Beste telefoon vaste lijn

Hier kijken we naar de beste vaste telefoon uit de test en andere goede vaste telefoons. Telefoons die draadloos zijn, maar gebruik maken van de vaste telefoonlijn. 

Zoek je een vaste telefoon (met snoer) voor de vaste telefoonlijn? Kijk dan bij de beste vaste telefoon.

vaste telefoon


Ondanks dat bijna iedereen een mobiele telefoon bezit hebben de meeste huishoudens nog steeds een vast nummer en een vaste telefoon. Daarom kijken we hier naar de beste vaste lijn telefoon uit de test en andere goede telefoons voor de vaste lijn.

De benaming vaste telefoons heeft betrekking op de vaste telefoonlijn die gebruikt wordt. De meeste van deze telefoons voor de vaste lijn zijn draadloos (DECT telefoons) en vaak bestaan ze uit een set van meerdere handhelds die samen de telefoonlijn delen.


De beste vaste telefoons uit de test en meer goede telefoons vaste lijn

Hieronder vind je twee overzichten. In het eerste overzicht vind je de beste vaste lijn telefoon uit de test.  Dit betreft meerdere best geteste vaste lijn telefoons voor verschillende soorten gebruik en in verschillende prijsklassen. 

Zo vind je in dit overzicht naast de beste vaste telefoon voor de gemiddelde gebruiker ook de beste vaste telefoon voor senioren, de beste vaste lijn telefoon met meer dan 2 handhelds en de beste vaste telefoon met antwoordapparaat voor professioneel gebruik.


In het tweede overzicht vind je alle goede vaste lijn telefoons. Het gaat daarbij om honderden vaste telefoons waaruit je met behulp van selectiemogelijkheden makkelijk de voor jou beste vaste lijn telefoon kunt selecteren.

Dat is een breed assortiment aan vaste telefoons, met ieder soort vaste telefoon. Je vindt daar zowel je beste draadloze vaste telefoon als beste bureautelefoon. De beste senioren telefoon toestellen met extra grote knoppen en makkelijke bediening en DECT sets met 1, 2, 3, 4 of meer handhelds.

Hieronder vind je meer informatie over deze verschillende telefoons voor de vaste telefoonlijn, en geven we tips voor bij het kiezen van de voor jou beste vaste lijn telefoon.Vaste telefoon DECT Gigaset met 2 handhelds

DECT Gigaset vaste lijn telefoonset met 2 handheldsVerschil DECT en VoIP telefoon

Bellen via een vaste lijn telefoon doe je normaal gesproken via de analoge telefoonlijn. Je krijgt een vast telefoonnummer met kengetal (bijvoorbeeld 010-enz) en je betaalt startkosten en gesprekskosten (tenzij je een unlimited abonnement voor vast bellen hebt).  Voor het telefoneren via de analoge vaste lijn wordt meestal een draadloze DECT telefoon gebruikt.

Een VoIP telefoon ziet er uit als een vaste telefoon, en ook dit is een huistelefoon, maar bij VoIP (Voice over IP) gebruik je de digitale internet verbinding. Je belt met je telefoontoestel zoals je ook met bijvoorbeeld Skype belt. Om met je VoIP telefoon ook met vaste nummers te telefoneren heb je wel een speciaal abonnement nodig, waarbij je ook een vast telefoonnummer krijgt.

VoIP telefonie wordt vooral door bedrijven gebruikt. Voor consumenten is een DECT telefoon via de analoge vaste telefoonlijn standaard.

Bij de vaste lijn telefoons hier onder gaat het dan ook over DECT telefoons. 

Gigaset telefoons

Hoewel er ook telefoon fabrikanten als Motorola, AVM, Panasonic en Fysyc goede vaste telefoons maken, zijn het vooral de Gigaset telefoons die zowel de test als de verkoopcijfers bij de vaste lijn telefoons domineren. Gigaset (een label van Siemens) is het meest toonaangevende merk DECT telefoons. 

