Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste dash cams in diverse klassen

Redactie     12:00     No comments

Je hebt dash cams van meer dan 500 euro, maar ook goede dashcams ruim onder de 100 euro. Hier kijken we naar de beste dash cam in diverse prijsklassen.


De basisfuncties zijn gelijk. Maar voor wat betreft de extra's wint de goedkope basisklasse dash cam het natuurlijk niet van een dure topklasse dash cam. Maar zijn de extra mogelijkheden de meerprijs waard?


Kijk voor de beste basisklasse, middenklasse en topklasse dash cams in het overzicht met best geteste dash cams. Doordat er regelmatig betere dash cams uitgebracht worden vermelden we hier geen modelnummers, kijk bij de best geteste dashcams voor de beste dash cams volgens de meest recente tests.

De beste dash cam of een goede voordelige dash cam?

Voor een topklasse dash cam betaal je enkele honderden euro's, voor een basis dashcam nog geen 100 euro. Dat de beste dash cam in ie topklasse valt zal geen verwondering wekken. Maar wat is het verschil tussen zo'n dure en een goede goedkope dash cam.


Goede voordelige dashcam van Mio


De maximale resolutie is nauwelijks een issue. Ook de beste goedkope dash cams kunnen in HD kwaliteit opnames maken. Wel is er een duidelijk verschil in het aantal frames per seconde. Bij de topklasse is dat dubbel zo hoog waardoor de videobeelden die gemaakt worden veel vloeiender lopen.

Ook een groot verschil zit hem in de opslagruimte van het meegeleverde geheugen. Dat verschilt van iets meer dan een uur bij de goedkoopste klasse tot wel meer dan 10 uur in de topklasse. Dat uurtje is wel erg weinig. Gelukkig kun je er wel een ruimere geheugenkaart in zitten, maar dan wordt de goedkope dashcam natuurlijk wel minder goedkoop.

Maar het grootste verschil zit hem in het aantal camera's. De goedkope dash cams filmen alleen door de voorruit, op een topklasse dashcam is nog een tweede camera aangesloten die door de achterruit filmt. Zo krijg je een completer beeld, kun je ook incidenten van achter filmen en is de dash cam beter geschikt als bewakingscamera voor je auto.

Topklasse BlackVue dashcam met voorruit en achterruit camera

Andere verschillen: Een betere beeldsensor voor scherpere beelden, een betere kleurendisplay voor het bekijken van de opnames op de dash cam zelf en beeldstabilisatie voor minder schokkerige beelden.

Kortom, voor de basisfuncties zoals het kunnen filmen van incidenten op de weg volstaat de beste dashcam uit de basisklasse. Wil je het beste van het beste, kies dan de beste dash cam uit de topklasse. Een goede tussenweg is de beste middenklasse dash cam. Wat ons betreft is de laatste de beste koop.

Kijk in het bovenstaand overzicht met best geteste dash cams voor de beste dash cams uit de meest recente tests.


Zie ook: Meer dashcam tests


Onderwerpen:
Beste dash cams test, goedkope dashcam, dashboard camera, goede dashcams, dash cam, beste dashcam test.

,


0 reacties :

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.