Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Yoghurtmachine test: Beste yoghurtmaker en beste koop

Redactie     14:04     No comments

Met een yoghurtmaker (ook wel yoghurtmachine genoemd) kun je heel makkelijk zelf je eigen yoghurt maken. Je kunt dan zelf je ingrediënten kiezen, zonder ongezonde stoffen.


Hier kijken we naar de beste yoghurtmaker uit de test en naar een goede goedkope yoghurtmachine (de beste koop).


Hoe maak je yoghurt met een yoghurtmachine?

Om zelf yoghurt te maken meng je een klein beetje volle yoghurt met levende organismen (als biologische yoghurt of Griekse yoghurt) met een ruime hoeveelheid melk. Ook kun je er fruit of andere extra ingrediënten aan toevoegen. Ben je lactose intolerant of heb je een koemelk allergie? Dan kun je ook sojamelk gebruiken.

De yoghurt waarmee je van start gaat vormt de basis voor je eigen yoghurt. Gedurende een proces van een aantal uur zet de yoghurtmaker de melk om naar yoghurt. 

De beste yoghurtmakers uit de test

In een Duitse test van het magazine Expertentesten werd de Cuisinart YM400E Yoghurtmaker tot beste yoghurtmachine uitgeroepen. De titel van beste koop ging naar de goedkopere Severin yoghurtmaker. Kijk bij het overzicht beste yoghurtmakers voor deze beste yoghurtmakers en meer goede yoghurtmachines.

Beste yoghurtmaker: Cuisinart YM400E

Een goede gebruiksvriendelijke yoghurtmaker is de Cuisinart YM400E waarmee je heerlijke yoghurt met een volle romige smaak kunt maken, waarbij je door vruchten toe te voegen heerlijke smaken kunt ontwikkelen. Met deze beste yoghurtmaker kun je ook zelf kaas maken. Dat is natuurlijk ook heel leuk!

Beste yoghurtmaker test: Cuisinart

Beste yoghurtmaker test: Cuisinart


De Cuisinart YM400E is geen goedkope yoghurtmaker, maar de kwaliteit is dan ook zeer hoog. Het is een degelijk product dat lang mee kan. Ook is het een krachtig apparaat (40 watt) waardoor je in kortere tijd je yoghurt kunt maken. Speelt deze tijd geen rol, dan kun je hem ook in een lagere (energiebesparende) stand zetten.

Andere voordelen zijn de  vaatwasserbestendige losse onderdelen, het duidelijke LED-display en de timer. Er worden zes bakjes meegeleverd waarin je de yoghurt kunt bereiden en bewaren.  Deze beste yoghurtmaker scoorde als de enige in de test een Zeer Goed.

Beste koop: Severin yoghurtmaker

Dat de Severin yoghurtmaker tot beste koop is uitgeroepen is geen wonder. Deze yoghurtmachine kost namelijk maar de helft van de Cuisinart en is ook in Nederland de meest verkochte yoghurtmaker. 


Beste koop yoghurtmaker Severin

Beste koop yoghurtmaker Severin


Ook met deze yoghurtmachine kun je heerlijke yoghurt naar eigen smaak maken. Wat dat betreft doet de Severin yoghurtmaker het niet onder voor de Cuisinart. De verschillen zitten hem vooral in de extra's. Met de Severin kun je geen kaas maken, het apparaat heeft geen display en geen timer en ook is de behuizing wat minder solide.

Wel zijn ook hier de onderdelen vaatwasmachine-bestendig, worden er zelfs zeven potjes meegeleverd en is deze yoghurtmaker zuinig met stroom. 

Kijk voor alle prijzen en specificaties bij het bovenaan genoemde overzicht met beste yoghurtmakers.

Zie ook: Meer beste yoghurtmakers


Samenvatting:
Zelf yoghurt maken is makkelijk met een goede yoghurtmaker / goede yoghurtmachine. Hierboven vind je de beste yoghurtmaker / beste yoghurtmachine uit de test (van Cuisinart) en de beste goedkope yoghurtmaker / beste koop (van Severin) uit de yoghurtmaker test. Via de links kun je deze beste yoghurtmakers goedkoop kopen, en bovenaan vind je een overzicht met nog meer goede yoghurtmakers voor thuis.

,


0 reacties :

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.