Gigaset telefoons zijn kwalitatief zeer goede draadloze telefoons voor zowel thuis als gebruik op kantoor. Gigaset DECT telefoons hebben veel mogelijkheden, maar zijn ook makkelijk in het gebruik. Dat laatste wordt vooral door ouderen erg op prijs gesteld.

Aantal handhelds

Vaste telefoons worden tegenwoordig bijna altijd in sets met meerdere telefoons (handhelds of handsets) verkocht. Bedenk als je een vaste lijn telefoon koopt goed hoeveel handhelds je wilt hebben. Als je achteraf een (bijvoorbeeld) derde telefoon wilt bijkopen is dat duurder dan dat je meteen een set van drie in plaats van twee telefoons koopt.

gigaset dect telefoon
Gigaset telefoon vaste lijn


Waar nog meer op letten als je de voor jou beste vaste telefoon koopt?

Zo zijn er nog meer keuzes die je maakt als je de voor jou beste vaste lijn telefoon zoekt. Hieronder geven we een korte opsomming van eigenschappen en mogelijkheden die daarbij van belang zijn.

In het bovenstaande overzicht met best gewaardeerde vaste telefoons kun je op alle onderstaande eigenschappen (en meer) selecteren.
 • Als de telefoon over een eigen antwoordapparaat beschikt hoef je geen voicemail te gebruiken. Het antwoordapparaat bevindt zich op het basisstation van de set en kan vaak ook (na invoeren van een pincode) van elders worden afgeluisterd.
   
 • Kun je een telefoongesprek doorverbinden met een ander toestel uit je set?
   
 • Heeft de telefoon een verlicht display en verlichte toetsen? Dan hoef je het licht niet aan te doen als je in het donker wordt gebeld of wilt bellen.

 • Mogelijkheid tot handsfree bellen.
   
 • Is het volume tijdens een telefoongesprek aan te passen? Handig als je de andere kant slecht kunt verstaan.
   
 • Heeft de telefoon een lampje dat brandt als je een gesprek hebt gemist?
   
 • Is de telefoon geschikt voor gebruik met een gehoorapparaat? Zo niet dan kan de telefoon wel eens gaan storen.

 • Kun je via Bluetooth een headset met de telefoon verbinden? Deze mogelijkheid komt niet zo heel vaak voor.

 • Heeft de telefoon een noodknop die een vooraf ingeprogrammeerd nummer (of nummers) belt als er op gedrukt wordt?
   
 • Belangrijk voor de belgen: Werkt de DECT telefoon ook op het Belgische net?


gigaset vaste telefoon
Gigaset DECT vaste telefoon op oplader


In het bovenstaande overzicht met beste vaste telefoons uit de test en in het overzicht met alle goede vaste telefoons kun je al je wensen en eisen opgeven.

Tip: Beste DECT telefoon kopen, met de beste aanbieders van moderne vaste telefoons en een keuzehulp.

Zie ook:

Foto bovenaan: Siemens telefoon vast


Onderwerp:
Wat is de beste vaste telefoon? Hier kijken we naar de beste vaste lijn telefoons uit de test en andere goede telefoons voor de vaste lijn. De meeste vaste telefoons zijn een DECT telefoon die de analoge vaste telefoonlijn gebruiken, maar ook telefoneren via internet is mogelijk bij een vaste telefoon via VoIP. Hierboven vind je alle informatie, aanbiedingen en tips voor bij het kiezen van je beste vaste lijn telefoon en om een goede vaste lijn telefoon goedkoop te kopen.


Een reactie posten

1 Reacties

 1. Ik heb niet gekozen voor Gigaset maar voor een Panasonic DECT telefoon. Wat de doorslag gaf was dat ik een set van drie handhelds zocht, en die had Panasonic. Het is een mooi setje telefoons met antwoordapparaat en een ingebouwde beantwoorder en wel 200 geheugens waaronder 9 snelkeuzes. Je hoeft alle nummers maar op 1 telefoon in te voeren en ze zijn op alle 3 beschikbaar.

  BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.