Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Overzicht van goede bureaustoelen

Een overzicht met alle beste bureaustoelen (5 sterren) en tips voor het kiezen van de voor jou beste bureaustoel.

Beste bureaustoel test

Bij een goede bureaustoel is het belangrijk dat hij er niet alleen goed uitziet en aantrekkelijk geprijsd is, maar hij moet ook comfortabel zijn om lange tijd op te zitten en gezond zijn voor lijf en leden. Daarom kijken we hier naar de beste bureaustoelen.


Bureaustoelen met de hoogste waardering

In het overzicht met bureaustoelen met 5 sterren vind je de beste bureaustoelen volgens hun gebruikers. Deze bureaustoelen hebben de hoogste waardering gekregen (5 sterren). Kijk daar voor jou beste bureaustoel. 

De keuze uit verschillende stoelen is namelijk groot. Hieronder geven we tips voor bij het selecteren van de voor jou persoonlijk beste bureaustoel uit dit overzicht.


Ergonomische bureaustoel met wieltjes HJH Office

Ergonomische bureaustoel met wieltjes HJH Office

Tip: Kijk bij de aanbiedingen van bureaustoelen voor een overzicht van aanbiedingen van bureaustoelen bij goede goedkope winkels.

Verstelbaarheid bureaustoel

Let bij het kiezen van een bureaustoel goed op de mogelijkheden om de stoel te verstellen. Op een bureaustoel wordt vaak een behoorlijk aantal uren per dag doorgebracht. Doe daarom geen concessies aan het zitcomfort en de mogelijkheden om de stoel optimaal naar je eigen lichaam in te stellen.

Een goede bureaustoel is altijd in hoogte verstelbaar. Armleuningen zijn comfortabel, maar let er wel op dat deze wel onder het bureaublad moeten kunnen passen. Ook verstelbare armleuningen zijn daarom een aanrader.

Voor wat betreft het instellen van de zithoogte van de bureaustoel. Hierbij is het belangrijk dat de beide bovenbenen gelijkmatig ondersteund worden terwijl de knieƫn in een hoek van 90 graden zitten.

Bij een in hoogte verstelbare rugleuning kun je de leuning naar boven en onder bijstellen tot je de ideale steun in je rug hebt. Als de rugleuning ook te kantelen is kan dit nog meer geperfectioneerd worden. Met een verstelbare lendesteun kun je je onderrug de best mogelijke ondersteuning geven. De beste bureaustoel voor je rug moet veel verschillende instelmogelijkheden hebben. Alleen dan kun je de beste bureaustoel voor je rug optimaal instellen.

Niet ieders benen zijn even lang, en dat geldt ook voor de bovenbenen. Bij een verstelbaar zitvlak kun je de bureaustoel zo instellen dat je onderbenen net niet tegen de rand van de stoel aan komen. Zo heb je de beste ondersteuning met het hoogste zitcomfort.

Draaibaar is ook belangrijk bij een goede bureaustoel. Een echte bureaustoel hoort te kunnen draaien.


Design bureaustoel ergonomisch HJH Office

Design bureaustoel ergonomisch HJH Office


Wieltjes bureaustoel

Vrijwel iedere bureaustoel is voorzien van zwenkwieltjes. Let er bij aanschaf op of de wieltjes van de stoel geschikt zijn voor de ondergrond van de ruimte waarin de bureaustoel komt te staan. Soms zijn de stoelwieltjes beter geschikt voor een harde ondergrond (laminaat, tegels), soms voor een zachte ondergrond (tapijt). De zwenkwieltjes kun je vervangen, maar je kunt natuurlijk beter een stoel kopen waaronder meteen de juiste wielen zitten.

Harde wielen op een harde ondergrond kunnen de vloer beschadigen en er voor zorgen dat de stoel te snel en te makkelijk rijdt zodat deze onder je gat vandaan kan wegschieten.

