Beste dashboard camera

In deze dashboard camera test vind je alle beste dashcams. Al deze dashboard cams hebben een waardering van 5 sterren. Ook hebben we tips voor kiezen van de beste dashboard camera.


Wat is de beste dashboard camera? Over welke dashcams zijn de gebruikers het meest tevreden? Hier kijken we naar de beste dashboardcamera's van dit moment en geven we tips voor bij het kiezen van de voor jou persoonlijk beste dashboard camera.

Overzicht beste dashboard camera's van dit moment

De dashboardcamera is bijzonder populair. Er zijn inmiddels vele honderden verschillende dashcams waaruit je kunt kiezen. Maar lang niet iedere dashboard camera is even goed, er zit helaas ook veel rommel tussen. 

Wil je weten welke dashboardcamera's wel goed presteren? Welke dashboard camera's mooie beelden afleveren? En over welke dashcams hun gebruikers zeer tevreden zijn? 

In het overzicht alle dashcams met 5 sterren kun je alle beste dashboard camera's vinden. Al deze dashboard cams scoren de hoogste score van 5 van de 5 sterren.


Mio dashboard camera

Mio dashboard camera

Kies je beste dashboard camera

Er zijn een redelijk aantal dashcams die deze beste score van 5 sterren hebben gehaald. Dit zijn gelukkig niet allemaal dash cams uit de duurste categorie, integendeel de prijzen beginnen al onder de 60 euro voor een goedkope dashboard camera van goede kwaliteit. Maar er zijn ook veel duurdere (en luxere) dashboard cams. De gemiddelde prijs ligt rond de 120 euro.

Hieronder kijken we naar de diverse mogelijkheden om uit de bovenstaande beste dashboard camera's de voor jou persoonlijk beste dashboard camera te filteren.

Tip: Kijk ook eens op Beste Dashcam Kopen. Daar vind je aanbiedingen van de goedkoopste online aanbieders van dashboard camera's, de dashboard camera top 10 en alle informatie voor bij het vinden van de voor jou beste dashboard camera.

Handige functies bij een dashboard cam

Kies je een dashboard camera? Kijk dan of deze onder de onderstaande handige functies beschikt (als je daar behoefte aan hebt tenminste).

Dash cam met loop recording
Meestal laat je de dashboard camera altijd filmen tijdens het rijden. De geheugenkaart raakt dan natuurlijk vrij snel vol. Bij Loop Recording worden de oudste beelden gewist als de ruimte nodig is. Zo heb je nooit gebrek aan ruimte. Wil je beelden bewaren? Dan moet je ze natuurlijk wel op tijd in veiligheid brengen voor ze aan de beurt zijn gewist te worden.

Deshcam met G-Sensor
De G-Sensor is een schok-sensor die er voor zorgt dat de meest recent gemaakte beelden meteen beveiligd worden opgeslagen als er een schok plaats vindt. Dit is een extra beveiliging tegen het per ongeluk wissen van belangrijke opnames.

BlackVue dashboard camera


BlackVue dashboard camera  dual (voor de voorruit en achterruit)Dashcam met parkeermodus
Voor als de auto geparkeerd staat, bijvoorbeeld 's nachts. De dashboard camera start automatisch met filmen als zijn sensoren beweging rond de auto waarnemen. Meestal zal er niets aan de hand zijn, maar als er sprake is van inbraak of vandalisme heb je de daders mogelijk wel op de film staan.

Nachtmodus dashboard cam
Dan is het toch zonde als de persoon toch nog onherkenbaar is omdat het donker was. Nachtmodus op een dashboard camera voorkomt dat. Nachtmodus zorgt ook voor betere opnames tijdens het rijden 's avonds of 's nachts.

Dual dashcam
Een eenvoudige dashboard camera bestaat uit één camera die één in beeld brengt wat er voor de auto gebeurt. Een dual dashcam beschikt over een tweede camera die naar achter is gericht. Zo heb je ook bewijsmateraal als je van achter wordt aangereden.

Dashboard camera met beeldstabilisatie
Zoals bij een (andere) videocamera zorgt beeldstabilisatie op een dashcam voor stabielere, niet bewegende, beelden. Zoals bij gemaakte foto's als video's.

Videoresolutie dashboard camera
Of je nu met een dashcan beelden maakt voor bewijsmateriaal bij een eventueel ongeluk. Of om gewoon mooie plaatjes te schieten van een autorit, het is belangrijk dat de beelden duidelijk en scherp zijn. Een hoge resolutie draagt daar voor een belangrijk deel aan bij. Minimaal Full HD wordt aangeraden. 4K Ultra HD is nog scherper.

Frames per seconde
De frames per seconde bepalen hoe vloeiend de video-opnames van de dashboard camera zijn als je deze terug kijkt. Hoe meer frames hoe vloeiender.

Dashboard camera met WiFi
WiFi is erg handig bij een dashcam. Via WiFi zet je namelijk alle gemaakte beelden makkelijk draadloos over naar je telefoon of computer. Bluetooth kan daar soms ook voor gebruikt worden, maar die techniek is bij dashboard camera inmiddels achterhaald door het veel plezieriger werkende WiFi.


DDPai dual 4K dashboard camera

DDPai dual 4K dashboard camera


GPS
Als een dashboard camera over een GPS ontvanger beschikt kan deze continue registeren waar video's en foto's gemaakt worden. Dat is bij een dashboard camera natuurlijk erg functioneel.

Beeldhoek dashboard camera
De beeldhoek van een dashcam geeft aan hoe breed het beeld is dat gefilmd wordt. Maak je plaatjes voor het mooi? Dan is een brede beeldhoek niet mooi, want dit vertekend enorm. Voor bewijsmateriaal bij een ongeluk of inbraak die een breder beeld natuurlijk wel heel handig. Des te meer je ziet, des te meer kans dat er bruikbare beelden tussen zitten. Een beeldhoek van minder dan 135 graden is klein. Een beeldhoek van meer dan 170 graden is ruim.

Dashboard camera met touchscreen
Een touchscreen bediening is wel zo handig tijdens het rijden.

Eigen videoscherm dashcam
Beschikt de dashboard camera over een eigen videoschermpje dan hoef je beelden niet eerst naar de computer of smartphone te sturen voor je ze kunt bekijken.

Goede dashboard camera merken
Goede dashboard camera's worden gemaakt door NextBase, Mio, Kenwood, BlackVue, DDPai, Xiaomi, AZDome, Caliber, Thieye en diverse andere fabrikanten.

Kijk bij de 5 sterren dashboard camera's voor de beste dashboards cams of gebruik het bovenaan genoemde Beste Dashcam Kopen om aan de hand van de bovenstaande functies jouw beste dashboard camera tegen de laagste prijs te vinden.

Zie ook: Beste dashcams uit de tests

Foto bovenaan: Nextbase dashboard cam


Onderwerp:
Kijk hier voor de beste dashboard camera's. Al deze beste dashboard camera's hebben een waardering van 5 sterren gekregen. We geven tips voor bij het kiezen van je beste dashboard camera's, hebben de beste winkels om een goede dashboard camera goedkoop te kopen en hebben de beste dashboard camera's uit de dashboard camera test.

Een reactie posten

0 Reacties