Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste dashcams (5 sterren)

Redactie     11:42     No comments


Wat is de beste dashcam? Over welke dashboardcamera's zijn de gebruikers het meest tevreden? Hier kijken we naar de beste dashcams van dit moment en geven we tips voor bij het kiezen van de voor jou persoonlijk beste dashcam.


Overzicht beste dashcams van dit moment

De dashcam is bijzonder populair. Er zijn inmiddels vele honderden verschillende dashcams waaruit je kunt kiezen. Maar lang niet iedere dashcam is even goed, er zit helaas ook veel rommel tussen. Wil je weten welke dashcams wel goed presteren? Welke dashboard camera's mooie beelden afleveren? En over welke dashcams hun gebruikers zeer tevreden zijn? In het overzicht alle dashcams met 5 sterren kun je alle beste dashcams vinden. Al deze dashcams scoren, na afronding, de hoogste score van 5 van de 5 sterren.

Kies je beste dashcam

Er zijn een redelijk aantal dashcams die deze beste score van 5 sterren hebben gehaald. Dit zijn gelukkig niet allemaal dash cams uit de duurste categorie, integendeel de prijzen beginnen al onder de 60 euro voor een goedkope dashcam van goede kwaliteit. Maar er zijn ook veel duurdere (en luxere) dashcams. De gemiddelde prijs ligt rond de 120 euro.

Hieronder kijken we naar de diverse mogelijkheden om uit de bovenstaande beste dashcam de voor jou persoonlijk beste dashcam te filteren.

Tip: Kijk ook eens op Beste Dashcam Kopen. Daar vind je de goedkoopste online aanbieders van dashcams, de dashcam top 10 en alle informatie voor bij het vinden van de voor jou beste dashboard camera.

Handige functies bij een dashcam

Kies je een dashcam? Kijk dan of deze onder de onderstaande handige functies beschikt (als je daar behoefte aan hebt tenminste).

Loop recording
Meestal laat je de dashcam altijd filmen tijdens het rijden. De geheugenkaart raakt dan natuurlijk vrij snel vol. Bij Loop Recording worden de oudste beelden gewist als de ruimte nodig is. Zo heb je nooit gebrek aan ruimte. Wil je beelden bewaren? Dan moet je ze natuurlijk wel op tijd in veiligheid brengen voor ze aan de beurt zijn gewist te worden.

G-Sensor
De G-Sensor is een schok-sensor die er voor zorgt dat de meest recent gemaakte beelden meteen beveiligd worden opgeslagen als er een schok plaats vindt. Dit is een extra beveiliging tegen het per ongeluk wissen van belangrijke opnames.

Parkeermodus
Voor als de auto geparkeerd staat, bijvoorbeeld 's nachts. De dashcam start automatisch met filmen als zijn sensoren beweging rond de auto waarnemen. Meestal zal er niets aan de hand zijn, maar als er sprake is van inbraak of vandalisme heb je de daders mogelijk wel op de film staan.

Nachtmodus
Dan is het toch zonde als de persoon toch nog onherkenbaar is omdat het donker was. Nachtmodus voorkomt dat. Nachtmodus zorgt ook voor betere opnames tijdens het rijden 's avonds of 's nachts.

Dual dashcam
Een eenvoudige dashcam bestaat uit één camera die één in beeld brengt wat er voor de auto gebeurt. Een dual dashcam beschikt over een tweede camera die naar achter is gericht. Zo heb je ook bewijsmateraal als je van achter wordt aangereden.

Beeldstabilisatie
Zoals bij een videocamera. Zorgt voor stabielere, niet bewegende, beelden. Zoals bij gemaakte foto's als video's.

Videoresolutie
Of je nu de beelden maakt voor bewijsmateriaal bij een eventueel ongeluk. Of om gewoon mooie plaatjes te schieten van een autorit, het is belangrijk dat de beelden duidelijk en scherp zijn. Een hoge resolutie draagt daar voor een belangrijk deel aan bij. Minimaal Full HD wordt aangeraden. 4K Ultra HD is nog scherper.

Frames per seconde
De frames per seconde bepalen hoe vloeiend de video-opnames zijn als je deze terug krijkt. Hoe meer frames hoe vloeiender.

WiFi
WiFi is erg handig bij een dashcam. Via WiFi zet je namelijk alle gemaakte beelden makkelijk draadloos over naar je telefoon of computer. Bluetooth kan daar soms ook voor gebruikt worden, maar die techniek is bij dashcams inmiddels achterhaald door het veel plezieriger werkende WiFi.

GPS
Als een dashcam over een GPS ontvanger beschikt kan deze continue registeren waar video's en foto's gemaakt worden. Dat is bij een dashboard camera natuurlijk erg functioneel.

Beeldhoek
De beeldhoek geeft aan hoe breed het beeld is dat gefilmd wordt. Maak je plaatjes voor het mooi? Dan is een brede beeldhoek niet mooi, want dit vertekend enorm. Voor bewijsmateriaal bij een ongeluk of inbraak die een breder beeld natuurlijk wel heel handig. Des te meer je ziet, des te meer kans dat er bruikbare beelden tussen zitten. Een beeldhoek van minder dan 135 graden is klein. Een beeldhoek van meer dan 170 graden is ruim.

Touchscreen
Een touchscreen bediening is wel zo handig tijdens het rijden.

Eigen videoscherm
Beschikt de dashcam over een eigen videoschermpje dan hoef je beelden niet eerst naar de computer of smartphone te sturen voor je ze kunt bekijken.

Kijk bij de 5 sterren dashboard camera's voor de beste dashcams of gebruik het bovenaan genoemde Beste Dashcam Kopen om aan de hand van de bovenstaande functies jouw beste dashcam tegen de laagste prijs te vinden.

Zie ook: Beste dashcams uit de tests
Foto: Nextbase dashcamOnderwerpen:
Beste dashboard camera test, beste dashcams test, goede dashboardcamera's, beste dashcam test.

,


0 reacties :

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.