Yoghurtmachine test: Beste yoghurtmaker en beste koop

Maak zelf je favoriete yoghurt met de beste yoghurtmaker. En wat de beste yoghurtmachine is kun je hieronder zien. Plus aanbiedingen van meer goede yoghurtmakers.

Met een yoghurtmaker (ook wel yoghurtmachine genoemd) kun je heel makkelijk zelf je eigen yoghurt maken. Je kunt dan zelf je ingrediënten kiezen, zonder ongezonde stoffen.

Beste yoghurtmaker test

Hier kijken we naar de beste yoghurtmaker uit de test en naar een goede goedkope yoghurtmachine (de beste koop).

Verderop op deze pagina vind je ook tips voor het maken van lekkere yoghurt met een yoghurt machine.

De beste yoghurtmakers uit de test

Maar eerste de beste yoghurt maker uit de test.

In een Duitse test van het magazine Expertentesten werd de Cuisinart YM400E Yoghurtmaker tot beste yoghurtmachine uitgeroepen. 

De titel van beste koop ging naar de goedkopere Severin yoghurtmaker. 

Kijk bij het aanbiedingen beste yoghurtmakers voor deze beste yoghurtmakers en meer goede yoghurtmachines. Of kijk hier onder voor informatie over de beste yoghurt machines.

Beste yoghurtmaker: Cuisinart YM400E

Een goede gebruiksvriendelijke yoghurtmaker is de Cuisinart YM400E.  Met deze yoghurtmachine kun je heerlijke yoghurt met een volle romige smaak maken. Daarbij kun je door vruchten toe te voegen zelf heerlijke smaken ontwikkelen. 

Met deze beste yoghurtmaker kun je ook zelf kaas maken. En dat is natuurlijk ook heel leuk!

Beste yoghurtmaker test: Cuisinart yoghurt machine

Beste yoghurtmaker test: Cuisinart


De beste geteste Cuisinart YM400E is geen goedkope yoghurtmaker, maar de kwaliteit van deze yoghurt maker is dan ook zeer hoog. Deze Cuisinart yoghurt machine is een degelijk product dat lang mee kan. 

Ook is deze beste yoghurtmachine een krachtig apparaat (40 watt) waardoor je in kortere tijd je yoghurt kunt maken. Speelt deze tijd geen rol, dan kun je hem ook in een lagere (en daarmee energiebesparende) stand zetten.

Andere voordelen van deze yoghurtmaker zijn de vaatwasser bestendige losse onderdelen, het duidelijke LED-display en de timer. Er worden bij de Cuisinart YM400E zes bakjes meegeleverd waarin je de yoghurt kunt bereiden en bewaren.  

Deze beste yoghurtmaker scoorde als de enige in de yoghurtmachine test een Zeer Goed.

Beste koop: Severin yoghurtmaker

En dan de beste koop uit de yoghurtmachine test. Dat de Severin yoghurtmaker tot beste koop is uitgeroepen is geen wonder. Deze yoghurt machine kost namelijk maar de helft van de Cuisinart en toch is ook dit een heel goede yoghurtmachine.

 Heel veel mensen denken daar zo over want de Severin yoghurtmaker is in Nederland de meest verkochte yoghurtmaker. 


Beste koop yoghurtmaker Severin yoghurt machine

Beste koop yoghurtmaker Severin


Ook met deze yoghurtmachine kun je heerlijke yoghurt naar eigen smaak maken. Wat dat betreft doet de Severin yoghurtmaker het niet onder voor de Cuisinart. 

De verschillen tussen de beste yoghurtmachine en de beste koop zitten hem vooral in de extra's. Met de Severin kun je geen kaas maken, het apparaat heeft geen display en geen timer en ook is de behuizing wat minder solide.

Wel zijn ook bij de Severin yoghurtmaker de onderdelen vaatwasmachine-bestendig, er worden zeven potjes meegeleverd en deze yoghurt machine is zuinig met stroom en dus goedkoop in het gebruik. 

De Severin yoghurtmachine koop je al onder de 30 euro (klik op de productlink hier boven.

Meer goede yoghurtmakers

Naast Cuisinart en Severin zijn er meer goede makers van yoghurtmachines. In het overzicht met beste yoghurtmachines bovenaan vind je ook goede yoghurtmakers van onder andere DCG, Moulinex, Adler, Rommelsbacher, Simeo, Klarstein en andere goede fabrikanten.


Hoe maak je yoghurt met een yoghurtmachine?

Maar hoe maak je yoghurt met een yoghurtmachine?

Om zelf yoghurt te maken meng je een klein beetje volle yoghurt met levende organismen (als biologische yoghurt of Griekse yoghurt) met een ruime hoeveelheid melk. 

Ook kun je er fruit of andere extra ingrediënten aan toevoegen. Ben je lactose intolerant of heb je een koemelk allergie? Dan kun je ook sojamelk gebruiken.

De yoghurt waarmee je van start gaat vormt de basis voor je eigen yoghurt. Gedurende een proces van een aantal uur zet de yoghurtmaker de melk om naar yoghurt. Met een goede yoghurtmachine gaat dat helemaal automatisch. Je hoeft de verse yoghurt alleen maar zelf op te eten.

Heel belangrijk bij het proces van yoghurt maken is de juiste temperatuur. Yoghurt is melk die door bacteriën wordt omgezet in yoghurt. In het kleine beetje kant en klare yoghurt waarmee je begint zitten deze (voor de mens onschuldige) bacteriën. Deze vermenigvuldigen zich razendsnel bij de juiste temperatuur, en deze nieuwe bacteriën zetten de melk om in yoghurt.

Een goede yoghurtmaker geeft de melk / yoghurt de voor het vermenigvuldigen van de bacteriën optimale temperatuur (43 graden Celsius). 


Kijk voor alle prijzen en specificaties bij het bovenaan genoemde overzicht met beste yoghurtmakers.

Zie ook: Meer beste yoghurtmakers


Samenvatting:
Zelf yoghurt maken is makkelijk met een goede yoghurtmaker / goede yoghurtmachine. Hierboven vind je de beste yoghurtmaker / beste yoghurtmachine uit de test (van Cuisinart) en de beste goedkope yoghurtmaker / beste koop (van Severin) uit de yoghurtmaker test. Via de links kun je deze beste yoghurtmakers goedkoop kopen, en bovenaan vind je een overzicht met nog meer goede yoghurtmakers voor thuis.

Een reactie posten

0 Reacties