebruik je geen deksel, maar als je de wokpan ook voor andere (langzamere) manieren van koken wil gebruiken is een deksel bij je wok wel erg handig.
   
 • Een glazen deksel is dan extra handig omdat je het proces in de gaten kan houden zonder temperatuur te verliezen door het deksel van de wokpan te tillen. 

 • In je oude wokpan (of andere pan) ook voor inductie geschikt? Kijk bij de inductie test van de Consumentenbond hoe je dat uit kunt testen.Beste wokpan merken

Wokpannen worden door veel verschillende fabrikanten gemaakt, maar welk van deze merken maakt een goede wokpan? Dit zijn de beste wokpan merken:

Tefal wokpan

In Nederland is Tafel de grootste aanbieder van wokpannen, en natuurlijk behoren Tefal wokken tot de beste wokpannen. Ook de Herman den Blijker wokpan is een Tefal wokpan. Daarnaast verkoopt Tafel een groot aantal wokpannen onder eigen naam zoals de Tefal Unlimited, Resource, Virtuoso, de keramische Renew wokpan, de milieuvriendelijk geproduceerde Eco-respect en de goedkope wokpan Day by Day. Op de laatste na zijn al deze Tafal wokpannen geschikt voor inductie.

Le Creuset wokpan

Een Le Creuset wokpan is een dure wokpan, maar ook een heel goede roerbakpan. Een Le Creuset wokpan beschikt over een supersterke anti-aanbaklaag en een extra handvat voor meer gebruiksgemak.Op een Le Creuset wokpan krijg je levenslange garantie. Hiermee behoort Le Creuset absoluut tot de beste wokpan makers.

Demeyere wokpan

Demeyere biedt de Demeyere Industry 5, een klassieke wok van roestvrij staal, of eigenlijk een wadjan want deze wok beschikt over twee handvatten. Deze Demeyere wokpan is geschikt voor inductie.

Greenpan wokpan

Ook Greenpan behoort tot de beste wokpan fabrikanten. Dat doet Greenpan met een hele reeks wokpannen. Hun meest kleine wokpan heeft ene inhoud van 3,6 liter, de grootste biedt 4,8 liter, en daartussen zitten nog een heleboel tussenmaten. Maar hoe groot ze ook zijn, alle Greenpan wokpannen zijn voor inductie geschikt.

WMF wokpan

Met de WMF CeraDur wokpan mag WMF zich ook tot de beste wokpan makers rekenen. Deze 28 cm wokpan is gemaakt van licht aluminium en voorzien van een keramische laag die ervoor zorgt dat de gerechten snel, knapperig en egaal dichtschroeien. Met deze voor inductie geschikte wokpan kun je aardappels, vlees en groente krokant bakken maar omelet maken.

BK wokpan

Met een heel ruime keuze uit veel verschillende wokpannen mag BK absoluut tot de beste wokpan merken gerekend worden. Het zijn namelijk ook nog eens bijzonder goede wokpannen. BK biedt wokpannen van gietijzer en RVS in veel verschillende maten. Je kan bij BK terecht voor een moderne wok, klassieke wok of wadjan.

Sola wokpan

Ook Sola behoort tot de beste wokpan merken met een assortiment met diverse wokken, wadjans en wokpannen. Met een kleine en grote wokpan, met en zonder deksel, maar altijd geschikt voor inductie.

Meer wokpannen

En zo zijn er meer wokpan fabrikanten, bijvoorbeeld Fissler, De Buyer, Brabantia, Bodum, Berlinger Haus, Kitchenaid, Berghoff, van kempen en begeer en Gusta. Bij de wokpan aanbiedingen bovenaan vind je ze allemaal relatief goedkoop.


Kijk in het bovenaan genoemde overzicht van alle wokpannen om de voor jou beste wokpan te kiezen, Je vindt er alle informatie over iedere wok zoals specificaties, mogelijkheden. de laagste prijs, reviews en ervaringen van gebruikers.

Zie ook


Foto bovenaan: BK wokpan

Samenvatting:
Zoek je een goede wokpan of een goede wadjan? Hier vind je de beste wokpannen en beste wadjans uit de test. De beste pannen om mee te wokken. Of kies je beste wok uit een overzicht met honderden goede woks en goede wadjans. Een reactie posten

1 Reacties

 1. Niet mokken, lekker wokken: Ik gebruik mijn wokpan heel vaak. Vooral voor het roerbakken van groente, maar ook voor het snel op hoog vuur bakken van krieltjes en gebakken aardappeltjes. voor gehaktballetjes en voor stukjes kip.

  BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.