Maximale belasting bureaustoel

Natuurlijk moet een bureaustoel je gewicht kunnen dragen. De meeste, maar niet alle, bureaustoelen kunnen meer dan 100 kilo dragen. Je moet je afvragen of je wel een bureaustoel wil die slechts een laag gewicht aan kan, ook al ben je zelf niet zo zwaar. De maximale belasting is namelijk ook een indicatie van de kwaliteit van de bureaustoel.

Bureaustoel zithoogte

De zithoogte is de hoogte van de zitting van de bureaustoel. Een verstelbare bureaustoel kent een minimale zithoogte en een maximale zithoogte. Test voor je online een bureaustoel koopt even uit wat jij een fijne zithoogte vindt.

Kies je voor een bureaustoel met leuningen? Hou er bij de zithoogte rekening mee dat de leuningen eventueel onder je bureaublad of tafelblad moeten passen.


Bureaustoel leer NobleChairs

Bureaustoel leer NobleChairs


Bureaustoel materiaal

Het materiaal waarvan een bureaustoel is gemaakt is deels een smaakgebonden keuze. Zo kiezen veel mensen voor een lederen bureaustoel omdat deze er mooi en smaakvol uitzien. Maar het materiaal van een bureaustoel is ook belangrijk voor het comfort van de bureaustoel.

Leer zit aangenaam en is makkelijk schoon te houden. Ook is echt leer een materiaal dat lang mee kan gaan zonder te slijten. Maar echt leren bureaustoelen zijn over het algemeen dure bureaustoelen.

Mesh (netwave) is een stof die veel wordt gebruikt voor de rugleuning van een bureaustoel. Mesh is een gaas dat heel goed ventileert en zodoende een zweetrug tegengaat. Ook veert mesh goed mee en vormt zodoende altijd goed naar de vorm van je rug. Bij een slechte mesh bureaustoel kan de mesh / netwave echter op den duur wat slap worden.


Bureaustoel mesh BenS

Bureaustoel mesh BenS


Een bureaustoel met een rugleuning en zitting van stof zit zacht en voelt warm aan. Dat laatste kan zowel een nadeel (zomer) als een voordeel zijn. Een rugleuning van stof is over het algemeen vrij dik en daarmee sterk en comfortabel. Een synthetische stof ventileert echter meestal slecht. Een natuurlijk materiaal als katoen of wol is beter.

Kijk bij de bovenaan genoemde bureaustoelen met 5 sterren voor alle beste bureaustoelen. 

Of plaats onder dit artikel je vragen. tips, opmerkingen en ervaringen met een goede of slechte bureaustoel.

Beste bureaustoelen uit de test

Samenvatting
Een goede bureaustoel is belangrijk. Op kantoor, maar ook op je werkplek thuis. Vooral als je veel thuiswerkt en dus vaak op deze stoel zit. Hierboven vind je een overzicht van de beste bureaustoelen. Zoals de beste bureaustoel voor je rug. Al deze goede bureaustoelen hebben een waardering van vijf sterren gekregen. Verder vind je hierboven informatie en tips voor bij het kiezen en kopen van de voor jou beste bureaustoel.

Een reactie posten

1 Reacties

  1. Groeten uit Lelystad13 juni 2024 om 14:09

    De zitting van mijn bureaustoel van de Ikea zakte uit het niets soms zomaar naar beneden. Het is een heel lullig gezicht als je ineens langzaam achter je bureau weg zakt. En als het regelmatig gebeurt wordt dat wel wat vervelend. Het werd daarom tijd voor een nieuwe stoel.

    Geen Ikea bureaustoel meer voor mij na deze ervaring. Het werd een Stane bureaustoel omdat deze bureaustoelen er degelijk uitzien en best goedkoop zijn. Ik vond een rugleuning met open structuur belangrijk (tegen warmte en transpitatie) en wilde een verstelbare bureaustoel met armleuningen. Dat werd dus een Stane stoel en ik dan deze bureaustoel iedereen aanraden.

    Hij zit behoorlijk lekker, ook als je er de hele dag in zit. De rugsteun is fijn. Je moet hem wel zelf in elkaar zetten, maar dat gaat eenvoudig. De verhouding tussen de prijs en kwaliteit is bij deze bureaustoel erg goed.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.